Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Carolien Makkink
Grappig (of misschien helemaal niet zo grappig) dat dan de mens (gemiddelde grootte tussen bacterie en blauwe vinvis) zo...
Carolien Makkink
2 maanden geleden
'Microben en bomen domineren de wereld'
Kortom: het kabinet is eigenlijk al gevallen, maar ze willen/kunnen dat zelf nog niet accepteren?
Carolien Makkink
2 maanden geleden
Nederland heeft even geen kabinet maar cabaret
Goed te lezen dat die boodschappenkaarten nu bij elke supermarkt gebruikt kunnen worden. Eerder was sprake van alleen AH en...
Carolien Makkink
2 maanden geleden
Geen knorrende magen meer op school
Tja, clickbait... Natuurlijk wil de Foodlogredactie graag dat hun artikelen gelezen worden. En dan lees je daarin deze zin:...
Carolien Makkink
2 maanden geleden
Zuivelonderzoekers waarschuwen de tandarts: melkvervangers beschermen ons gebit niet
In dit artikel/onderzoek gaat het om een vergelijking tussen melk en 'melkvervangers'. Als mensen (om wat voor reden dan ook)...
Carolien Makkink
2 maanden geleden
Zuivelonderzoekers waarschuwen de tandarts: melkvervangers beschermen ons gebit niet
Gisteren bij Lubach ook een peiling: als alle partijen samengaan, met Batman als lijsttrekker, dan behalen ze 200 zetels in de...
Carolien Makkink
2 maanden geleden
BBB op 33 en met Omtzigt erbij op 53
Die eerste reactie van Timmermans was inderdaad niet handig. Net als Tjeerd de Groot die best naar de provincies wilde komen om...
Carolien Makkink
2 maanden geleden
Stikstofuitleg in de Lunterse Boer?
Pauline, zie hier
Carolien Makkink
2 maanden geleden
Zuivelonderzoekers waarschuwen de tandarts: melkvervangers beschermen ons gebit niet
Zelf gebruik ik antibiotica als term voor spullen tegen bacteriën. Eigenlijk zit het zo. Verwarring is begrijpelijk
Carolien Makkink
2 maanden geleden
Resistente schimmels rukken op, actie blijft uit
Steeds vaker denk ik bij 'food innovations': Waarom?
Carolien Makkink
2 maanden geleden
Geprinte toetjes zijn lekkerder
Koolzuur en alcohol tot poeder verwerken? #hoedan?
Carolien Makkink
2 maanden geleden
Oplosbier goed voor tal van uitdagingen
Ik ken Bühler wel hoor ;-)
Carolien Makkink
2 maanden geleden
Bühler ken je niet, maar je eet er veilig van
Theo, kun je uitleggen wat Michio Kaku met deze discussie te maken heeft? Of ben ik de enige die dat niet begrijpt? En (om de...
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Hogere belastingen, waaronder een vleestaks
Leuk voorbeeld, Ton(#1)! In diervoeding gebruiken we ook chelaten, spoorelementen gebonden aan aminozuren. Worden beter...
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Extra ijzer maar geen vieze smaak of lelijke kleur
Die blikken confit de canard waren ooit te koop bij Lidl of Aldi. Wij aten dat regelmatig met Kerst. Heerlijk, mals! En...
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Culinair ontdekt: confit
Nog even iets over die granen+peulvruchtencombinatie: is goed om een evenwichtiger aminozurenprofiel (voldoende lysine én...
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Eet toch een beetje dier en niet te veel noten en peulvruchten
Klopt, Joep! Laat je volgende maand verrassen door de nieuwe Foodlogserie 'Wat is ... duurzaam voedsel?' Daar lever ik ook een...
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Eet toch een beetje dier en niet te veel noten en peulvruchten
Jos, koken van peulvruchten en het rijsproces bij brooddeeg breekt wel een deel van het fytinezuur/fytaat af, maar niet alles....
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Eet toch een beetje dier en niet te veel noten en peulvruchten
Dank, Dick! Er zijn dus 49 in de literatuur beschreven gevallen van mens-dierconflicten gevonden die te linken zijn aan...
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Klimaatverandering brengt mens en dier in conflict
Vonden ze in 30 jaar, op zes continenten en in vijf oceanen maar 49 mens-dier-conflicten en waren die allemaal te wijten aan...
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Klimaatverandering brengt mens en dier in conflict
Die lage doses antimicrobiële groeibevorderaars/voerbespaarders in veevoer zijn in de EU inderdaad al sinds 2006 verboden. De...
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Het onzichtbare microbiologische gevaar loert overal
Goede vragen, Ellen-Maureen! Martin Blaser is een Amerikaan en zijn zorgen gelden waarschijnlijk vooral voor de Verenigde...
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Het onzichtbare microbiologische gevaar loert overal
For the complete nutritional value of Okra: click here
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Tropical Crops advancing Sustainable Agriculture for Development: A case of Okra
De komende jaren gaat er sowieso wel het een en ander veranderen in de wereldwijde handelsstromen, vanwege wet- en regelgeving...
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Hoe voedselonafhankelijk kan Europa zijn?
Ik kan me niet voorstellen dat die geschilde citroenen werden weggegooid. Daar kun je toch nog vanalles mee? Zie hier.
