Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Tim van Dalen
Het gaat er niet om dat haantjes niet eetbaar zijn, het gaat erom dat het voor haantjes die geboren hadden moeten worden als...
Tim van Dalen
8 jaar geleden
Doorbraak in leghaantjesproblematiek
Lekker maar de gebruikte rijst is vaak geslepen dessertrijst met volgens mij weinig vezels. Beriberi ligt op de loer. Havermout...
Tim van Dalen
8 jaar geleden
Rijstpudding is weer hip
Als bakker hebben wij thuis altijd veel brood. Dat wordt oud na een tijdje. Wat goed werkt om oude stukken brood weg te werken:...
Tim van Dalen
8 jaar geleden
Zo red je 'oud eten' van de vuilnisbak
Zo'n soepkip, hoe zwaar zijn die gemiddeld? Ik kan ze hier vinden bij, zoals hieronder staat, bij de Turkse supermarkt, ze wegen...
Tim van Dalen
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Soepkip
Schijnt dat na je 4e jaar de creativiteit zienderogen achteruit gaat. terminale serieusheid
Tim van Dalen
8 jaar geleden
Willen rijke hipsters stadslandbouw delen?
Direct wordt er geen probleem opgelost natuurlijk. Maar jonge mensen met nog creatieve breinen en enthousiasme kunnen tot...
Tim van Dalen
8 jaar geleden
Willen rijke hipsters stadslandbouw delen?
We kunnen de hipsters wel veroordelen, maar ze doen wel iets. Niks doen en commentaar leveren, gaat het probleem sowieso niet...
Tim van Dalen
8 jaar geleden
Willen rijke hipsters stadslandbouw delen?
1e deel van de serie dat gaat over vuur/koken is sinds gister online. Ik was niet heel erg onder de indruk. Erg Amerikaans. Wel...
Tim van Dalen
8 jaar geleden
Michael Pollan voorspelt einde 'broodfobie' en drinkt koffie met suiker
Is het voor die hipsters niet genoeg dat ze er 'bewust mee bezig zijn'? In plaats van mensen die zonder nadenken een zak chips...
Tim van Dalen
8 jaar geleden
Let op ultra-processed foods
Ik haal nooit voorgesneden groente want dat vind ik iets voor luie mensen geloof ik, bovendien vind ik groente snijden leuk. Ik...
Tim van Dalen
8 jaar geleden
'Ik mijd voorgesneden groenten als de pest'
Binnenkort in het schap; vergeten groenten met die lekkere bittere smaak!
Tim van Dalen
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Spruitjes
Ik ben nog niet zo oud maar ook ik mis de bittere lof of spruiten. Vooral jammer vind ik het omdat wat je er tegenover zet ook...
Tim van Dalen
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Spruitjes
2015 het jaar van de avocado? Ik dacht dat jullie een fout gemaakt hadden en 2005 bedoelde. Die avocado is toch al lang een...
Tim van Dalen
8 jaar geleden
De meest irritante producten en trends van 2016
Wat is eigenlijk het verschil tussen melkpoeder en babymelkpoeder?
Tim van Dalen
8 jaar geleden
Nog zeker 3 jaar lege schappen babymelk vanwege lucratieve export
"Echte" Spijs wordt gemaakt met een amandelwrijfmachine. 2 walsen draaien tegen elkaar in en de afstand ertussen is te bepalen....
Tim van Dalen
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Boterletter
08 Niet zestig maar vierenvijftig! Goed punt hoor.
Tim van Dalen
8 jaar geleden
4 dec in de Media
Getuige ook het 'kookboek' Havermoutje. Die havervlokken zijn volgens mij altijd gestoomd en dan gerold trouwens. Ik heb ook...
Tim van Dalen
8 jaar geleden
Bedrieglijke marketing ontbijtgranen kans voor havermoutpap
#51 bedankt voor je reactie. Je hebt waarschijnlijk gelijk. Inmiddels heb ik wel cottage cheese kunnen maken door een kom rauwe...
Tim van Dalen
8 jaar geleden
Echte fermento's maken hun eigen kefir
Oh het gaat alleen om een bepaalde kruising lees ik "Hort-16A geniet wettelijke bescherming en mag alleen worden geteeld door...
Tim van Dalen
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Kiwi
Volgens mij, maar dat weet ik niet zeker, mag niemand anders dan Zespri, kiwi's telen. Soms komen ze uit Italië maar ook die...
Tim van Dalen
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Kiwi
#33 Hier in de buurt een boer gevonden waar ik verse melk kan halen, dus weer aan de slag gegaan met yogurt maken. Het internet...
Tim van Dalen
8 jaar geleden
Echte fermento's maken hun eigen kefir
Behoorlijk vaag begrip ook, Gouda kaas kan namelijk, net als blijkbaar Cheddar, alles zijn wat geel is met gaatjes. De beste...
Tim van Dalen
8 jaar geleden
De perfecte kazen voor een tosti
Het zal deels aan de kwaliteit van de hamer gelegen hebben inderdaad, hoewel met tentharingen had het ding weinig moeite. Zal...
Tim van Dalen
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Macadamia
Inderdaad heerlijk die macadamia's. Wij kochten een zak bij een boer in QL en gingen de noten vol goede moed met een hamer te...
