Ik viel van m'n stoel. We hebben zo'n beetje de mooiste grasmatten - lekker vet en vol onverzadigde vetzuren - van de wereld en daarom de best mogelijke melk. Beter dan in de Alpen of in verdorde Spaanse, Italiaanse of Franse vlakten en 'heul veul' bovendien. Niettemin heeft nooit iemand bedacht hoe we in dit "andere land van de kaas" eindelijk ook eens "andere kaas" kunnen maken? Vreemd. Hoe komt dat toch?
Het verbaasde mij ook dat er weinig 'andere' kazen in Nederland worden gemaakt, brie en camembert-achtigen worden over de hele wereld geproduceerd maar niet in kaasland Nederland. Ik vond dat zo vreemd dat ik besloot om zelf een witschimmelkaas te ontwikkelen. De kaas komt zeer binnnenkort op de markt zodra alle administratieve obstakels opgeruimd zijn. Het was vrij lastig, witschimmelkaas maken is moeizaam en precies werk in vergelijking met harde kaas, maar het resultaat is lekker.
groet peter bosman
ps de website is ook nog in ontwikkeling, maar op www.bergerkaas.nl vind je meer informatie.
hartelijke groet Peter Bosman