Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Frans Duurland
Voor zover ik begrepen heb bestaat het hele onderzoek naar zogenaamd 'ultraprocessed' ingrediënten slechts uit statistiek. Als...
Frans Duurland
3 maanden geleden
Ultrabewerkt voedsel is een bewerking van bewerkingen
Culinair ontdekt, maar gauw weer vergeten lijkt me :). Brood heeft tijd nodig. Het kan wel erg lekker in een braadpan, zonder te...
Frans Duurland
4 maanden geleden
Culinair ontdekt: damper
Helemaal mee eens, ik erger mij enorm aan die reclames van The Flower Farm. Oversimplificatie van een complex probleem.
Frans Duurland
1 jaar geleden
Pas op met sheaboter als je palmolievrij wilt
De winkel van een fruitteler bij mij in de buurt verkoopt ook vlees. Dat komt van een slager uit de buurt. 'Dat vind ik een...
Frans Duurland
1 jaar geleden
Intussen, bij de boerderijwinkel
#40 Soms ben ik gematigd optimistisch, Jeroen, misschien heeft zo'n Follow This initiatief een kansje. Er zijn ook echt wel...
Frans Duurland
2 jaar geleden
De boycot van de grote bedrijven
Ik ben wel blij met dit artikel. Knuppeltje in het hoenderhok. Grote bedrijven kunnen ons helpen grote problemen aan te pakken....
Frans Duurland
2 jaar geleden
De boycot van de grote bedrijven
Ad #5, interessant, Dick, dat jij mac and cheese, pasta met kaas, als ultraprocessed ziet. Ik maakte een paar jaar geleden de...
Frans Duurland
2 jaar geleden
'Ultra Processed Foods moet je niet zomaar uitbannen', zegt Kevin Hall
Helemaal eens met nuancering in dit discours. Ik heb de hetze tegen UPF's altijd als technofobie ervaren. Laten we alsjeblieft...
Frans Duurland
2 jaar geleden
'Ultra Processed Foods moet je niet zomaar uitbannen', zegt Kevin Hall
Dat erucazuur niet zo gevaarlijk is als we altijd dachten is nieuw voor mij. Weer wat geleerd. Ben wel benieuwd of er...
Frans Duurland
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: mosterdolie
Aha, 'Berliner Pfannkuchen' dus, Nick. Weer wat geleerd! Maar onder 'Pfannkuchen' lees ik toch iets anders.
Frans Duurland
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: smoutebollen
Dank Nick, je hebt altijd weer fijne weetjes. Kleine correctie, Pfannkuchen zijn volgens mij gewoon pannenkoeken, Berliner...
Frans Duurland
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: smoutebollen
"The only alternative to palm oil is sustainable palm oil"
Frans Duurland
4 jaar geleden
RCC tikt palmolievrije margarinemaker op de vingers maar die ziet het zelf heel anders
Als ik de strekking van de wetenschappelijke conclusies goed begrijp wordt de oorzaak vooral gezocht in het afbreken van de...
Frans Duurland
5 jaar geleden
Ultra processed food is slecht, maar waarom dan?
Dan ben ik toch wel erg benieuwd wat dan wel in die categorie valt. In mijn stoofpot of curry gaan heel veel ingredienten. Denk...
Frans Duurland
5 jaar geleden
Ultra processed food is slecht, maar waarom dan?
Dank voor dit overzicht van de stand van zaken. Wat uit de fabriek komt hoeft ook met deze kennis niet slecht te zijn en wat uit...
Frans Duurland
5 jaar geleden
Ultra processed food is slecht, maar waarom dan?
Ik heb net met veel belangstelling de opvallende bevindingen van Dennis Zeilstra gelezen. Teleurstellend als je weet hoe veel er...
Frans Duurland
7 jaar geleden
Supers denken dat consument met zout strooit
Wat ik mij altijd afvraag als ik dat glas wijn in de pan gooi: heeft die wijn, de alcohol bijvoorbeeld, nog invloed op de rijst?...
Frans Duurland
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Risotto
Dank voor de link Dick. Het woord 'vleesvervanger' had ik overigens niet gebruikt, ik heb slechts gewezen op de wens om de...
Frans Duurland
8 jaar geleden
Insectenproducten moeten je niet laten denken aan insecten
Dick #7 Zijn nutriënten echt zo'n groot probleem in ons 'westen'? Vegetariërs gedijen over het algemeen toch vrij goed dacht...
Frans Duurland
8 jaar geleden
Insectenproducten moeten je niet laten denken aan insecten
Ik ben het helemaal eens met Astrid in #3. Er is geen enkele aanleiding om insecten te eten, tenzij ze gewoon lekker zijn. Ze...
