Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Carolien Makkink
Wouter (#17), waarom krijg je de kriebels van hittebestendige koeien? Koeien die wat minder melk produceren zijn beter bestand...
Carolien Makkink
12 maanden geleden
Wakker Dier wil dat jij naar koeien gaat koekeloeren
Dick, zoals je het onderwerp in #34 formuleert gaat het dus eigenlijk om de integriteit van de onderzoekers. Gevoelig...
Carolien Makkink
12 maanden geleden
Neem de gezondheidskosten van vlees eten met een korreltje zout
Het lijkt mij in elk geval een stuk werkbaarder om wetten te baseren op plichten van mensen (jegens het dier) dan op rechten van...
Carolien Makkink
12 maanden geleden
Je uier bungelt als een skippybal tussen je achterpoten
Dick (#18), ik heb niet zo veel problemen met die post-humane ethiek (de mens niet meer in het middelpunt). Maar als we nu het...
Carolien Makkink
12 maanden geleden
Je uier bungelt als een skippybal tussen je achterpoten
"Stel, je bent een koe"... Ik ben geen koe. Wat is de relevantie van deze openingszin? En dan nog iets: waarom suggereert de...
Carolien Makkink
12 maanden geleden
Je uier bungelt als een skippybal tussen je achterpoten
Citaat uit bovenstaande tekst: "Verder groeit de interesse van de Nederlandse consument voor duurzame voeding, maar verschilt de...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Duur imago en inflatie nekken groei biologisch
De modellen zijn m.i. van het type 'appels en peren optellen en delen door bananen'. In het rapport lees ik niks over validatie,...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Neem de gezondheidskosten van vlees eten met een korreltje zout
Hoho Ton (#6), dat zeg ik niet, ik probeerde gewoon het verschil tussen Wageningen University en Wageningen Research uit te...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Albert Heijn laat consumenten de echte prijs van koffie kiezen
Jeroom, ik vind true pricing helemaal geen slecht concept, hoor, maar ik pleit wel voor wetenschappelijk gefundeerde uitvoering...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Neem de gezondheidskosten van vlees eten met een korreltje zout
Nog iets, mogelijk off topic, maar volgens mij wel relevant: WUR bestaat uit twee poten, de universiteit (Wageningen University)...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Neem de gezondheidskosten van vlees eten met een korreltje zout
Jeroom (#7), hoe kijk jij dan aan tegen deze publicatie? hier overigens een toegankelijker link naar het artikel van Funke et...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Neem de gezondheidskosten van vlees eten met een korreltje zout
Nog een aanvulling op mijn #3: ik zie dus verschillen tussen de eerdere PowerPoint en de versie die nu op de TAPP-website staat....
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Neem de gezondheidskosten van vlees eten met een korreltje zout
Maud (#1), ik denk dat ze die true price berekenen volgens de 'WUR-methode', zie hier. Albert Heijn is partner in die...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Albert Heijn laat consumenten de echte prijs van koffie kiezen
Ik heb de afgelopen week vele uren besteed aan het kritisch doornemen van het rapport en ik ben het eens met de analyse van...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Neem de gezondheidskosten van vlees eten met een korreltje zout
Vanwege de stroperigheid van het hele proces. Zo langzamerhand zit iedereen op iedereen te wachten: Brussel op Den Haag, Den...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Landbouwakkoord vertraagd
Is hier nog iemand verbaasd over? Denk het niet, hè?
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Landbouwakkoord vertraagd
Het valt niet mee om novel foods toegelaten te krijgen op de Europese markt...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
FAO en WHO duiken in risico's cellulair kweekvoedsel
Ik weet niks van Afrika, maar ben wel nieuwsgierig. In de tekst gaat het vooral over koffie en cacao. Hoe zit het met sheaboter...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Gun Afrikanen hun eigen eten en laat ze daar chocolade maken (4)
Maak toch gewoon zelf een bonenburger of bak een eitje. Lekkerder en veel goedkoper.
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Amerikanen laten vleesvervangers liggen omdat ze niet lekker en te duur zijn
Eieren zijn nog steeds belachelijk goedkoop, zelfs met deze forse prijsverhoging.
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Historisch hoge eierprijzen door duur voer en vogelgriep
Grappig (of misschien helemaal niet zo grappig) dat dan de mens (gemiddelde grootte tussen bacterie en blauwe vinvis) zo...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
'Microben en bomen domineren de wereld'
Kortom: het kabinet is eigenlijk al gevallen, maar ze willen/kunnen dat zelf nog niet accepteren?
