Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? klik hier
fl
Foodlog.LEKKER SCHERP ZINNIG
WEEKEND
14 maart 2013
voedselfraudes in de Kamer | nuance over ongezondheid vleeswaren | boze Belgen en meer
De voedselfraudes blijven de gemoederen bezighouden. Vandaag zet Foodlog rustig alle meningen op een rijtje, terwijl de Kamer verhit over hogere boetes en strengere controles debatteert. Martijn Katan stemde toe in publicatie van zijn Linolzuur-tapes op Foodlog. Het leidde tot een reactie van de wetenschapper die hij betichtte van 'veel geschreeuw, maar weinig wol'.

Vleeswaren ('processen meats') zijn ongezond, zei een wetenschappelijk rapport. In de draad die zich erover ontwikkelde toonden vleesverwerker Jos Hugense en public health professor Jaap Seidell aan dat de vleeswarensoep genuanceerder gegeten moet worden.
Verrassend gezondheidsnieuws. Suiker maakt dik en kan voor diabetes zorgen, maar is er niet de oorzaak van.

Opvallend nieuws. De Franse McDonald's wil alleen nog Franse friet in zijn French Fries. Logischer kan niet, maar de Belgen zijn er boos over. Slim nieuws: de Fransen laten vissers naast vis ook het vuil uit zee vissen. Zo verdienen ze bij en ruimen ze meteen onze rommel op.
Alle meningen over de voedselfraudes bij elkaar
Nieuws Dick Veerman 14 maart 2013 - 1:16
Vandaag vindt een Kameroverleg over de recente voedselfraudes plaats. Gisteren riep de Wageningse universiteit de Nederlandse pers bijeen om alvast de…
Wat verklaart de eierfraude?
Nieuws Redactie 7 maart 2013 - 0:08
De Frankfurter Allgemeine Zeitung legt het deze week uit. De eierfraude van vorige week is te wijten aan de manier waarop inkopers, handel en boer met…
De linolzuur-tapes
Nieuws Martijn Katan 9 maart 2013 - 15:23
Hoogleraar Martijn Katan weerspreekt de gedachte dat er aan de gezondheid van linolzuur getwijfeld moet worden. Deze twijfel werd recent opnieuw gevoed…
Bye-bye to the English Breakfast
Nieuws Redactie 8 maart 2013 - 9:59
Het traditionele Engelse ontbijt, met bacon en worstjes, is levensbedreigend. Ook vleeswaren lijken gevaarlijk. Het eten van 'bewerkte vleessoorten' zou…
Natuurlijk gebrouwen… sojasaus
Nieuws Cécile Janssen
10 maart 2013 - 19:07
Wist je dat sojasaus gebrouwen wordt? Dat er tarwe in zit? Dat er daarom…
Ook Ötzi had aderverkalking
Nieuws Redactie
11 maart 2013 - 22:32
Ook 5.000 jaar geleden al kregen mensen aderverkalking, onafhankelijk van…
Dominee Bittman gecorrigeerd: suiker is niet de enige schuldige
Nieuws Redactie
11 maart 2013 - 10:14
It's the sugar, Folks, schreef eetschrijver Mark Bittman in zijn New York…
Alwéér alles gelezen? Word dan eens Foodlog Friend!
Vind je Foodlog belangrijk?
> Word betalend lid!
© Foodlog 2024
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? klik hier