Eindelijk kunnen we 'm bekend maken: de kippenproeverij die we foodlog.nl over zou doen. Janneke Vreugdenhil vroeg erom toen hier een oud meningsverschil tussen Diny Schouten en Wouter Klootwijk in een verhitte discussie weer naar boven kwam rond de vraag of je dierwelzijn en 'betere' kip kunt proeven.

De proeverij vindt plaats op zaterdag 14 maart op kasteel Groeneveld in Baarn en staat open voor foodloglezers.
Het ministerie van LNV is zo vriendelijk geweest ons met deze mooie lokatie te faciliteren. Wat verder in het jaar zullen nog andere proeverijen volgen. Daarover melden we komende maand meer.

Voor de kippenproeverij kun je je aanmelden via dick@foodlog.nl (vermeld 'kippenproef Groeneveld' in het onderwerp). Plaatsen worden verdeeld naar volgorde van aanmelding. De toegang is gratis.

Het programma begint om 13.30h en duurt tot 16.00h. Parkeren is heel gemakkelijk.Het wordt een middag waarbij kippenfokkers, koks, slagers, culi's en LNV beleidsambtenaren gaan kijken of ze diergeluk kunnen proeven of dat het toch anders moet. Voor je het weet is de basis voor een nieuwe dierwelzijnscampagne gelegd.
Dit artikel afdrukken