Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Bacteriën verschillen zoveel van elkaar als krokodillen van zeeëgels. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat...
Nick Trachet
3 maanden geleden
Kimchi en zuurkool risico voor antibiotica-resistentie
Antibiotica zijn uitgevonden tegen ziekmakers. Niet ziekmakende bacteria mogen zo resistent zijn als ze willen (misschien waren...
Nick Trachet
3 maanden geleden
Kimchi en zuurkool risico voor antibiotica-resistentie
Appert, die uit Châlons en Champagne kwam, verpakte zijn eerste conserven in champagneflessen (met verwijde halzen). Het is...
Nick Trachet
5 maanden geleden
Van soldatenvoer tot culinaire verfijning: 'cool' blikvoer
Het woord piment is dubbelzinnig, tenzij het als "piment de la Jamaique", "jamaica-piment" wordt geschreven. Piment fort is...
Nick Trachet
5 maanden geleden
Culinair ontdekt: pompoentaart
Hij heette PHILIPPE Bidaine!
Nick Trachet
6 maanden geleden
Culinair ontdekt: Bidule
Dat blancheren doet men hier al jaren: dat is het eerste bad in olie van lagere temperatuur. Geen enkele nood aan kliederen met...
Nick Trachet
6 maanden geleden
Culinair ontdekt: la poutine
Net een aanslag niet ver van hier. Andere katten te geselen...
Nick Trachet
6 maanden geleden
Culinair ontdekt: la poutine
allicht, maar daar ga ik niet voor naar een supermarkt. Ik heb nog nooit een goede appel in een supermarkt gevonden. Teveel...
Nick Trachet
7 maanden geleden
Jumbo vergiste zich in Belgische kansen
Herkenbaar voedsel.
Nick Trachet
7 maanden geleden
Jumbo vergiste zich in Belgische kansen
Voor het eerst in België naar een Jumbo geweest. Ze hadden niet wat ik zocht.
Nick Trachet
7 maanden geleden
Jumbo vergiste zich in Belgische kansen
Als geboren burger van Brussel kan ik u garanderen dat Brussel niets te doen heeft met beslissingen over wolven.
Nick Trachet
8 maanden geleden
Brussel wil wellicht toch wolven weren
Dick , Ik schreef over halve perziken uit blik, gevuld met tonijn en mayonaise. Jouw foto mag dan artificieel zijn, hij is...
Nick Trachet
10 maanden geleden
Culinair ontdekt: perzik
er zijn nog héééél wat andere merken.
Nick Trachet
10 maanden geleden
Hoge gasprijs nekt Weck
Het is zoals Stilton. In Stilton was de halte van de postkoets waar deze kazen werden verkocht en bekend raakten Stilton zelf...
Nick Trachet
11 maanden geleden
Emmentaler kan fluiten naar oorsprongsbescherming
Frank, het begrip "patatje oorlog" is onbekend in Brussel.
Nick Trachet
11 maanden geleden
Culinair ontdekt: Coronation Quiche
Wouter en dan heb je het nog niet over "fleur de sel", die fijne piramidetjes van zoutkristal die aan het oppervlak wan de pekel...
Nick Trachet
12 maanden geleden
Culinair ontdekt: pezo
Spur dog heet in onze taal doornhaai. Wordt allang niet meer aangevoerd, maar is een zeer kwalitatieve soort. Vetter dan...
Nick Trachet
1 jaar geleden
Haai in de Britse fish & chips
En dat heb ik thuis nu ook gedaan, Wouter. Schar blijkt veel minder smakelijk dan wijting of scharretong. Ik zal me in de...
Nick Trachet
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: schar
Er bestaat materiaal voor: mukbang bowl
Nick Trachet
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: mukbang
Om Dick te antwoorden: Neen, ik zie niet in waarom ik nog bij die zaken zou inkopen. Zij hebben niets bijzonders. Henric: Ik...
Nick Trachet
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: confit
Lidl en Aldi zijn uit ervaring geen adressen voor kwaliteit. Bij hen telt alleen maar goedkoop.
Nick Trachet
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: confit
Henric @5 Ga jij in Frankrijk naar de Aldi ???
Nick Trachet
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: confit
Frank Buurman: een "snelle hap" is nooit een goed idee.
Nick Trachet
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: confit
Wouter, inderdaad, giet dat eendevet vooral niet weg, heerlijk om aardappeltjes in te bakken, zoals hieronder gezegd. Je moet...