Frans Duurland
8 jaar geleden
Insectenproducten moeten je niet laten denken aan insecten
Zé, over #18. Ik heb een beetje zitten rekenen en kom tot de conclusie dat het door jou genoemde chloride gehalte van zeewater...
Frans Duurland
9 jaar geleden
Hoeveel chloor zit er in chloorkip?
Dit lijkt me statistiek van het type: "de kans dat je door een leeuw wordt aangevallen is een stuk kleiner als je een paraplu...
Frans Duurland
9 jaar geleden
Eet samen en je kinderen worden vanzelf minder dik
Dick, daar denk ik zeker over na. En er zijn vast wel foodloggers die iets kunnen zeggen over vraag 2 (hoe doen ze het elders?)....
Frans Duurland
10 jaar geleden
Voedselveiligheid: Nederland staat voor lul
Dick, ik heb er ook twee: 1. Je hebt helemaal gelijk met 'vertrouwen organiseren'. Blijkbaar is er een moreel probleem, dus hard...
Frans Duurland
10 jaar geleden
Voedselveiligheid: Nederland staat voor lul
Ha, we werken parallel! Nee, je kunt niet ongelimiteerd zout eten, alles met mate. Ook zout. Volgens voedingskundigen mogen we...
Frans Duurland
12 jaar geleden
The war on Salt
Sorry, ik zal mijzelf corrigeren. Volgens de engelse wikipedia zit er zo'n 85-86% NaCl in zeezout. De rest is vooral MgSO4,...
Frans Duurland
12 jaar geleden
The war on Salt
@Mark Dat klopt, de natuur heeft dat voor ons gedaan. Ik bestrijd dat dat niet gewenst is, wie gevarieerd en met mate eet krijgt...
Frans Duurland
12 jaar geleden
The war on Salt
@Mark Volgens bakkers houdt zout houdt gist 'in de teugels', zonder zout wordt de werking van de gist niet goed gereguleerd,...
Frans Duurland
12 jaar geleden
The war on Salt
Dit artikel wekt de indruk dat het zout in de potjes van Jozo en Nezo iets anders is dan zeezout, maar dat is natuurlijk niet...
Frans Duurland
12 jaar geleden
The war on Salt
Wij kopen altijd biologisch kipdijvlees bij AH. In ons filiaal liggen ze er nog steeds, uitgebeend en wel.
Frans Duurland
13 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - Kippendijen
Sorry dick, ik lees de oproep aan de technologen nu pas. Al beoefen ik het vak al een jaar of 10 niet echt actief meer, ik heb...
Frans Duurland
14 jaar geleden
Koolzaadolie verhitten - en de omega-drietjes dan?
Eerst dacht ik aan een soort kunstkaviaar. Maar er zit geen water in, dat intrigeert...
Frans Duurland
14 jaar geleden
Nog een vergissing
Beste flipse. Dan zou de ultieme praline voor 100% uit cacao bestaan. Hoe maak ik een praline met cacaomassa, cacaoboter en...
Frans Duurland
14 jaar geleden
Gevaarlijke chocolade
Joy, kun jij ons vertellen of die nieuwe etiketteringsregel alleen voor Belgïë geldt, of ook voor andere landen in Europa? Ik...
Frans Duurland
14 jaar geleden
Gevaarlijke chocolade
'Is het gek...om te doorbreken?' Ik denk van niet. De discussie hier is voor mij een eye-opener. Bijvoorbeeld dat Aldi en Lidl...
Frans Duurland
15 jaar geleden
Verramsjt Jumbo het versschap?
"Welke gerechten waren het populairst onder vakantiegangers deze zomer? AllerHande zocht voor je uit wat de toppers waren op de...
Frans Duurland
15 jaar geleden
Verward terug van vakantie
@wouter: die dispersie is misschien niet eens het grootste probleem (het mag natuurlijk niet te 'vettig' gaan smaken). Maar hoe...
Frans Duurland
15 jaar geleden
Prius-ijs
@Nick: Laten we ook alle gif van de oceanen niet vergeten, komt ook in je zeezout! Zeezout is vooral lekker, omdat het zo'n...
Frans Duurland
15 jaar geleden
Gist-extract en E 621
Ik weet niet waar die 10 gram vandaan komt, op de website van McDonalds staat dat er 8 gram suikers in een Big Mac zitten. Is...
Frans Duurland
15 jaar geleden
Suiker in je brood
@Dick Ja, dat risico zit er natuurlijk in! Maar als je kan kiezen tussen smaak en geen smaak is de keuze snel gemaakt. Als ik...
Frans Duurland
15 jaar geleden
Light live wijn?
Mijn lief en ik besloten een keer uit bezuinigingsdrift goedkopere wijnen te gaan drinken. Na 2 weken merkte ik dat mijn...
Frans Duurland
15 jaar geleden
Light live wijn?