Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Wicher T. Koetsier
Die topman weet niet eens dat ook ijsjes snel verpieteren en dan is de fijne smaak helemaal zoek geraakt. In 1990 zat ik nog in...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
Onder nieuwe topman kan Unilever niet stoppen met duurzaam doen
Ik zou deze korstjes in Hyde Park aan de vogeltjes zijn gaan voeren. Anders zit London straks met een Brexit, maar dan wel...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
Londen gooit 254 miljoen broodkorstjes weg
Al in oktober 2011 was het de hoogleraar Walter Willet, die door de organisatie “ Lof der Geneeskunst “ was uitgenodigd,...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
In Canada is melk voortaan niet meer zo gezond
Hanno Pijl noemt niet de te verwachten sterke groei van Parkinson, zoals dit in september j.l. Is gemeld in de VK. Het zou het...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
Waarom de zorg anders moet
De Fransen in het zuid-oosten van Frankrijk hebben helemaal geen voedings advies nodig. Zij gebruiken weinig meervoudig...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
Het nieuwe Franse advies: 'Verbeter, ga voor… en verminder'
Folkert, ik heb ruim 10 jaar als vrijwilliger gewerkt voor de MD en de oogvereniging. We hebben in die tijd een groot aantal...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
'Radicaal anders eten nog ingewikkelder dan klimaatakkoord'
Arjan, het is ongeveer 7 jaar geleden dat het Duitse ZDF een documentere had over “ das boese Cholesterine” . In dit...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
'Radicaal anders eten nog ingewikkelder dan klimaatakkoord'
Huib, de vorming van veel transvetten valt wel mee. Dat gebeurt uitsluiten in deodorizers bij 240 graden is mijn ervaring. Er is...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
Bewijs van niks uit de frituurpan
Joep de bergamot is moeilijk te krijgen en ik koop hem nog bij mijn groenteman in Gorssel. Maar voor hoe lang nog dat weet hij...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
'Radicaal anders eten nog ingewikkelder dan klimaatakkoord'
Ik heb een belangrijke tip, die speciaal bedoeld is voor de dames Ria van Laar en Sietske en ook voor Arjan van Groningen en Wim...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
'Radicaal anders eten nog ingewikkelder dan klimaatakkoord'
Sytske, het gaat niet om de vraag of het leefstijldieet het nieuwe vaatje is, maar om de vraag of dit ook het juiste nieuwe...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
Waarom de zorg anders moet
"Ze doen er alles aan, mede met behulp van wetenschappers om de beeldvorming te beïnvloeden". Jan Peter ik was één van die...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
Waarom de zorg anders moet
Frank, asthaxanthine is één van de zeer waardevolle carotenoiden. In het algemeen (er zijn uitzonderingen) zijn deze...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
Stinkbom tegen hartaanval
Frank, ik heb hem beloofd om deze twee middelen niet verder te vertellen. Hij heeft inmiddels een groot bedrag en gaat daarmee...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
Stinkbom tegen hartaanval
Dennis en Huib, ik heb zelf een aantal gevallen meegemaakt waarbij volgens mij een vergelijkbaar mechanisme heeft gespeeld. In...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
Stinkbom tegen hartaanval
Om de door de hoofdredacteur gecreëerde misverstanden weer recht te zetten, stel ik er prijs op te vermelden dat ik geen...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
Waarom de zorg anders moet
In de Achterhoek kan dit door een wespensteek en wij zijn zeker geen bijzondere mensen. Ook al vinden vele westerlingen van wel
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
Waarom de zorg anders moet
Gelukkig laat de hoofdredacteur het er maar bij. Het is ook maar beter. Nog een paar opmerkingen; 1. Meer bewegen is het...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
Waarom de zorg anders moet
Arnold, een mooi commentaar. Nog een extra opmerking. In 2008 publiceerde het CBS de volgende gegevens: In 1988 had een vrouw...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
Waarom de zorg anders moet
De tandarts dr Weston Price heeft al in de dertiger jaren bij verschillende volkeren uitvoerig onderzoek naar hun...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
Waarom de zorg anders moet
Huib, je zult inmiddels ook al wel gelezen hebben dat er binnen het COCHRANE bestuur een ernstig conflict, verleden jaar...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
We betreden het tijdperk van de leefstijl
Huib, je moet vitamine C 3x of 4x per dag in kleine porties opnemen en nooit in één keer een grote dosis. Zo verkrijg je over...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
Na zwaar tafelen veel groente en fruit eten
Folkert, ik kreeg na slechts één lik, een fikse vrouwelijke tik
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
Lefhebber Barilla wil marktleider Nutella aanpakken met duurzame zonnebloemolie
Nutella: 50% suiker en Barilla: 40% suiker. je kunt met beide uitsluitend een heel klein schepje in de thee doe in plaats van...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
Lefhebber Barilla wil marktleider Nutella aanpakken met duurzame zonnebloemolie
Sytske bedankt voor je reactie. ik heb geen oordeel over de voedingshypes van 2018. Wat is eigenlijk een hype en wie bepaald...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
Welke voedingshype van 2018 was de grootste bullshit?