Tim van Dalen
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Macadamia
Meneer Klootwijk is toch eens in de fabriek gaan kijken waar ze het extract maken? Hij kreeg een emmer van "het zwarte goud" mee...
Tim van Dalen
8 jaar geleden
100 jaar gif in ons eten
@ #8. Wat je zegt over verse gist en poeder gist is niet waar. Er zijn een aantal soorten gist (dwz het is allemaal dezelfde...
Tim van Dalen
8 jaar geleden
Rek deeg bepaalt kwaliteit brood
Ik ga alleen zelfscannen als ik daarbij korting krijg.
Tim van Dalen
8 jaar geleden
'Boodschappen doen is een sociaal gebeuren'
Je kunt ook een vakman gebruiken. Maar ik vermoed dat dat ook te duur is.
Tim van Dalen
9 jaar geleden
Rek deeg bepaalt kwaliteit brood
Ze kunnen misschien beginnen met het oer-Brabantse worstenbroodje een eigen gezicht te geven. Dit dan in samenwerking met...
Tim van Dalen
9 jaar geleden
Kunnen Brabantse boeren meer verdienen met minder varkens?
Bekijk de film Blood Diamond maar eens. Ik denk dat ze er meer mee probeert te zeggen, aan alles of in ieder geval aan veel...
Tim van Dalen
9 jaar geleden
'De jager een bruut vinden'
Okee bedankt voor de verduidelijking! Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat we van alle recepten die we lezen ons 'eigen'...
Tim van Dalen
9 jaar geleden
Zomerse pasta met bazielkruid
vandaag je recept gemaakt. Was heerlijk! Al was het maar omdat het van eigen oogst is. Maar 2.5 dl (250ml) olie lijkt me erg...
Tim van Dalen
9 jaar geleden
Zomerse pasta met bazielkruid
Bedankt! Erg lekker ja Pesto. Mijn basilicum planten doen het eindelijk goed. Staan gewoon in de volle grond. Slakken weggejaagd...
Tim van Dalen
9 jaar geleden
Zomerse pasta met bazielkruid
deze reactie kan verwijderd worden. Stond op de verkeerde plek. Sorry
Tim van Dalen
9 jaar geleden
Vijf argumenten waarom koolhydraten wel paleo zijn
En vet is het nieuwe superfood
Tim van Dalen
9 jaar geleden
Kun je deze 10 producten maar beter niet eten?
Maar komkommers komen toch nooit van verder dan het westland?
Tim van Dalen
9 jaar geleden
Consumenten snappen functie verpakkingen niet
een keer op een zomeravond een fles drank omgekeerd in een meloen gezet zodat deze leeg zou lopen en we drank geinjecteerde...
Tim van Dalen
9 jaar geleden
Tap eens uit een ander vaatje: een watermeloen
leuk ik ga NU een stuk gember kopen. Denk je dat het ook lukt met bakkergist? Dat is wat ik in huis heb uiteraard :)
Tim van Dalen
9 jaar geleden
Klein bier
De ambachtelijke bakker gebruikt over het algemeen ook extra gluten. Heeft niks met houdbaarheid te maken overigens meer met...
Tim van Dalen
9 jaar geleden
Omdat overal soja in zit, is er nu allergeenvrije
in die speltmix zitten enzymen, daarom hoeft er geen soya bij. Maar goed. Aan de ene kant wil je graag gezond brood zonder...
Tim van Dalen
9 jaar geleden
Omdat overal soja in zit, is er nu allergeenvrije
Allerelei losse ingrediënten? Water komt uit de kraan. Zout en bloem heb je ook in huis. Alleen wat zakjes gist van dr. oetker....
Tim van Dalen
9 jaar geleden
Omdat overal soja in zit, is er nu allergeenvrije
#7 Sojameel is een broodverbetermiddel, daarom zit het ook bijna in alle broodmixen. Wil je echt lekker brood maken gewoon...
Tim van Dalen
9 jaar geleden
Omdat overal soja in zit, is er nu allergeenvrije
Echte slagers zijn net zo slecht te vinden als ossewit ben ik bang.
Tim van Dalen
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Rundertalg
In Alanya worden er op straat broodjes darm verkocht. Weet niet meer wat voor darm dit was, waarschijnlijk schaap. Pittig...
Tim van Dalen
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Andouillette
te weinig tijd om te ontbijten maar wel tijd hebben om langs de mc drive te gaan.
Tim van Dalen
9 jaar geleden
McDonald's wil je ontbijt
het is jammer dat de keuringsdienst niet iets meer probeert te vertellen hoe het echt zit, maar de oplettende kijker ziet...
Tim van Dalen
9 jaar geleden
Tegengif bij de Keuringsdienst: Piña colada
Dit is erg interessant en klinkt ook lekker!
Tim van Dalen
9 jaar geleden
Rijst met schimmel
deze slaan we op. Bedankt!
Tim van Dalen
9 jaar geleden
Perencake met amandelen
Dus in plaats van na drie dagen, moet ik nu na zeven dagen het pak door de gootsteen gieten?
Tim van Dalen
9 jaar geleden
Waarom is 'versgefilterd' langer houdbaar?
haha
Tim van Dalen
9 jaar geleden
Gewoon hip: je suis tosti, neem een pieper
1
2
Volgende ›