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Nederland heeft even geen kabinet maar cabaret
Goed te lezen dat die boodschappenkaarten nu bij elke supermarkt gebruikt kunnen worden. Eerder was sprake van alleen AH en...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Geen knorrende magen meer op school
Tja, clickbait... Natuurlijk wil de Foodlogredactie graag dat hun artikelen gelezen worden. En dan lees je daarin deze zin:...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Zuivelonderzoekers waarschuwen de tandarts: melkvervangers beschermen ons gebit niet
In dit artikel/onderzoek gaat het om een vergelijking tussen melk en 'melkvervangers'. Als mensen (om wat voor reden dan ook)...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Zuivelonderzoekers waarschuwen de tandarts: melkvervangers beschermen ons gebit niet
Gisteren bij Lubach ook een peiling: als alle partijen samengaan, met Batman als lijsttrekker, dan behalen ze 200 zetels in de...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
BBB op 33 en met Omtzigt erbij op 53
Die eerste reactie van Timmermans was inderdaad niet handig. Net als Tjeerd de Groot die best naar de provincies wilde komen om...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Stikstofuitleg in de Lunterse Boer?
Pauline, zie hier
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Zuivelonderzoekers waarschuwen de tandarts: melkvervangers beschermen ons gebit niet
Zelf gebruik ik antibiotica als term voor spullen tegen bacteriën. Eigenlijk zit het zo. Verwarring is begrijpelijk
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Resistente schimmels rukken op, actie blijft uit
Steeds vaker denk ik bij 'food innovations': Waarom?
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Geprinte toetjes zijn lekkerder
Koolzuur en alcohol tot poeder verwerken? #hoedan?
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Oplosbier goed voor tal van uitdagingen
Ik ken Bühler wel hoor ;-)
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Bühler ken je niet, maar je eet er veilig van
Theo, kun je uitleggen wat Michio Kaku met deze discussie te maken heeft? Of ben ik de enige die dat niet begrijpt? En (om de...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Hogere belastingen, waaronder een vleestaks
Leuk voorbeeld, Ton(#1)! In diervoeding gebruiken we ook chelaten, spoorelementen gebonden aan aminozuren. Worden beter...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Extra ijzer maar geen vieze smaak of lelijke kleur
Die blikken confit de canard waren ooit te koop bij Lidl of Aldi. Wij aten dat regelmatig met Kerst. Heerlijk, mals! En...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: confit
Nog even iets over die granen+peulvruchtencombinatie: is goed om een evenwichtiger aminozurenprofiel (voldoende lysine én...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Eet toch een beetje dier en niet te veel noten en peulvruchten
Klopt, Joep! Laat je volgende maand verrassen door de nieuwe Foodlogserie 'Wat is ... duurzaam voedsel?' Daar lever ik ook een...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Eet toch een beetje dier en niet te veel noten en peulvruchten
Jos, koken van peulvruchten en het rijsproces bij brooddeeg breekt wel een deel van het fytinezuur/fytaat af, maar niet alles....
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Eet toch een beetje dier en niet te veel noten en peulvruchten
Dank, Dick! Er zijn dus 49 in de literatuur beschreven gevallen van mens-dierconflicten gevonden die te linken zijn aan...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Klimaatverandering brengt mens en dier in conflict
Vonden ze in 30 jaar, op zes continenten en in vijf oceanen maar 49 mens-dier-conflicten en waren die allemaal te wijten aan...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Klimaatverandering brengt mens en dier in conflict
Die lage doses antimicrobiële groeibevorderaars/voerbespaarders in veevoer zijn in de EU inderdaad al sinds 2006 verboden. De...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Het onzichtbare microbiologische gevaar loert overal
Goede vragen, Ellen-Maureen! Martin Blaser is een Amerikaan en zijn zorgen gelden waarschijnlijk vooral voor de Verenigde...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Het onzichtbare microbiologische gevaar loert overal
For the complete nutritional value of Okra: click here
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Tropical Crops advancing Sustainable Agriculture for Development: A case of Okra
De komende jaren gaat er sowieso wel het een en ander veranderen in de wereldwijde handelsstromen, vanwege wet- en regelgeving...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Hoe voedselonafhankelijk kan Europa zijn?
Ik kan me niet voorstellen dat die geschilde citroenen werden weggegooid. Daar kun je toch nog vanalles mee? Zie hier.
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Commercieel activisme met duurzame frisdrank
Wauw, 5 van de 10 uur?! Respect! Mijn man en ik besloten na 1 uur dat dit tv-kijken te veel op werk begon te lijken ;-)
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Stikstofdebat stikt weer in gedachten
Ook mijn overall conclusie na het beluisteren van een deel van het debat: "Antwoorden laten nog op zich wachten".
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Stikstofdebat stikt weer in gedachten
Klinkt heel vies
Carolien Makkink
1 jaar geleden
'Revolutionaire' marketing: koffie met olijfolie
Die hausse aan dieetboeken (met wisselend commercieel succes) doet me denken aan de oneindige stroom aan managementboeken. Ook...
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Martijn Katan is niet jaloers
Die investeerders weten blijkbaar van gekkigheid niet wat te doen met hun kapitaal.
Carolien Makkink
1 jaar geleden
Vegetarische mammoetburger haalt €12 miljoen op
‹ Vorige
2
3
4
5
6
Volgende ›