Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Marcel Vossestein
Terugkijkend was de omvorming van kolenwinning [bij ons Staatsmijnen werd DSM] tot hightech chemische industrie een reeks van...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Sucralose is onveilig bij verhitting, zowel thuis als voor industrieel gebruik'
Het besef van schadelijkheid van synthetische stoffen drong aanvankelijk nog niet of nauwelijks door. Wel besefte men al snel...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
Romeinse mijnbouw eerste aantoonbare bron van luchtvervuiling
Per definitie kunnen de E-nummers als systematiek niet veilig zijn met de misleidende goedkeuring via per product per dag: de...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
Verbied E171 in voeding, zeggen Europese consumentenorganisaties
Meest veelzeggend die laatste zin: >> In armere landen komt het eten niet meer uit eigen tuin, van eigen akkertjes of...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
Onverwacht, maar toch waar: plattelanders dikker dan stedelingen
Vooral uit de jaren '50 en '60 herinner ik me opkomst van de vernieuwende producten heel scherp Carolien Makkink . Reeksen...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
Het darmmicrobioom van immigranten verandert door Amerikaans eten
Meest onderscheiding was de cultuur in omgaan met de in de jaren '50 oprukkende als dan niet synthetische (hulp)stoffen Erik van...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
Het darmmicrobioom van immigranten verandert door Amerikaans eten
Als de beschrijvingen van de kenmerken van die 1½ kilo darmmicrobioom leest, valt op dat men de kwalijke uitwerkingen van -...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
Het darmmicrobioom van immigranten verandert door Amerikaans eten
Als ik met regelmaat het kookboek van mijn moeder raadpleeg, is het inzake de toenmalige modus een raadsel hoe zij het...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
Het darmmicrobioom van immigranten verandert door Amerikaans eten
Sinds de jaren '50 is eigen tabaksteelt in Nederland uitgesloten Frank Buurman Een schimmel greep toen verbazend snel om zich...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Van worst eten ga je niet eerder dood, maar van worst én biefstuk eten misschien wel'
Goede samenvatting Frank Buurman #58 Een eeuw geleden waren er twee parallelle ontwikkelingen, die elkaar versterkende...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Van worst eten ga je niet eerder dood, maar van worst én biefstuk eten misschien wel'
Inzake tabak is - mede door verschillen in waarneming van feiten - grote verdeeldheid op alle onderdelen een vast kenmerk. #55...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Van worst eten ga je niet eerder dood, maar van worst én biefstuk eten misschien wel'
Vooral uit het onderzoek van de 17e en 18e eeuwse pijprokers bleek dat zij met uitzondering van eten, drinken en slapen geen...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Van worst eten ga je niet eerder dood, maar van worst én biefstuk eten misschien wel'
Al die factoren en ook pure tabak golden ook al vóór de jaren '40 en '50 toen men op grote schaal de synthetische hulpstoffen...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Van worst eten ga je niet eerder dood, maar van worst én biefstuk eten misschien wel'
Het zijn vooral synthetische stoffen met de meest geavanceerde eigenschappen, die na langdurige opname grote gezondheidsschade...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Van worst eten ga je niet eerder dood, maar van worst én biefstuk eten misschien wel'
Van dokter Meinsma staat me vooral zijn afkeer van het gebrek aan slagvaardige aanpak bij #46 Jack Aan registraties is...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Van worst eten ga je niet eerder dood, maar van worst én biefstuk eten misschien wel'
Het zou heel goed zijn #44 Jack om juist van anti synthetische chemie - 'epistels' te spreken. Des te universeler synthetische...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Van worst eten ga je niet eerder dood, maar van worst én biefstuk eten misschien wel'
Helaas #42 Dick dringt Tabak Nee ook niet tot de kern door. Sinds 80 jaar stonden overheden synthetische hulpstoffen toe en...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Van worst eten ga je niet eerder dood, maar van worst én biefstuk eten misschien wel'
Mijn indruk is dat Lenze Meinsma redelijk het midden wilde houden #40 . Voor hem was de toenmalige stijging - eind jaren '50 -...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Van worst eten ga je niet eerder dood, maar van worst én biefstuk eten misschien wel'
Als al tabak moet aanraden kan dat niet anders dan de tabak zoals onze voorouders die ruim 300 jaar probleemloos gebruikten....
