Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Businessleden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Businessleden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
En dat heb ik thuis nu ook gedaan, Wouter. Schar blijkt veel minder smakelijk dan wijting of scharretong. Ik zal me in de...
Nick Trachet
5 dagen geleden
Culinair ontdekt: schar
Er bestaat materiaal voor: mukbang bowl
Nick Trachet
1 week geleden
Culinair ontdekt: mukbang
Om Dick te antwoorden: Neen, ik zie niet in waarom ik nog bij die zaken zou inkopen. Zij hebben niets bijzonders. Henric: Ik...
Nick Trachet
3 weken geleden
Culinair ontdekt: confit
Lidl en Aldi zijn uit ervaring geen adressen voor kwaliteit. Bij hen telt alleen maar goedkoop.
Nick Trachet
3 weken geleden
Culinair ontdekt: confit
Henric @5 Ga jij in Frankrijk naar de Aldi ???
Nick Trachet
3 weken geleden
Culinair ontdekt: confit
Frank Buurman: een "snelle hap" is nooit een goed idee.
Nick Trachet
3 weken geleden
Culinair ontdekt: confit
Wouter, inderdaad, giet dat eendevet vooral niet weg, heerlijk om aardappeltjes in te bakken, zoals hieronder gezegd. Je moet...
Nick Trachet
3 weken geleden
Culinair ontdekt: confit
In de natuur is het de norm dat dieren dieren eten. Er bestaan nauwelijks zuiver vegetarische diersoorten. Zelfs de koe, die...
Nick Trachet
3 weken geleden
Culinair ontdekt: winteroctopus
Octopoden mogen dan al intelligent zijn, ze hebben nooit ervaring. Ze halen de twee jaar niet en sterven dan vanzelf, zonder dat...
Nick Trachet
3 weken geleden
Culinair ontdekt: winteroctopus
Varkens zijn ook erg intelligent, weet je?
Nick Trachet
3 weken geleden
Culinair ontdekt: winteroctopus
Aangeboden eten weigeren, en zo weet ik ook door veel gereisd te hebben, is op veel plaatsen op aarde een zware belediging....
Nick Trachet
1 maand geleden
Culinair ontdekt: samen eten
Ze eten dat toch allemaal in de pub?
Nick Trachet
1 maand geleden
Britten bezuinigen op Sunday roast
Anita, ik raad je aan het boek te lezen.
Nick Trachet
1 maand geleden
Culinair ontdekt: samen eten
Astrid, ik wordt al veertig jaar met mijn neus gedrukt op voedsel dat ik niet ken, al sinds ik ging wonen in Paramaribo. Ik heb...
Nick Trachet
2 maanden geleden
Culinair ontdekt: trommelstokken
In het Brussels Gewest wordt dit jaar de "oranje zak" verplicht voor iedereen. De organische resten in de zak gaan naar...
Nick Trachet
2 maanden geleden
Renewi maakt methaan en bioplastic van het broodje dat jij niet koopt
Hetzelfde doen de Imraghen, de vissers van de Banc d'Arguin, in Mauritanië.
Nick Trachet
2 maanden geleden
Samen vissen met dolfijnen werelderfgoed
dat geeft dan slappe soep?
Nick Trachet
2 maanden geleden
Culinair ontdekt: witloof
witloof in potten?
Nick Trachet
2 maanden geleden
Culinair ontdekt: witloof
In Frankrijk is dat toch vrij gebruikelijk: veau sous mère ?
Nick Trachet
2 maanden geleden
Waarom zou je een kalf niet bij de koe houden?
Dat kan, Huib.
Nick Trachet
3 maanden geleden
Culinair ontdekt: Fonio
Een erg Brussels woord, zelfs de Franstaligen gebruiken het: "importer en stoemelings"!
Nick Trachet
3 maanden geleden
Culinair ontdekt: Fonio
In Frankrijk speelt brood wel een veeel belangrijker rol in het dagelijks leven dan in Nederland.
Nick Trachet
3 maanden geleden
Franse bakkers willen betaalbare vaste kilowattuurprijs
Je moet zie zijn om zo'n dingen te meten tegen elkaar. Het webplebs oordeelt met zijn massa, niet met kennis
Nick Trachet
3 maanden geleden
Nederlandse keuken beter dan Maleisische?
Ja, jullie exporteren ze liever dan er zelf van te genieten?
Nick Trachet
3 maanden geleden
Sherry drink je met zwezerik
Theo, Astrid, In Nderland drinken jullie doorgaans rivierwater. Hier in Brussel, waarvoor het artikel geschreven werd, komt het...
Nick Trachet
4 maanden geleden
Culinair ontdekt: erbseneintopf
James, hoe kan iets nu allergezondst zijn als je er niet teveel van mag eten ???
Nick Trachet
5 maanden geleden
Culinair ontdekt: kastanjes
Huib, De temperatuursvork 85 - 91° heb ik uit een Nederlandse cursus kooktechnieken. Uiteraard kan het ook lager. proteïnen...