Nick Trachet
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: confit
In de natuur is het de norm dat dieren dieren eten. Er bestaan nauwelijks zuiver vegetarische diersoorten. Zelfs de koe, die...
Nick Trachet
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: winteroctopus
Octopoden mogen dan al intelligent zijn, ze hebben nooit ervaring. Ze halen de twee jaar niet en sterven dan vanzelf, zonder dat...
Nick Trachet
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: winteroctopus
Varkens zijn ook erg intelligent, weet je?
Nick Trachet
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: winteroctopus
Aangeboden eten weigeren, en zo weet ik ook door veel gereisd te hebben, is op veel plaatsen op aarde een zware belediging....
Nick Trachet
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: samen eten
Ze eten dat toch allemaal in de pub?
Nick Trachet
1 jaar geleden
Britten bezuinigen op Sunday roast
Anita, ik raad je aan het boek te lezen.
Nick Trachet
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: samen eten
Astrid, ik wordt al veertig jaar met mijn neus gedrukt op voedsel dat ik niet ken, al sinds ik ging wonen in Paramaribo. Ik heb...
Nick Trachet
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: trommelstokken
In het Brussels Gewest wordt dit jaar de "oranje zak" verplicht voor iedereen. De organische resten in de zak gaan naar...
Nick Trachet
1 jaar geleden
Renewi maakt methaan en bioplastic van het broodje dat jij niet koopt
Hetzelfde doen de Imraghen, de vissers van de Banc d'Arguin, in Mauritanië.
Nick Trachet
1 jaar geleden
Samen vissen met dolfijnen werelderfgoed
dat geeft dan slappe soep?
Nick Trachet
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: witloof
witloof in potten?
Nick Trachet
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: witloof
In Frankrijk is dat toch vrij gebruikelijk: veau sous mère ?
Nick Trachet
1 jaar geleden
Waarom zou je een kalf niet bij de koe houden?
Dat kan, Huib.
Nick Trachet
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: Fonio
Een erg Brussels woord, zelfs de Franstaligen gebruiken het: "importer en stoemelings"!
Nick Trachet
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: Fonio
In Frankrijk speelt brood wel een veeel belangrijker rol in het dagelijks leven dan in Nederland.
Nick Trachet
1 jaar geleden
Franse bakkers willen betaalbare vaste kilowattuurprijs
Je moet zie zijn om zo'n dingen te meten tegen elkaar. Het webplebs oordeelt met zijn massa, niet met kennis
Nick Trachet
1 jaar geleden
Nederlandse keuken beter dan Maleisische?
Ja, jullie exporteren ze liever dan er zelf van te genieten?
Nick Trachet
1 jaar geleden
Sherry drink je met zwezerik
Theo, Astrid, In Nderland drinken jullie doorgaans rivierwater. Hier in Brussel, waarvoor het artikel geschreven werd, komt het...
Nick Trachet
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: erbseneintopf
James, hoe kan iets nu allergezondst zijn als je er niet teveel van mag eten ???
Nick Trachet
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: kastanjes
Huib, De temperatuursvork 85 - 91° heb ik uit een Nederlandse cursus kooktechnieken. Uiteraard kan het ook lager. proteïnen...
Nick Trachet
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: draadjesvlees
Ik denk dat de meeste "plooimessen met een bij" uit China komen.
Nick Trachet
2 jaar geleden
Laguiole mag eigen naam niet voeren
In de vis is het even ingewikkeld. "Spartelvers". Vers is gaan betekenen: zo snel mogelijk na de dood. Maar iedereen in de...
Nick Trachet
2 jaar geleden
Hoe lang is een aardappel vers?
Dit is het derde artikel in mijn zoektocht naar recepten, geassocieerd met het openbaar vervoer: 1- Railway mutton 2-...
Nick Trachet
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: Irish coffee
Ik denk dat het gevaar van verdampen weinig acuut was, zo na de landing van zo'n vliegboot. In Ierland is het nooit echt koud....
Nick Trachet
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: Irish coffee
Om op de vis terug te komen: De Fransen in Boulogne/mer zijn ook uit hun hum omdat flyshoot een veel betere kwaliteit vis...
Nick Trachet
2 jaar geleden
Na de pulsvisserij moet ook de Nederlandse flyshoot verdwijnen, vinden de Franse kustvissers
Het is niet de gebruikte massa CO2 waar het hier om gaat, maar wel de manier waarop het wordt gwonnen. Er is meer dan genoeg CO2...
Nick Trachet
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: carboniseren
1
2
3
Volgende ›