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Van worst eten ga je niet eerder dood, maar van worst én biefstuk eten misschien wel'
Tabak is een gidssoort als je ontwikkelingen volgt #32 Jack. Het veelzeggende arrest van het Haagse Gerechtshof van 6-12-2018...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Van worst eten ga je niet eerder dood, maar van worst én biefstuk eten misschien wel'
Ook hierin zie ik de hoofdrol van synthetische stoffen #30 , zoals in een schema dit weergegeven wordt:...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Van worst eten ga je niet eerder dood, maar van worst én biefstuk eten misschien wel'
Meest onderscheidend voor de gemiddelde leeftijd is vooral de kindersterfte #28 Arjan. Grote zoogdieren kennen een sterfte onder...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Van worst eten ga je niet eerder dood, maar van worst én biefstuk eten misschien wel'
Belangrijkste lessen inzake additieven zijn via tabak te leren #25 Dick Gebruikscijfers nazoekend leert veel met dat 3 tot 4...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Van worst eten ga je niet eerder dood, maar van worst én biefstuk eten misschien wel'
Inderdaad #23 Er zijn er meer dat idee, maar onvindbaar! >> rookblog.nl Is dat een goed idee? Natuurlijk is dat een goed...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Van worst eten ga je niet eerder dood, maar van worst én biefstuk eten misschien wel'
Via de link zijn de additiefvrije tabaksproducten met de merken "Amercian Spirt" als "Mohawk" meest verkocht....
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Van worst eten ga je niet eerder dood, maar van worst én biefstuk eten misschien wel'
De meeste informatie geeft het RIVM met hun veelzeggend onderzoek inzake samenstelling van rookwaren uit 2015 #19 Daarop zijn...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Van worst eten ga je niet eerder dood, maar van worst én biefstuk eten misschien wel'
Moeizame vergelijking #17 Kankers blijken zich in 15 jaar te hebben verdubbeld, terwijl de sterftes eraan met 13% stegen. Bij...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Van worst eten ga je niet eerder dood, maar van worst én biefstuk eten misschien wel'
O, je hebt zeker de vrijheid ervoor te kiezen. Zo van 'Help mee de wereldproblemen op te lossen. Geef iets blijvends, geef de...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Van worst eten ga je niet eerder dood, maar van worst én biefstuk eten misschien wel'
Weinig kan op tegen eigen praktijk ervaring #9 Jack! Het onderzoek - op dringend aanraden na fatale kankers onder al mijn...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Van worst eten ga je niet eerder dood, maar van worst én biefstuk eten misschien wel'
"Levend' gras herkauwen" kan forse invloed hebben op de smaak, zoals bij de fameuze meikaas blijkt. #6 Maar hier was het...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Van worst eten ga je niet eerder dood, maar van worst én biefstuk eten misschien wel'
Bij bewerkte vleesproducten is de wijze voedselopname van de dieren niet doorslaggevend. #4 Veel meer de conserveermiddelen...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Van worst eten ga je niet eerder dood, maar van worst én biefstuk eten misschien wel'
Eigen praktijkervaring. Vanwege hoge genetische gevoeligheid onderzocht men mij na fatale kankers bij directe familieleden. Een...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Van worst eten ga je niet eerder dood, maar van worst én biefstuk eten misschien wel'
Eigen ervaring zegt mij genoeg. Vier ingrepen waren bij mij nodig om veelheid aan aanzetten tot nog niet kwaadaardige wildgroei...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Zoetstoffen - mits met mate - zijn niet slecht voor de darmen'
Het is een Russische roulette: het is onbestaanbaar om de effecten van stapelingen en interacties te kennen! Op zich...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Zoetstoffen - mits met mate - zijn niet slecht voor de darmen'
Fundamentele fout in systeem van E-nummer is juist per toevoeging per dag als de ADI (Aanvaardbare Dagelijkse Inname), terwijl...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
'Zoetstoffen - mits met mate - zijn niet slecht voor de darmen'
#28 Meest bepalende in onze neoliberale tijd is dat oplossingen vooral (ook) verdienmodel(len) moeten zijn. Bij ziekten en...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
Thuis koken veroorzaakt fijnstofpiek waar een straat in Londen u tegen zegt
Meest tekenend waren mijn ervaringen inzake het omgaan met de praktijk. Al heel lang had ik (synthetische) hulpstoffen gemeden....