Nick Trachet
5 maanden geleden
Culinair ontdekt: draadjesvlees
Ik denk dat de meeste "plooimessen met een bij" uit China komen.
Nick Trachet
6 maanden geleden
Laguiole mag eigen naam niet voeren
In de vis is het even ingewikkeld. "Spartelvers". Vers is gaan betekenen: zo snel mogelijk na de dood. Maar iedereen in de...
Nick Trachet
6 maanden geleden
Hoe lang is een aardappel vers?
Dit is het derde artikel in mijn zoektocht naar recepten, geassocieerd met het openbaar vervoer: 1- Railway mutton 2-...
Nick Trachet
6 maanden geleden
Culinair ontdekt: Irish coffee
Ik denk dat het gevaar van verdampen weinig acuut was, zo na de landing van zo'n vliegboot. In Ierland is het nooit echt koud....
Nick Trachet
6 maanden geleden
Culinair ontdekt: Irish coffee
Om op de vis terug te komen: De Fransen in Boulogne/mer zijn ook uit hun hum omdat flyshoot een veel betere kwaliteit vis...
Nick Trachet
6 maanden geleden
Na de pulsvisserij moet ook de Nederlandse flyshoot verdwijnen, vinden de Franse kustvissers
Het is niet de gebruikte massa CO2 waar het hier om gaat, maar wel de manier waarop het wordt gwonnen. Er is meer dan genoeg CO2...
Nick Trachet
6 maanden geleden
Culinair ontdekt: carboniseren
Ik lees bij #1 dat bulgur en taboulé hetzelfde zouden zijn. Dat is niet juist! Beide worden gemaakt van Triticum durum durum,...
Nick Trachet
7 maanden geleden
Culinair ontdekt: taboulé
de tijden zijn veranderd. Maar liefst wel een puree zonder brokken in.
Nick Trachet
10 maanden geleden
Culinair ontdekt: passe-vite
Wouter, er was nog meer. Mijn moeder had een "Miss Mary". Bij die oude snelkokers bestond het ventiel uit een tegengewicht dat...
Nick Trachet
10 maanden geleden
Culinair ontdekt: patatjes
Wouter #3 Mijn moeder was een enthousiast gebruikster van de drukpan, maar nooit om gewoon patatjes te koken! De reden is dat...
Nick Trachet
10 maanden geleden
Culinair ontdekt: patatjes
Er zijn erg veel varianten, ook al omdat wrongel op minstens vier verschillende manieren kan worden verkregen: toevoegen van...
Nick Trachet
11 maanden geleden
Culinair ontdekt: plattekaas
De opmerking van de redactie dat plattekaas "kwark in het Nederlands" zou zijn, is niet juist. Plattekaas is een oud Nederlands...
Nick Trachet
11 maanden geleden
Culinair ontdekt: plattekaas
Als je, zoals ik, koopt op de markt en in kleine winkels, dan kom je nooit die rare score tegen. Ik hou niet van voorverpakte...
Nick Trachet
11 maanden geleden
EFSA ontkent streep door Nutri-Score
Ontwikkel een systeem geschikt voor idioten, en alleen idioten zullen het gebruiken.
Nick Trachet
11 maanden geleden
EFSA ontkent streep door Nutri-Score
Astrid, waarom zou je dat zelf moeten bepalen in je eigen hoekje, als Europa dat kan doen. Als die regel tegen gele bananen is...
Nick Trachet
11 maanden geleden
Rijpende bananen verplicht weggooien
Nederland heeft enorm veel poen verdiend aan Europa. Begin dus niet te zeggen dat het beter was zonder!
Nick Trachet
11 maanden geleden
Rijpende bananen verplicht weggooien
Goed zo, Astrid Spijkers: helemaal terug naar de Middeleeuwen, toen waren er nog geen bananen
Nick Trachet
11 maanden geleden
Rijpende bananen verplicht weggooien
maar glasaal is zelf ook een delicatesse. Ondermeer in Spanje (angulas).
Nick Trachet
12 maanden geleden
Kilootje paling voor 3.000 euro
Ikejime en "dry ageing" hebben hun weg al gevonden in Frankrijk en Italië. Onder invloed van de gevierde Australische chef...
Nick Trachet
1 jaar geleden
Individueel gevangen vis is lekkerder
Theo, meer dan veertig jaar geleden werd ik door een heel mooie jonge dame uitgenodigd om op haar appartement eend met appelsien...
Nick Trachet
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: borsjtsj
Dan ben je op de verkeerde plek gaan wonen!
Nick Trachet
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: borsjtsj
Waarom zou je in een supermarkt kopen wanneer er een markt in de buurt is? Je moet bewust leven.
Nick Trachet
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: borsjtsj
Fascinerend ja: Parelhoen is faraone in het Italiaans en Guinea in een paar andere talen zoals Spaans en Engels (niet fout, het...
Nick Trachet
1 jaar geleden
Culinair ontdekt: curry
1
2
3
Volgende ›
Foodlog gebruikt cookies.
Vertel mij meer
Ik snap het