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Commercieel activisme met duurzame frisdrank
Wauw, 5 van de 10 uur?! Respect! Mijn man en ik besloten na 1 uur dat dit tv-kijken te veel op werk begon te lijken ;-)
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Stikstofdebat stikt weer in gedachten
Ook mijn overall conclusie na het beluisteren van een deel van het debat: "Antwoorden laten nog op zich wachten".
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Stikstofdebat stikt weer in gedachten
Klinkt heel vies
Carolien Makkink
3 maanden geleden
'Revolutionaire' marketing: koffie met olijfolie
Die hausse aan dieetboeken (met wisselend commercieel succes) doet me denken aan de oneindige stroom aan managementboeken. Ook...
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Martijn Katan is niet jaloers
Die investeerders weten blijkbaar van gekkigheid niet wat te doen met hun kapitaal.
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Vegetarische mammoetburger haalt €12 miljoen op
Hoeveel we eten hangt ook sterk af van het mondgevoel en de textuur, zie hier en hier. Ik denk dat fabrikanten van 'fastfood'...
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Energiedichtheid, smakelijkheid en formulering: de nieuwe dieetduivels
En meer melk is blijkbaar ook beter voor het klimaat ;-)
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Gezonde Red Bull is zelfs goed voor het klimaat
Deze opinie van Jan Buining haalde dit weekend ook de Opinie&Debat;-pagina's van NRC.
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Behandel bewerkte ingrediënten als e-nummer
Ook in Vork aandacht voor dit nieuws. Ter info.
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Minder kankerverwekkend brood dankzij CRISPR-Cas9
Doet me denken aan een bordje dat destijds hing in de mensa van studentenvereniging KSV: 'Gelijk beginnen met eten'. Was bedoeld...
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Culinair ontdekt: samen eten
Het IVG is een initiatief van de branchevereniging NPN. Ik heb trouwens niks tegen brancheverenigingen: zij behartigen de...
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Alleskunner magnesium supplement van het jaar
Fascinerende website, dat OpenFoodFacts. Ik heb daar even gezocht op halvolle melk en dan blijkt dat de biologische halfvolle...
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Gezonde Red Bull is zelfs goed voor het klimaat
Mooi initiatief, verdient navolging.
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Solidariteitjes bij Colruyt
Hier worden alle vormen van bewerking wel erg op één hoop gegooid. De auteur stelt dat 'alle bewerking juist tegennatuurlijk...
Carolien Makkink
3 maanden geleden
Behandel bewerkte ingrediënten als e-nummer
Binnen twee weken een deugdelijk kader? Misschien kan Greenpeace zelf alvast even een voorzet geven? #hoedan?
Carolien Makkink
4 maanden geleden
Greenpeace dreigt met stikstofproces tegen Den Haag
Dus 'alle aandacht voor betere bodems is welkom', maar toch voelt de biologische sector zich bedreigd door vergroeningsstappen...
Carolien Makkink
4 maanden geleden
'Pas op voor regeneratieve greenwashing'
Ter info: bericht op V-focus over het onderzoek van UvA in opdracht van Mesdagfonds. Zie ook vanaf pagina 8 hier.
Carolien Makkink
4 maanden geleden
'Stikstofneerslag alleen binnen 500 meter toerekenbaar aan vervuiler'
Blijkbaar beheer ik dus een tiny forest. Ik dacht dat we gewoon een achtertuin hadden ;-)
Carolien Makkink
4 maanden geleden
'Biomassaliteit' in 280 Tiny Forests
Ook leuk als kippenvoer, zie hier. En het schijnt ook methaanemissie bij rundvee te kunnen reduceren. Koeien hebben minder last...
Carolien Makkink
4 maanden geleden
Culinair ontdekt: trommelstokken
Controleert iemand wat die omwonenden allemaal in die containers gooien?
Carolien Makkink
4 maanden geleden
Renewi maakt methaan en bioplastic van het broodje dat jij niet koopt
Wat je aan je eigen kippen voert moet je zelf weten. Al zou ik persoonlijk niet eens kippetjes houden als ik naast Tata Steel...
Carolien Makkink
4 maanden geleden
Mill maakt kippenvoer van je keukenafval
Beste volgorde bij verwerking van reststromen is: food - feed - fuel. Dus bij voorkeur terugbrengen in voedselketen voor de...
Carolien Makkink
4 maanden geleden
Renewi maakt methaan en bioplastic van het broodje dat jij niet koopt
Kun je die sheabomen ook in Europa planten?
Carolien Makkink
4 maanden geleden
Pas op met sheaboter als je palmolievrij wilt
Als ik een Franse supermarkt was, dan zou ik graag de vrijheid houden om (bij voorbeeld elke week) te besluiten welke producten...
Carolien Makkink
4 maanden geleden
Anti-inflatiemandje Franse supermarkten passeert regering links en rechts
Sorry Henric (#38), je hebt helemaal gelijk!
Carolien Makkink
4 maanden geleden
Neem even bedenktijd over CRISPR-Cas
‹ Vorige
1
2
3
4
Volgende ›
Foodlog gebruikt cookies.
Vertel mij meer
Ik snap het