De site met de onderzoeksresultaten van LEI Wageningen UR voor het Ministerie van Economische Zaken. MVO-resultaten van primaire bedrijven in de land- en tuinbouw en de visserij, maar ook onderwerpen als structuur, prijzen en innovatie
www.agrimatie.nl

Een zeer leerzaam overzicht van wat er te koop is in de toko en hoe je het kunt gebruiken.
www.aziatische-ingredienten.nl

Het Nederlandse cultureel-gastronomische tijdschrift
Bouillon

Het Amerikaanse magazine over kaas: Culture: the word on cheese. Van mozzarella tot Limburgse stinkkaas, de Amerikaanse visie opent verrassende perspectieven. Achtergrondverhalen, kaasproducenten, recepten, winkel- en webadressen: all american!
Culture:// the word on cheese

Een vlot geschreven ‘eet-blog’, met een wetenschappelijke achtergrond, voor mensen die meer willen weten over hun eten
De Dames Dijk weten alles over eten

Jonge Nederlandse site met kennis, wetenschappelijke informatie - en recepten - over ei en gezondheid.
Eiproducten.nl

Het online magazine vol praktijkoplossingen voor klimaat-, milieu- en voedselproblemen op deze planeet, door het Institute on the Environment at the University of Minnesota. Brengt mensen met ideeën, informatie en inspiratie bij elkaar om de wereld te veranderen. Engelstalig.
Ensia.com

Het (Engelstalige) blog met 'Tech 'N Stuff' van The French Culinary Institute
Cooking Issues

Het enige echte online museum over voedsel en eten
www.foodmuseum.nl

De Nederlandse voedselwaakhond
www.foodwatch.nl

De ontologie van voedingsmiddelenkennis: Gateway2Food - de expertise, kennis, know-how en mensen waar u naar zoekt
www.gateway2food

Het Institute for Health Metrics and Evaluation werkt aan versnellen van de wereldgezondheid door mogelijkheden te ontwikkelen die die gezondheid kunnen meten en duidelijk te maken wat wel en niet werkt. Engelstalig.
www.healthmetricsandevaluation

Carolyn Steel, architect en voedselsysteemdeskundige, over haar boek De Hongerige Stad en Sitopia. Engelstalig.
Hungry City

De Keuringsdienst van Waarde
www.keuringsdienst.nl

Het rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving over de vraagstukken rondom het Nederlandse voedselsysteem
De macht van het menu

Het nieuwe jonge 'potaatoo': tijdschrift en platform dat ruimte biedt aan ontwerpende eters, schrijvende koks, etende schrijvers en schrijvende ontwerpers
potaato.com

Het Amerikaanse 'magazine of art and ideas about meat'. Ze houden meer van metaforen dan van marineren. Engelstalig.
www.meatpaper.com

Robert Hoenselaar's Voeding en Gezondheid geeft wetenschappelijk betrouwbare informatie aan de gemiddelde bezoeker, en ook aan artsen, diëtisten, wetenschappers en andere werkers in de gezondheidszorg.
voedingengezondheid.com

Wouter Klootwijk's Wilde Keuken
www.wildekeuken.nl


Fotocredits: comedy_nose