Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Mark Lemmens
Ik ken iemand die zijn afwas deed met alles-reiniger, want, hé, "het toch álles-reiniger?" ;-)))
Mark Lemmens
14 jaar geleden
Poetsen met Dasty
Uit Duitsland, meer specifiek: Aken, ken ik de Aachener Printen. Fantastisch lekker, een soort lebkuchen, maar dan wat harder,...
Mark Lemmens
14 jaar geleden
Pepernotenqueeste
@robin: waarom toch weer zo cynisch? Althans, zo kom je op me over.... Waar gewerkt wordt, worden ook wel eens fouten gemaakt....
Mark Lemmens
14 jaar geleden
De T van de P van Verkade?
Of e621 wel of niet "OK" is, dat weet ik niet. Zelf heb ik nergens last van bij consumptie, dus ik ben niet per definitie...
Mark Lemmens
14 jaar geleden
Gewoon eerlijk laten zien wat je doet is de trend
Anne: graag gedaan! Jonnie's winkeltje is ook leuk, inderdaad. Wat prijzig, maar leuke dingen voor de mensch! Maar nu je het...
Mark Lemmens
14 jaar geleden
Gewoon eerlijk laten zien wat je doet is de trend
Liesbeth schreef Er wordt hierin gesuggereerd dat gistextract (dat voorkomt als E621) geen natuurlijk product is. Dit is niet...
Mark Lemmens
14 jaar geleden
Gewoon eerlijk laten zien wat je doet is de trend
Is dat niet ook vergelijkbaar met die cosmetica reclames? Waarin beweerd wordt dat het wel 85% van de rimpels vermindert. (Maar...
Mark Lemmens
14 jaar geleden
Unilever: onafhankelijke tests moet je met een korrel zout nemen
Dick Veerman: Als ik de redactie was zou ik het woord ‘teelt’ vervangen door ‘primaire voedselproductie’. En nu was ik...
Mark Lemmens
14 jaar geleden
Woorden die het doen
Ik ken niemand die de term 'extensief' in de dagelijkse omgang gebruikt. Plofferij is te lachwekkend is weliswaar sterk...
Mark Lemmens
14 jaar geleden
Woorden die het doen
Ik kom er langs, als ik vanwege de files even binnendoor rijd, van Zwolle, via Nieuwsleusden, Balkrug, in de richting van...
Mark Lemmens
14 jaar geleden
Engels nepworstrelletje
Voor echt lekkere droge worst moet je als je in de gelegenheid bent, eens langsgaan bij Slager John van Broekhuizen in Balkbrug....
Mark Lemmens
14 jaar geleden
Engels nepworstrelletje
Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat David Donovan niet zozeer aan de universiteit verbonden is, dan wel aan Damhert...
Mark Lemmens
14 jaar geleden
Eindelijk weer eens goed nieuws: tagatose
Ze hebben allen dezelfde vorm. Dat duidt op iets gefabriekt. Ze zijn gebubbeld, wat me dan weer doet vermoeden dat het...
Mark Lemmens
14 jaar geleden
Wat zit in dit zakje?
Popcorn bij de film is heerlijk... - het kraakt niet (dus je kunt gewoon verstaan wat er gezegd wordt!) - het is niet zo vet...
Mark Lemmens
14 jaar geleden
Darwin en popcorn
@Nick Smit: karnemelk is geen karnemelk meer, omdat er geen boter meer gekarnd wordt, maar 'gecentrifugeerd'. Échte boter wordt...
Mark Lemmens
14 jaar geleden
De kwarkkwestie
Ik lust alle dagen van het jaar wel asperges. Ik ook. Dat is het issue niet. nadelen van het invliegen euh invaren van...
Mark Lemmens
14 jaar geleden
IJzer in je cracottes
Ook op die vraag weet ik vrees ik het antwoord: omdat we in een cultuur leven die niet langer in staat is tot uitstel van...
Mark Lemmens
14 jaar geleden
IJzer in je cracottes
Toegevoegd suiker opsporen is bijna ondoenlijk, simpelweg door de grote hoeveelheid producten waar suiker aan wordt toegevoegd.
Mark Lemmens
14 jaar geleden
De Deense VWA doet wat de Nederlandse niet hoeft
Gerrit Jan, het antwoord op de tweede vraag was me wel bekend. Maar: er zijn prachtige technieken om appels lang te bewaren....
Mark Lemmens
14 jaar geleden
IJzer in je cracottes
Ageren is een actief werkwoord: het vereist een actie van de consument. En dan bij voorkeur niet van een individuele consument,...
Mark Lemmens
14 jaar geleden
IJzer in je cracottes
Ik mis toch nog steeds een beetje de 'normale' consument in dit verhaal. Er wordt wel telkens op de grote producenten dan wel de...
Mark Lemmens
14 jaar geleden
IJzer in je cracottes
Staan jullie er wel eens bij stil dat er ook een grote groep consumenten is, die helemaal geen behoefte heeft aan weten wat echt...
Mark Lemmens
14 jaar geleden
IJzer in je cracottes
En dan houdt het op, vrees ik. Wij zijn niet zo van de gezonde knutselvoederaars... Althans: bij aankoop van producten negeren...
