Haigh krijgt van interviewer Teymoor Nabili veel ruimte om haar punt te maken. De verklaringen van de beide kenners van financiële markten klinken overtuigender dan Haigh's beroep op "bijna alle analisten" die het erover eens zouden zijn dat speculatie een verhogend effect heeft op de voedselprijzen. Inflatie als het gevolg van het bijdrukken van geld door overheden in reactie op de economische crisis in combinatie met het wegzakken van andere waarden als aantrekkelijke beleggingsdoelen zijn plausibele verklaringen. Voedsel wordt schaars en andere assets verliezen als gevolg van economisch onzekerheid versneld hun waarde. Daarom zou voedsel zo in belangstelling staan en snel in waarde stijgen. Volgens Schiff en Satchu is er sprake van een vlucht in voedsel bij een te ruime hoeveelheid in omloop zijnd geld.
Aangezien de economische crisis aanhoudt en centrale banken genegen zijn de koopkracht te ondersteunen door de geldpersen aan te zetten, is het niet ondenkbaar dat de gesignaleerde trend verder doorzet.
De uitzending is hier te bekijken:
Fotocredits: World Development Movement
Behoefte aan waardevastheid is wel iets wat een echo geeft.
Alleen we zijn een beetje vergeten in het verleden waarde te geven aan dingen die echt belangrijk zijn.
Dus niet allleen kostprijs en zoveel mogelijk kg vlees, no matter how etc.
Waardevastheid is best wel heeeel erg belangrijk.
Dus is het pretty simpel, gewoon waarde geven aan alles wat belanggrijk is, en hup het is voor eeuwig waardevast omdat het gekoesterd wordt.
En gelukkig is Foodlog ook waardevast en onafhankelijk.
Dus onderstaand onafhankelijk waardevast filmpje is zeker een nuttige bijdrage aan Foodlog 4.0.
Wat is de overeenkomst tussen Terstall, Petzoldt, Cliteur, Postma, Nicolai en Cruiming?
http://www.youtube.com/watch?v=gX9bLoglGIc