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
Thuis koken veroorzaakt fijnstofpiek waar een straat in Londen u tegen zegt
#Frank Meest illustrerend is het eindigen van een debat op een professioneel forum van onderzoekers: "Met uw inzichten zult u...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
Thuis koken veroorzaakt fijnstofpiek waar een straat in Londen u tegen zegt
Inzake meest prangende vragen >> hoe is het mogelijk dat al die wetenschappers maar door kunnen gaan met raaskallen? De...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
Thuis koken veroorzaakt fijnstofpiek waar een straat in Londen u tegen zegt
Ik kom steeds meer tot de conclusie dat - zoals de aarde slecht tegen fossiele stoffen kan - onze lichamen slecht tegen...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
Thuis koken veroorzaakt fijnstofpiek waar een straat in Londen u tegen zegt
De radicalisering van wetenschappers is verdacht selectief. Inzake het wegverkeer wordt opmerkelijk goed buitenbeeld gehouden...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
Thuis koken veroorzaakt fijnstofpiek waar een straat in Londen u tegen zegt
Analyse van kosten en baten maakt duidelijk hoe de fauna feitelijk geprostitueerd wordt. Het jaarlijks totaal aan gemiddelde...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
België arresteert jachtopziener, jagers en boswachter in verband met varkenspest
Opvallend gretig had men eerst nog naar achteloos omgaan met etensresten nog benadrukt. Uiteindelijk is er bewijs dat het om...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
België arresteert jachtopziener, jagers en boswachter in verband met varkenspest
- Bij tabak bleek al dat longen 'insmeren' met synthetische hulpstoffen levensgevaarlijk is. - Blijkt niet te verbieden omdat...
Marcel Vossestein
5 jaar geleden
Harvard-hoogleraren voedingsleer reageren op aanval tegen de epidemiologie
Hierbij het volledige bericht inzake de uitbraak van varkenspest in Japan: >> Klassieke Varkenspest duikt op in Japan...
Marcel Vossestein
6 jaar geleden
Minister Schouten opent ruimere jacht op het wilde zwijn om het Nederlandse slachtvarken te redden
Rond 2008 is de nachtjacht op de Veluwe uitgerold. Daarbij kamt men 's nachts met infrarood en geluiddempers de leefgebieden...
Marcel Vossestein
6 jaar geleden
Minister Schouten opent ruimere jacht op het wilde zwijn om het Nederlandse slachtvarken te redden
Als "mengsels van meerdere bacteriesoorten geen voorspelbare, algemene werking hebben", hebben andere mengsels - van vaak geen...
Marcel Vossestein
6 jaar geleden
Slikken van extra bacteriën heeft geen zin
GEMAK BETALEN WE MET GEZONDHEID Bewerkt voedsel garandeert reeksen aan verdienmodellen. Zeker weten dat er heel veel zorgelijk...
Marcel Vossestein
6 jaar geleden
'Bewerkt eten is gezonder dan je denkt en het is nog duurzamer ook'
Roken is inderdaad een leidend voorwerp, hoe voedings- en genotmiddelen levensgevaarlijk werden. Het was ook de ultieme inzet...
Marcel Vossestein
6 jaar geleden
Het is hoog tijd voor een Ministerie van Voeding
Voor mij staat vast dat de overmaat aan synthetische stoffen in buitenlucht en voedings- en genotmiddelen ook in deze...
Marcel Vossestein
6 jaar geleden
Hooikoorts niet alleen vervelend maar ook gewoon duur
‹ Vorige
1
2
3
4
5
Volgende ›