© Foodlog 2005 - 2024
Beter Leven nu ook op biologisch vlees: toegevoegde waarde?
Weer een logo. Wat voegt het toe aan het biologische dat al op dat vlees zat? Consumenten denken toch al dat biologische dieren het veel beter hebben dan 'gewone'? Of het echt allemaal waar is een tweede, maar de Dierenbescherming is het er kennelijk helemaal mee eens. Waarom dan toch die doublure in een segment waar het niks meer aan kan toevoegen?
Super de Boer mag van de Dierenbescherming het kenmerk ‘Beter Leven’ op het assortiment biologisch vlees doorvoeren.
De supermarktketen mocht vorig jaar als eerste in Nederland het logo aan haar Scharrelplus ei verbinden. Het biologische vlees krijgt drie sterren,het hoogst haalbare kenmerk. Dat betekent volgens de Dierenbescherming dat er optimaal rekening is gehouden met dierenwelzijn.
Bij Super de Boer zijn achttien varianten biologisch vlees te koop, waaronder hamlappen, kipfilet en slavinken.
bron: VMT
Dat 'ff checke' is er nou nog steeds niet van gekomen. Slecht van me, maar de dag is steeds voorbij eer ik het weet. Wel sprak ik vandaag Henri Verstappen van de Kemper Kip, Hij vertelde me dat ik me vergis: de Maiskip heeft 2 sterren, de Kemper biologische heeft er 3!!
Ik heb dus ongelijk om hierboven te klagen over het feit dat de Kemperkip nog steeds geen sterren heeft. Rest de vraag hoe dieren met heel veel sterren 'behangen' moeten worden als er maar 3 zijn.
Die ga ik echt stellen, al kan het een paar dagen duren.