In deze tweede aflevering ontdekt ze waar de paprika's uit Harmelen, onder de rook van Utrecht, blijven. Kijk en oordeel zelf.
LesLokaal II - paprika from dickfoodlognl on Vimeo.
LesLokaal I - het varken from dickfoodlognl on Vimeo.
LesLokaal, vox populi: wat is lokaal eten? from dickfoodlognl on Vimeo.
@astrid LOKAAL is de sleutel tot innovatie. En inderdaad wat voor grootschalig een tak is, is voor lokaal een boom. Met andere woorden, wij moeten een tak afbreken van grootschalig om vervolgens kleinschalig te kunnen zaaien.
Onze bulk zit in appels, aardappels, aardbeien. Los van het feit dat de categorie groeit (feitelijk onderbouwd) is het zo dat er voor een deel kannibalisatie optreedt. Alleen kunnen mijn vrachtauto's niet alleen voor spruiten op stam naar een winkel rijden. De appels en aardappels zorgen dat ik in beweging kom.
En dan zijn de appels en aardappels in ons geval bijzondere rassen, biologisch en/of duurzaam geteeld.