Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Pieter Geuze
Ik kopieer een Volkskrantartikel van 12-02-2013 hiernaartoe, met uw welnemen, en vraag me af of dit artikel met het bovenstaande...
Pieter Geuze
5 jaar geleden
Ruiken doe je met je tong
"Dat is een besluit met verrijkende gevolgen" Niet echt, als ik de conclusie zo lees ;-)
Pieter Geuze
5 jaar geleden
Foutje in rekenmodel kost makreelvisserij certificering
Grappig: ik zie ouderdom als oorzaak van overlijden niet in het lijstje staan. In hoeverre is kanker doodsoorzaak als die kanker...
Pieter Geuze
5 jaar geleden
Waar gaan we aan dood?
Ik vond de berekening behoorlijk alarmerend: De CO2-kosten die Tatasteel per jaar zou moeten gaan betalen zijn ruim twee keer zo...
Pieter Geuze
5 jaar geleden
Ondernemingsraden vervuilende bedrijven tegen 'Klavertaks'
Het had het artikel gesierd als het was begonnen met de zin: "Zoals critici al jaren aangeven, elektrisch rijden is niet de...
Pieter Geuze
5 jaar geleden
Elektrisch rijden wordt kleintjes huren
Inderdaad perceptie. Maar dit is een open deur die in dit artikel wordt ingetrapt. Een paar jaar geleden werd men al eens met de...
Pieter Geuze
5 jaar geleden
Als er ‘bio’ op staat vinden we het lekkerder en gezonder
#13. "Verder is er niet zoveel in de natuur dat de aarde kan opwarmen. " Tja, als je alleen de zon bekijkt kom je ook niet veel...
Pieter Geuze
5 jaar geleden
Ook de 'derde pool' smelt
#8. Uit het feit dat je deze vraag stelt maak ik op dat je je niet erg in de stof lijkt te hebben verdiept, want dan zou je...
Pieter Geuze
5 jaar geleden
Ook de 'derde pool' smelt
#6. Die kansen begrijp ik, hoewel die meer meningen zijn dan wetenschap. Die kansen hebben weinig te maken met de door de mens...
Pieter Geuze
5 jaar geleden
Ook de 'derde pool' smelt
#4. Maakt het wat uit of het sneller gaat? Ook hier wordt de magische 2°C temperatuurstijging weer van stal gehaald, een teken...
Pieter Geuze
5 jaar geleden
Ook de 'derde pool' smelt
Een stukje uit een weblog op klimaatgek.nl: Oerlemans noteert hierover: “What we see from this data is that glaciers were...
Pieter Geuze
5 jaar geleden
Ook de 'derde pool' smelt
Ik reageerde op jouw opmerking #8. Ik zie geen mensen in de lijst die voldoen aan jouw opsomming. Het is de kwaal die...
Pieter Geuze
5 jaar geleden
Klimaatverandering en ijsberenblogs revisited: het belang van wetenschappers aan het woord
Ik begrijp dat je het af wil kappen @Dick. Ter afsluiting wil ik toch nog even de lijst van ondertekenaars hier achterlaten. Hij...
Pieter Geuze
5 jaar geleden
Klimaatverandering en ijsberenblogs revisited: het belang van wetenschappers aan het woord
#5 Consensus is geen wetenschap. Want wetenschap gaat niet per handopsteken. Maar als je het wel zo wil, heb ik nog ruim 31000...
Pieter Geuze
5 jaar geleden
Klimaatverandering en ijsberenblogs revisited: het belang van wetenschappers aan het woord
De ijsbeer is de panda van de klimaatbeweging. Toen het slecht heette te gaan met de ijsbeer, werd hel en verdoemenis gepreekt....
Pieter Geuze
5 jaar geleden
Klimaatverandering en ijsberenblogs revisited: het belang van wetenschappers aan het woord
"Werkgevers-baas Hans de Boer van VNO-NCW noemde Klaver vanmorgen op de radio een 'levensgevaarlijke' verspreider 'van fake...
