Geen vleesschandalen meer? Er werd alwéér paard in het rund gevonden. Het getroffen bedrijf slaat terug: de NVWA heeft niet goed gekeken. Volgens staatssecretaris Dijksma heeft haar NVWA wel degelijk goed gekeken. Dat belooft weer een fraai mediaspektakel.
Professor Tiny van Boekel hoorde het Grote Pakjes & Zakjes Debat aan en lanceerde een stelling: zonder industrieel gemaakte voeding redden we het niet. De meningen buitelden over elkaar. Lezers vroegen wat 'industrieel' is. Antwoord: wat niet Ot & Sien is. Toen hij dat las, nam commentator Jopie Duijnhouwer een geuzennaam aan. Voortaan noemt hij zich Ot & Sien boer.
Boeren verdienen weinig. Toch roept boerenbeleidsmaker Klaas-Johan Osinga hen op hun overschotten aan de Voedselbanken te doneren. Hij wil dan wel een eerlijke prijs voor de rest. Hij moet nog antwoorden op de vraag hoe hij dat ziet.
Zou al die aandacht voor eten niet gewoon mode zijn? Zouden daarom zoveel discussies over voedselbeleid voorbijgaan aan de werkelijke issues, zoals een aantal anti-goeroe's begint te zeggen?
Robin Kok doet in ieder geval niet moeilijk en presenteert haar Sichuan Pepersteak. Doodgewoon lekker bij een andijviestampje.
Opmerkelijk in het Korte Nieuws van afgelopen week: de benoeming van Louise Fresco als nieuwe WUR-baas zorgt op Foodlog voor veel discussie.
|