Linda de Mol gaf gisteren aan klaar te zijn met superfoods. Op haar eigen site vraagt ze zich af "Meiden, slaan we niet een beetje door?".

Ze pleit voor de vrijheid van 'etensuiting', nam er zelf nog een patatje op en laat dat uitdagend zien op de cover van het jongste nummer van haar blad.

linda_chia


Linda wijst erop dat gezond eten belangrijk is, "maar daarvoor hoef je geen fortuin uit te geven aan tarwegewassen en moeilijke zaden." Op de cover van haar tijdschrijft deze maand 'roept' ze: Rot op met je chiazaad!'

Het nieuwe normaal
Je suis tosti, laat ze verder weten. Oftewel: ik doe gewoon. Ook de kritische journalist Teun van de Keuken doet er - in hip roze - aan mee, terwijl Patty Brad er nog een beetje in blijft geloven:De Nederlandse aardappeltelers lieten een filmpje maken door Amsterdams hipsters. Ook die hebben niets meer met Chia-zaad en al die Quinoa-kutjes:

Power to the Pieper from Aardappels.nl on Vimeo.Dat komt allemaal omdat Nederland terugkeert naar het Nieuwe Normaal. Heel gewoon, dat is nu weer hartstikke hip.

Eten is mode. Roze als de pest, of het nou een pieper of Chiazaad is. Het gaat altijd om het volgende; de rest is veel te ingewikkeld.

Fotocredits: still, Linda
Dit artikel afdrukken