Pieter Geuze
5 jaar geleden
Haags Klimaattheater: stop inseminatie koe, 'fakende' Klaver en angst voor 'klimaatwerkeloze'
"Ik ben benieuwd wat dit gaat betekenen voor de toegevoegde suikers, die sinds kort in de VS verplicht op het etiket moeten...
Pieter Geuze
5 jaar geleden
Consumenten blijken voedseletiketten te lezen
Er wordt verwacht dat je de uitdaging aangaat om je relatie met alcohol te heroverwegen. Het is geen gezelligheidsdingetje. Als...
Pieter Geuze
5 jaar geleden
Een maandje niet drinken. Moet lukken
Als je per se met het nieuwe jaar wil stoppen moet je er niet aan beginnen om te stoppen. Stoppen kan alleen als je een knop in...
Pieter Geuze
5 jaar geleden
Een maandje niet drinken. Moet lukken
De komende verkiezingen zijn dus belangrijk voor de modale mens. En dan niet VVD stemmen, want de populistische keutel die deze...
Pieter Geuze
5 jaar geleden
VVD-senioren vrezen dat Klimaatakkoord te duur is voor middengroepen
"Voor zo’n flesje van 0,6 liter betaal je 82 cent terwijl een huismerk mineraalwater in dezelfde winkel 39 cent kost voor 1,5...
Pieter Geuze
5 jaar geleden
Coca-Cola Smartwater 'wint' Gouden Windei als meest misleidende product van 2018
Hoezo is dit onderzoek onzin? Ik weet niet beter dan dat uiteten gaan in een restaurant als pure verwennerij voor de smaakzin...
Pieter Geuze
5 jaar geleden
Niet fastfood, maar uit eten is de echte dikmaker
Het Voedingscentrum moet zich verre van duurzaam houden, al was het alleen maar omdat ze niet blijvend in de gaten kan houden of...
Pieter Geuze
5 jaar geleden
‘Voedingsadvies moet zich niet met duurzaamheid bezighouden’
Tja, het zou wat zijn als men erachter zou komen dat door schonere lucht er meer zonnestraling in de lagere atmosfeerlagen...
Pieter Geuze
5 jaar geleden
Het raadsel van Parijs: hoe weet je hoeveel CO2 wordt uitgestoten? (2)
Rypke Zeilmaker fulmineert al langer tegen de bijstook. En hier gaat hij tekeer tegen de Magnumcentrale die bij vol vermogen een...
Pieter Geuze
5 jaar geleden
Stoppen met hout als 'duurzame' brandstof is niet zo eenvoudig
Superbacteriën zijn al zodanig geëvolueerd dat het misschien nut heeft om oude antibiotica weer eens uit te gaan proberen.
Pieter Geuze
5 jaar geleden
Jaarlijks 33.000 doden in Europa door 'superbacteriën'
Bij rosé worden toch ook de druivenschillen een tijdje bij het sap gelaten? Wat maakt deze oranjewijn dan zo bijzonder?
Pieter Geuze
8 jaar geleden
Oranje is het nieuwe wit
De woordvoerder gaat er naar mijn idee een beetje aan voorbij dat die parlementariërs alcohol drinken in de tijdspanne dat ze...
Pieter Geuze
8 jaar geleden
Europees Parlement heeft alcoholbezorgservice
In de titel staat iets over een combinatie met genen en omgeving. Ik ben te lui om het onderzoek zelf tot me te nemen, maar ik...
Pieter Geuze
8 jaar geleden
Dagelijks ietsje teveel calorieën leidt tot overgewicht
"Daarom wil het onderzoeksteam stoffen ontwikkelen die niet per se zichtbaar zijn voor de consument maar die fabrikanten en...
Pieter Geuze
8 jaar geleden
Bioplastic met houdbaarheidssensor succesvol getest
Vreemd. Blijkbaar is het idee belangrijker dan het eten. Want wat zou het jou als veganist kunnen schelen wat de eigenaar eet?...
Pieter Geuze
8 jaar geleden
Veganistische horeca-exploitanten met dood bedreigd wegens vlees eten
Moet er per se wijn worden gemaakt? Of mag je er ook wat anders mee doen?
