Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Robert Flipse
Hierbij mijn verhandeling over frites bakken. Hoe, waarin en welke soorten. Ik bak mijn frieten al jaren in pure olijfolie....
Robert Flipse
8 jaar geleden
Frietkunde vanuit wetenschappelijk perspectief
Een even wat verlate reactie op 104 van Jos: "hier in Frankrijk blijkt het wel te werken" Je hebt gezien in het nieuwsoverzicht...
Robert Flipse
8 jaar geleden
Voedselbeleid met gelijmde eiwitten en nepkarnemelk
Allereerst Irene, mijn complimenten voor je artikel. Mij uit het hart gegrepen. Edoch, in een land waar hele generaties...
Robert Flipse
8 jaar geleden
Voedselbeleid met gelijmde eiwitten en nepkarnemelk
Het is toch elke keer weer een verrassing (en dan druk ik mij diplomatiek uit) om te zien hoe men in NL telkens weer probeert...
Robert Flipse
8 jaar geleden
Roofvogels doden honderden kippen in vrije uitlopen
"Ik lees hier op foldertje dat ik op boerenmarkt in Montpellier oppakte over die Gascognekoe: un produit conciliant bienetre...
Robert Flipse
8 jaar geleden
Het verschil tussen een boer en een autoverkoper
In de draad van Anita Heijdra (met alle respect), is er m.i. maar één reactie die hout snijdt en wel die van Dirk Zavel. De...
Robert Flipse
8 jaar geleden
Het verschil tussen een boer en een autoverkoper
#59. Even iets over het gedragspatroon van de kip. Dit dier is van oorsprong een bosvogel die, onder alle omstandigheden, het...
Robert Flipse
11 jaar geleden
De Nieuwe Superkip en Wakker Dier - de analyse van Mac
Wat betreft de smaak van kip en met name de opmerkingen mbt meer "bite" van het vlees, kan ik u melden dat dit onzin is. Ook het...
Robert Flipse
11 jaar geleden
Nederlandse supers stoppen met ploffen
Zal ik het nog eens een keer naar voren brengen? Een kwaliteits keurmerk zoals Label Rouge in Frankrijk, waarbij de Overheid de...
Robert Flipse
11 jaar geleden
De jongste beestenfraude: de Duitse eieraffaire
Marc in je reactie op #54 sla je de spijker op z'n kop. Echter, ik zou er een kleine nuance aan willen toevoegen, want het woord...
Robert Flipse
11 jaar geleden
Hoe werkt de vleeshandel?
Jos, ik denk dat je gelijk hebt, maar.... weet je hoe lang het heeft geduurd voordat Charal werkelijk geaccepteerd werd door de...
Robert Flipse
11 jaar geleden
Hoe werkt de vleeshandel?
Je weet ook wel Jack, dat er hier in NL verschillende vleesmerken het levenslicht hebben gezien. De meeste zijn weg, omdat ze...
Robert Flipse
11 jaar geleden
Hoe werkt de vleeshandel?
Er is niets nieuws onder de zon. AH doet het al jaren met z'n Euroshopper. Dus wat Superunie (en eigenlijk iedereen in...
Robert Flipse
11 jaar geleden
Superunie supers introduceren OK€
O, deze was ik nog vergeten. Ga maar eens kijken in de supermakrt als het verse vlees wordt gelost en in de schappen wordt...
Robert Flipse
11 jaar geleden
Beter diepgevroren dan vers
In Nederland moet je gewoon geduld hebben. Soms wordt er opeens eentje wakker... We moeten ook kijken naar de ontwikkelingen in...
Robert Flipse
11 jaar geleden
Beter diepgevroren dan vers
Karin, dan heb je nog nooit "mijn" reine claude confiture geproefd (out of stock, want ik had maar 4 pruimen in 2012). Alsof er...
Robert Flipse
11 jaar geleden
Verdwijnt de pruim uit Nederland?
Nee, dat betekent het totaal niet Engelie! Dat betekent dat M. Ducasse een neus heeft voor kwaliteitsproducten van lokale...
Robert Flipse
11 jaar geleden
'Gezond' volgens Amerikanen: lokaal, natuurlijk en biologisch
"Gezond en lekker komen blijkbaar niet vanzelfsprekend samen in je bord. Pas als het ook van dichtbij komt en verantwoord is,...
Robert Flipse
11 jaar geleden
'Gezond' volgens Amerikanen: lokaal, natuurlijk en biologisch
Als de agenda het toelaat Dick, wil ik graag van de partij zijn
Robert Flipse
11 jaar geleden
Op zoek naar het beste brood van Nederland
Sorry Dorien, klef dat AH brood...
Robert Flipse
11 jaar geleden
Op zoek naar het beste brood van Nederland
Nou Dick, daar zit wel een kern van waarheid in, maar... ik trek geen vergelijking met Frankrijk. Ik begin langzamerhand te...
Robert Flipse
11 jaar geleden
Op zoek naar het beste brood van Nederland
"En onderwijl vragen we bakkers die ervan overtuigd zijn dat ze het beste niet-witte vloerbrood van ca. 800-1000 gr bakken (de...
Robert Flipse
11 jaar geleden
Op zoek naar het beste brood van Nederland
Absoluut Boy! Daar ging het mij ook niet om. Het gaat hier om een een nicheproduct en als zodanig dus niet representatief voor...
Robert Flipse
11 jaar geleden
De beste kaas van Nederland: Remeker Puur
Heb de kaas niet geproefd (maar ken de smaak wel) en ben niet bij het evenement geweest, maar ik wil graag (met alle respect...
