Ik ben dol op smaken toevoegen. Niks mis met een goede steak, maar ook niks met een goede pepersteak. Beter nog, een Sichuan pepersteak!

Het vlees
2-4 biefstukken (of ander rood vlees dat je lekker lijkt)

De marinade
1 el grofgemalen zwarte peperkorrels
1 el grofgemalen Sichuan Pepers
1 el bruine basterdsuiker of palmsuiker
2,5 el lichte sojasaus
1 tl Chinees vijfkruidenpoeder

Marineer hierin het vlees. Uurtje is genoeg, langer mag ook. Daarna is de kunst om ze te bakken zonder dat de suiker verbrandt. Ik doe dat vaak door ze eerst even (8 minuten of zo) te roken in mijn rookoventje, dat geeft een lekkere smaak en brengt ze vervolgens al mooi op temperatuur. Daarna bak ik ze nog even in pan of grillpan. Je kunt het ook andersom doen, eerst even aanbraden en dan in een gewone oven zetten om door te garen. Allemaal zodat de suiker niet verbrandt.

Lekker bij stamppot andijvie. Nog lekkerder bij stamppot andijvie waar wat blokjes blauwe kaas in geduwd zijn. (Niet erdoor geroerd, het moeten echt kleine smaakbommetjes worden).

Robin Kok
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Fotocredits: Robin Kok
Dit artikel afdrukken