Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? klik hier
fl
Foodlog.LEKKER SCHERP ZINNIG
WEEKEND
21 februari 2015
Het Nieuwe Normaal
Raar. Superfoods blijken uit. Kan gebeuren. Maar opeens is het patatje mayo weer in. Zo was er meer deze week.

'Je suis tosti'
Met die woorden verklaarde Linda de Mol haar vrijheid van etensuiting in haar blad. Ook Teun van de Keuken schoot het chiazaad af. Weg met al dat supergezonde gedoe en de Quinoakutjes waar ook de hipster foodmovement genoeg van heeft. Doe maar gewoon weer een aardappel. Dat was hét nieuws van de week.
In de Linda verklaarde hormoonfactorman Ralph Moorman zelfs dat hij mensen weer uit hun rolstoel haalt als ze MS hebben. O ja?

Biodiesel
Fout spul, zegt Jopie Duijnhouwer en hij rekent het ook nog even voor. Het is zo fout, dat NGO's zich er dringend mee bezig moeten houden. Hij zou dat normaal vinden. Maar we lullen ernaast en laten ons afleiden.

Waarom moeilijk als het makkelijk kan?
Met een pilletje kunnen we zo direct dikke buiken genezen, schreven de kranten. Gentherapie zou het nieuwe wapen zijn. Laat je niet gek maken, zegt Jaap Seidell. Van die buiken gaat hooguit 3% af; verder gaat het vooral bakken met geld kosten en valse beloften opleveren. Doe normaal, zegt hij ook.

'Kinderen van hoogopgeleiden raken ondervoed'
Dat zegt een kinderarts vandaag in het AD. Het komt omdat juist hoogopgeleiden de weg kwijtraken in alle hypes over gezondheid. Moeten we niet terug naar een Nieuw Normaal, maar dan wel een echt en niet meer gehyped?
Maandag meer op Foodlog: op 18 maart organiseren we in Leiden (Museum Boerhaave, 19.30h) een ingelast debat in de serie Foodtopia. Misschien slagen we erin een beginnetje te maken. Met het einde van de gekte en het echte Nieuwe Normaal.

Word nu Friend!
We timmeren door. Steun ons daarom en word Friend. Op 10 maart a.s. verloot Regina Meij - van Imperial, wijnleverancier van de sterrenkoks in ons land - een erkende supertopper, de Grüner Veltliner Smaragd Kellerberg 2011, FX Pichler (t.w.v. 68 euro) onder de nieuwe Foodlog Friends. Wie nu Friend wordt maakt dus grote kans op deze wijn die tot de absolute wereldtop hoort.
In Ghee gaan met Albert Heijn, mag dat?
Nieuws Alexis de Roode 20 februari 2015 - 2:55
Tijdens de tweede aflevering van It's the food my friend klonk gisteravond een eensgezind pleidooi van de drie sprekers: boeren moeten zo min mogelijk…
Gentherapie tegen obesitas: duur en geen optie
Nieuws Jaap Seidell 16 februari 2015 - 10:30
Het was groot nieuws eind vorige week. Eindelijk zouden de genen in kaart zijn gebracht die voor obesitas zorgen. Een anti-obesitaspil zou in het verschiet…
Er zijn wel degelijk superfoods: PFV’s
Nieuws Cécile Janssen 16 februari 2015 - 2:01
In Nederland schiet bijvoorbeeld het Voedingscentrum de zogenaamde 'superfoods' af. De keurige Amerikaanse Centers for Disease Control - een overheidsdienst…
Bezet eens een biodieselfabriek!
Nieuws Jopie Duijnhouwer 17 februari 2015 - 0:01
Jopie Duijnhouwer is tuinder en denker over de mens, natuur en energie. Zijn klomp is gebroken. Wat bezielt overheden om door te blijven gaan met biobrandstoffen?
Waarom is ‘versgefilterd’ langer houdbaar?
Nieuws Dick Veerman
19 februari 2015 - 6:27
Melkunie heeft - zegt de zuivelaar - het wiel opnieuw uitgevonden. Het…
Culinair ontdekt: Nederland
Nieuws Nick Trachet
18 februari 2015 - 0:15
Schrijf eens wat over Nederland. Dit is het antwoord van Brusselaar Nick…
Gewoon hip: je suis tosti, neem een pieper
Nieuws Dick Veerman
18 februari 2015 - 0:35
Linda én Teun van de Keuken branden de Superfoods af. Wat betekent dat?
Alwéér alles gelezen? Word dan eens Foodlog Friend!
Vind je Foodlog belangrijk?
> Word betalend lid!
© Foodlog 2024
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? klik hier