Raar. Superfoods blijken uit. Kan gebeuren. Maar opeens is het patatje mayo weer in. Zo was er meer deze week.
'Je suis tosti'
Met die woorden verklaarde Linda de Mol haar vrijheid van etensuiting in haar blad. Ook Teun van de Keuken schoot het chiazaad af. Weg met al dat supergezonde gedoe en de Quinoakutjes waar ook de hipster foodmovement genoeg van heeft. Doe maar gewoon weer een aardappel. Dat was hét nieuws van de week.
In de Linda verklaarde hormoonfactorman Ralph Moorman zelfs dat hij mensen weer uit hun rolstoel haalt als ze MS hebben. O ja?
Biodiesel
Fout spul, zegt Jopie Duijnhouwer en hij rekent het ook nog even voor. Het is zo fout, dat NGO's zich er dringend mee bezig moeten houden. Hij zou dat normaal vinden. Maar we lullen ernaast en laten ons afleiden.
Waarom moeilijk als het makkelijk kan?
Met een pilletje kunnen we zo direct dikke buiken genezen, schreven de kranten. Gentherapie zou het nieuwe wapen zijn. Laat je niet gek maken, zegt Jaap Seidell. Van die buiken gaat hooguit 3% af; verder gaat het vooral bakken met geld kosten en valse beloften opleveren. Doe normaal, zegt hij ook.
'Kinderen van hoogopgeleiden raken ondervoed'
Dat zegt een kinderarts vandaag in het AD. Het komt omdat juist hoogopgeleiden de weg kwijtraken in alle hypes over gezondheid. Moeten we niet terug naar een Nieuw Normaal, maar dan wel een echt en niet meer gehyped?
Maandag meer op Foodlog: op 18 maart organiseren we in Leiden (Museum Boerhaave, 19.30h) een ingelast debat in de serie Foodtopia. Misschien slagen we erin een beginnetje te maken. Met het einde van de gekte en het echte Nieuwe Normaal.
Word nu Friend!
We timmeren door. Steun ons daarom en word Friend. Op 10 maart a.s. verloot Regina Meij - van Imperial, wijnleverancier van de sterrenkoks in ons land - een erkende supertopper, de Grüner Veltliner Smaragd Kellerberg 2011, FX Pichler (t.w.v. 68 euro) onder de nieuwe Foodlog Friends. Wie nu Friend wordt maakt dus grote kans op deze wijn die tot de absolute wereldtop hoort.
|