Pieter Geuze
15 jaar geleden
Chato te koop: Latour
@MrOoijer: "Nou, consumenten willen er niet voor betalen. Dus?" Een beetje voorbarige conclusie. Daar wordt vast nu nog niet...
Pieter Geuze
15 jaar geleden
Waardenpas
Wat bij mij bleef knagen was eigenlijk hoe de hele wereld deze crisis gaat oplossen. Voorlopig komen de voorgestelde oplossingen...
Pieter Geuze
15 jaar geleden
2009 - echte economie
Zitten bij die kubieke meters ook het besproeien van gras, het maken van beton voor de schuur, voedselproductie voor het beest...
Pieter Geuze
15 jaar geleden
Iedereen roept maar wat over rundvlees en water
Ik zou bijna bezwijken. Al was het alleen maar voor het vakmanschap van de bouwer :-)
Pieter Geuze
15 jaar geleden
De decanteur
@Lizet. Heb je misschien een link naar jouw artikel over spruitjes in het FD? of anders een site waar ik wat meer over de...
Pieter Geuze
15 jaar geleden
Over zoet en smaaklessen
Misschien zouden jullie eerst eens duidelijk moeten maken waarom iedereen hetzelfde moet eten?
Pieter Geuze
15 jaar geleden
Biologisch getild
Karamazov. Haha. Doet me eraan denken dat ik 'Schuld en Boete' nog uit moet lezen. Eigenlijk opnieuw beginnen. Het ligt al te...
Pieter Geuze
15 jaar geleden
De trends voor 2009
Guillaume, ik heb geleerd van mijn moeder dat spruitjes nooit langer dan 10 minuten mogen koken, omdat ze dan bitter worden. Hoe...
Pieter Geuze
15 jaar geleden
De trends voor 2009
Zag zo'n apparaat op Marktplaats zoveelstehands voor 115 euro. Lijkt me dat de nieuwprijs veel hoger is. Dat lijkt me geen...
Pieter Geuze
15 jaar geleden
De decanteur
Daarentegen blijft de plant alleen maar suiker maken als hij leeft, door de fotosynthese. Door koude zal de plant minder suiker...
Pieter Geuze
15 jaar geleden
Over zoet en smaaklessen
Ik herinner me het apparaat uit m'n studententijd. Was grappig, maar met de wijnen die we dronken (heel veel Buzet en Roodeberg)...
Pieter Geuze
15 jaar geleden
De decanteur
@Ailko. Frappant. Mijn zoon van 11 eet heel graag Purmer pittig belegen of Noord-Hollands extra belegen. Jongere kaas blieft hij...
Pieter Geuze
15 jaar geleden
Over zoet en smaaklessen
Pieter Geuze
15 jaar geleden
Over zoet en smaaklessen
De spruitjes van AH lijken erg zoet dit jaar. Is dat een gevolg van aangepaste teelt? Ik weet dat ze een paar jaar geleden bezig...
Pieter Geuze
15 jaar geleden
Over zoet en smaaklessen
Bij bouwmarkten staan er computers waarmee je kunt bepalen welke lijm je voor welke klus nodig hebt. Is het een idee om zo'n...
Pieter Geuze
15 jaar geleden
'95% etiketten bevat fouten'
Nota bene: de goedkoopste hagelslag die er te koop is (Euroshopper van AH) heet 'chocoladehagel'. Daar zit dan net zo veel cacao...
Pieter Geuze
15 jaar geleden
Hagelprijzen
Regelgeving Chocolades moeten aan bepaalde samenstellingen voldoen: Chocolade (puur): min. 35% droge cacaobestanddelen waarvan...
Pieter Geuze
15 jaar geleden
Hagelprijzen
Off, maar een beetje on, topic. De al dan niet levende bacteriën zijn niet belangrijk. Het gaat om de smaak van de bacteriën...
Pieter Geuze
15 jaar geleden
'95% etiketten bevat fouten'
1
2
3
Volgende ›