Robert Flipse
11 jaar geleden
De beste kaas van Nederland: Remeker Puur
Wij kennen quinoa al een tijdje, want in Frankrijk wordt het al een aantal jaren verkocht. Nogmaals, ben er niet direct fan van...
Robert Flipse
11 jaar geleden
2013: het internationale jaar van de Quinoa
Dan maar hopen dat het niet echt in de mode komt, want zo lekker is het nou ook weer niet....
Robert Flipse
11 jaar geleden
2013: het internationale jaar van de Quinoa
Ach, een slippertje. Holland=Nederland
Robert Flipse
11 jaar geleden
Wat is er mis met snuit?
Nick, niet alles door elkaar gooien. Pieds et paquets is een typisch Zuidfrans gerecht (Provence/Cote d'Azur): gestoofde...
Robert Flipse
11 jaar geleden
Wat is er mis met snuit?
Kijk eens op deze link http://www.clementinedecorse.fr/. Natuurlijk weet ik niet (meer) hoe je die link moet activeren, maar...
Robert Flipse
11 jaar geleden
Makkelijke mandarijnen bijna op
Een beetje laat, maar deze wilde ik u toch niet onthouden (op het gevaar af dat Robin het een truttenmenu vindt).......
Robert Flipse
11 jaar geleden
Wat eet u?
Draulans kan zoveel zeggen, maar voor het moment weten we nog weinig (zeg maar gerust niks) over de eventuele gevolgen van dit...
Robert Flipse
11 jaar geleden
Draulans zegt: GMO is wél goed
Per saldo is er, denk ik, sprake van een stilstand, omdat de opbrengstcijfers vorig jaar zeer ongunstig uitkwamen door de...
Robert Flipse
11 jaar geleden
Tuinbouw: van 66 naar 50% in de min
In het Agrarisch Dagblad (electronische versie) staat een wat uitgebreider interview, waarin wordt gezegd dat VION GB alleen...
Robert Flipse
11 jaar geleden
VION verkoopt verliespost en splitst
Casper, ik denk dat de mensen die losse pepers kopen geen bamipaketten (nasi wil ik niet eens over praten)kopen. Die paketten...
Robert Flipse
11 jaar geleden
Het verbazingwekkende pepertjescijfer
Even bellen met Hessing en andere groentesnijders, dan kun je al gauw een cijfer boven tafel krijgen...
Robert Flipse
11 jaar geleden
Het verbazingwekkende pepertjescijfer
Schokkend!
Robert Flipse
11 jaar geleden
Het verbazingwekkende pepertjescijfer
Volgens mij kan je dat wel beweren. Het wordt wat twijfelachtiger/verboden als je aan oesters kwaliteiten toekent zoals: ter...
Robert Flipse
11 jaar geleden
Oester is het duurzaamste dier
Wouter, je hebt toch geen gezondheidsclaim neergelegd?
Robert Flipse
11 jaar geleden
Oester is het duurzaamste dier
Karin (leuk dat je hier de laatste tijd aktief meedoet), ik denk dat ook de gemiddelde NL consument eigenlijk een beetje genoeg...
Robert Flipse
11 jaar geleden
We worden professionele consumenten
Volgens ene Daphne op radio 1 vanmorgen hebben varkens hoogtevrees ("pak maar eens een big op, moet je horen hoe die schreeuwt")...
Robert Flipse
11 jaar geleden
Zwemvarken levert drie keer zoveel op
Wouter den Heij heeft al eens gewaarschuwd voor met name vleeswaren welke (ver)over de datum zijn. Eventueel bederf is niet...
Robert Flipse
11 jaar geleden
Zullen we ons eten tweemaal zo duur maken?
Ijk weet niet of we het weten (en ik richt me misschien vooral tot Wouter den Heij), de tht op kant en klaar maalrijden is vaak...
Robert Flipse
11 jaar geleden
Zullen we ons eten tweemaal zo duur maken?
Wat betreft die filet, weet ik het niet zo zeker Wouter, maar een feit is wel dat in Frankrijk paardenvlees gewoon in de...
Robert Flipse
11 jaar geleden
Het paard is uit de mode
Leuk verhaal over die zoete spekken en slavinken. Maar dat heeft niets met marketing te maken. Dat is verdediging! Hoe je het...
Robert Flipse
11 jaar geleden
VleeschSmakers, Gehackt & Tonyn
Zo is het maar net Henk!
Robert Flipse
11 jaar geleden
Bakas: "Wie niet horen wil, moet maar voelen"
KUL!
Robert Flipse
11 jaar geleden
Bakas: "Wie niet horen wil, moet maar voelen"
Grappig, dat STRUIK ook meedoet met die hype....
Robert Flipse
11 jaar geleden
Grote bedrijven bannen plofkip uit kantine
Zoals altijd, mannen als Tjeerd hebben de klok horen luiden, maar weten niet waar de klepel hangt. Om één simpel voorbeeld te...
Robert Flipse
11 jaar geleden
PvdA gaat voluit voor dierenrechten
Doet me een beetje denken aan het concept van AH (wat overigens alweer ter ziele is). Steeds wisselende verse ingrediënten voor...
Robert Flipse
11 jaar geleden
Hello Fresh - aanrader met welkomstkorting
Interessant!!
Robert Flipse
11 jaar geleden
Als het aan de zeug ligt, bouwt ze een nest
1
2
3
Volgende ›