Mark Lemmens
14 jaar geleden
IJzer in je cracottes
Fruitesse Peer-Appel Fruitstroop: 9,8mg per 100gr. = 70% van de ADH.
Mark Lemmens
14 jaar geleden
IJzer in je cracottes
Quaker Havermout: 3,80 mg per 100gr. = 27% van de ADH. Ik struin nog even verder door de keuken...
Mark Lemmens
14 jaar geleden
IJzer in je cracottes
Ik zou graag meedoen, maar ik vrees dat de lokatie weer niet uitkomt... Ik mag graag bloedworst eten. Stukje brood erbij,...
Mark Lemmens
14 jaar geleden
Bloedworst!
Dit bokbier is, volgens mij maar N=1, veel te zoet.Bier, pils zonder toevoeging van fruit hoort volgens mij wat bitterder te...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
De beste zelftest
Ja, allicht goedkoper. Maar aangezien ik de enige in ons gezien ben die ze eet, zie ik mezelf nog geen 50 stuks eten! ;-) En...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Oesters
Afgelopen weekend op de Culinaire seizoensmarkt in Zevenhuizen, Groningen heb ik diverse oesters geproefd. Franse, uit...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Oesters
Hahaha! Dat stukje van de Volkskrant verstaat de kunst van het overdrijven ook prima: de met ijzer verrijkte Special...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Een Kellogg's kletsverhaal
Linkje naar het persbericht van de VWA waaraan Kelloggs refereert
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Een Kellogg's kletsverhaal
Even voor de goede orde: de VwA noemt niet de het programma flauwekul! In het persbericht staat enkel: De indruk die het...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Een Kellogg's kletsverhaal
"Met echte Bourbon Vanille" (Waarom die hoofdletter bij Vanille?) "Met echte vanillestukjes" "Bereid uit vanillevlokken"...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Nieuw!? - Dr Oetker's vanillevlokken
Het punt in deze discussie is natuurlijk de grens vast te stellen, waarop een plaatsaanduiding in de naam de herkomst...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
De gemiddelde consument is bovengemiddeld slim
Jurgen: Tijd dat ze die telefoneurs ontslaan en eens wat mensen aannemen met verstand van chemie en fysiologie. Maar dat...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Ontbijt met spijkers
Gisteren het programma gezien. Nog afgezien van dat er daadwerkelijk metallisch ijzer in de cornflakes zaten, viel me ook nog...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Ontbijt met spijkers
IKB-eloos vind ik een leuk onderwerp om tegenaan te schoppen. Count me in! ;-) M.a.w.: ik wil wel helpen met turven, tellen,...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
IKB: openheid van zaken
Op zich wel jammer dat Damhert meteen overstag ging, en zich verschuilt achter 'de legale dienst'. Ik had wel eens willen weten...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Tagatesse is niet gezond meer
Maar kritisch zijn over eten betekent nog niet dat je er met (toe)naam - Becel,Sourcy, Ola, Old Amsterdam, AH - over kan...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Delicious: 'n kijkje op de redactie
Discussie tijdens de lunch op kantoor: "Ach man, ik kijk niet naar waar de sperziebonen vandaan komen. Kan mij dat schelen. Als...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Bewusteloos biologisch
Toch maar mooi wat zo'n meuketeer dan weer roept: Men associeert puur en eerlijk met heilzaam. Vaak is dit echter helemaal niet...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Schuttelaar vindt het raar
Ik ben het inderdaad met je eens dat het tegenwoordig haast wel lijkt alsof opvoeden niet meer een taak van ouders is, maar dat...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Snoepgate
Ik vraag me af of je zelf kinderen hebt, Astrid. Want kinderen snoepen graag. De een zoet, de andere hartig (lees: mijn dochter...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Snoepgate
Laat me raden: het btw tarief gaat van 19% naar 6%, maar de prijzen niet omlaag. Vervolgens wordt over 2 jaar besloten het...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
6% flauwekul
Als ik het kon, dan deed ik het. Helaas weerhouden aardse zaken als hypotheek, gezin, en onze overheid, me ervan om dit te...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Van Wees opent duurste whisky
@wouter&nick;: wij maakten laatst de zogenaamde franse frietjes (bewust kleine letters.. ;-) ). U weet wel: die dunne stengels,...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Suiker in je brood
Wouter, je hebt gelijk... Gladwell : McDonald's fries, for example, are briefly dipped in a sugar solution, which gives them...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Suiker in je brood
Wist je dat Mickey D zijn patat ook in de suikerpot heeft gedoopt? Daar worden ze lekker knapperig van! (Overigens maakte ik...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Suiker in je brood
In Duitsland is al langer de trend gaande waarbij producten worden aangeprezen met "nu zónder smaakversterkers" of "zonder...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Gist-extract en E 621
Dit komt omdat vitC helpt de gluteneiwitten te oxideren waardoor deze een beter netwerk vormen Ik begreep juist dat...
Mark Lemmens
15 jaar geleden
Moederruil en wat bak je er zelf van?
1
2
3
Volgende ›