Uit sympathie voor Huijbers ging ik dus niet naar één die 20 andere festivals die Nederland allemaal in 1 week schijnt te willen houden (welke malloot subsidieert dat eigenlijk allemaal tegelijk?), maar naar Den Bosch. Daar proefde ik van alles. Maar ik viel voor een worstje waar ik van hou maar wat je nergens meer kunt krijgen. Omdat het echt vers - 's ochtend uit de rook gehaald - moet zijn om echt top te wezen. Zo'n Brabants metworstje trof ik nota bene in de stand van het door foodlog.nl vroeger weleens geplaagde Gijs.
Bravo. Dat zei ik met m'n naïeve kop tegen slager Henk Knippels uit Waalwijk. Die worst wil ik kunnen kopen in Utrecht bij de PLUSSEN waar Gijs ligt. Maar het bleek nou juist niet te kunnen. Uitgerekend dat worstje bleek Gijs niet te willen doen. Kent u het niet? Geen wonder. Er zijn veel te weinig slagers die zelf nog wat maken. Zonde, want die worstjes zijn zalig zo weergaloos zacht en subtiel gerookt.
Het lukte ook met perziken. Ik voorspel u daarom binnenkort bij de PLUS te krijgen: vers gerookt Eicht Eééten, Brabantse Metworst van Henk Knippels in heel Nederland. Alleen op woensdag, want het moet wel bijzonder blijven.
Henk, dat wordt roken op dinsdagavond. En doen Gijs en de PLUS het niet, dan weet een andere super nou toch zeker wel hoe simpel het is?
Dick,
Wat jij eigenlijk zegt is dat ook de logistieke keten ingericht moet worden in een goede balans tussen efficiënt en effectief. Een GIJS zou dus naast de kwaliteiten van het product een bijdrage kunnen leveren aan de effectiviteit van de keten.
De werkvreugde van de mensen in actief zijn in die keten zou dan ook een te optimaliseren kwaliteit moeten zijn en dan wordt er plots een stuk meer mogelijk in NL omdat niet alles over efficiëntie meer gaat.
DAT is m.i. een van de leerpunten die we gaan inzien t.g.v. de hele duurzaamheidsmove. Die gaat niet alleen over energie of afval, maar m.i. ook over integrale vreugde.