Sytske, wij hebben in aanloop naar de introductie van de zgn "light" producten op het Unilever Research Laboratorium in...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
Welke voedingshype van 2018 was de grootste bullshit?
Ik vind dat de conclusies van het Cochrane Institute, gepubliceerd op 18 juli en een herziene versie op 30 november gerekend...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
Welke voedingshype van 2018 was de grootste bullshit?
Ik heb zelf twee ervaringen met het gebruik van verzadigd vet. 1. In de tijd dat ik één van de sectieleiders op het Unilever...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
Voor wie zijn de voedingsrichtlijnen van de overheid en het Pioppi-dieet eigenlijk bedoeld?
Huib, Het Volkskrant 4-**** dieet. Met in de hoofdrol: Tonnie Mudde. Ellen de Visser, Ianthe Sahadet en Maarten Keulemans....
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
Wat wordt het volgende modedieet?
Gert #45 , mijn kennis/ervaring, ik ben een voormalig sectie leider R&D van het Unilever Research Laboratorium in Vlaardingen,...
Wicher T. Koetsier
5 jaar geleden
Köhler achterhaald over verzadigd vet
Arjan, ik heb helaas geen tijd gehad om het gehele artikel van Frits Muskiet door te lezen, maar ik sta achter de opmerking van...
Wicher T. Koetsier
8 jaar geleden
'Zout doet eten en maakt daarom vet'
Lees eens de geschiedenis van het wondermiddel DDT. Voor deze uitvinding werd in 1948 de nobelprijs uitgereikt. Dan zult u...
Wicher T. Koetsier
8 jaar geleden
Knotsknettergek
Arjan, ik denk dat bij deze vraag leeftijd en de mogelijke verminderde nierfunctie ook twee belangrijke factoren zijn waar je op...
Wicher T. Koetsier
8 jaar geleden
'Zout doet eten en maakt daarom vet'
Dick, dr Frank was toch degene die minder koolhydraten en meer eiwitten wilde. Deze visie heeft hij met succes weten te...
Wicher T. Koetsier
8 jaar geleden
Ab Klink wil diabetestherapie Voeding Leeft over 'hele linie' doorvoeren
Enno en Arjan, bedankt voor jullie verwijzingen. Ik zal het eens doorlezen, maar nu moet eerst mijn tuin in orde gemaakt...
Wicher T. Koetsier
8 jaar geleden
'Zout doet eten en maakt daarom vet'
Arjan, ik heb ook het internet afgezocht wat nu precies de ondergrens is. Je komt er niet achter. Onthoud goed dat je bij...
Wicher T. Koetsier
8 jaar geleden
'Zout doet eten en maakt daarom vet'
Henrick, ik vind het fantastisch dat je zo intens van mijn bijdragen geniet. Dat doet mij goed. Wat je niet weet is dat ik al...
Wicher T. Koetsier
8 jaar geleden
Hoe moet dat met die groeiende gifangst?
Dirk en Theo, Ik begrijp dat wel. Ik heb 12 jaar voor Unilever in Duitsland gewerkt en ik heb daar ervaren dat Duitsers met...
Wicher T. Koetsier
8 jaar geleden
Hoe moet dat met die groeiende gifangst?
Piet #108 Het is juiste dat in de 70-jaren ruim 3000 per jaar mensen in het verkeer dodelijk verongelukt zijn en nu slechts...
Wicher T. Koetsier
8 jaar geleden
Hoe moet dat met die groeiende gifangst?
Eddie, wat aardig dat je op mijn bijdrage reageert. Ik heb jouw eigen website al eens (drie jaar geleden) uitvoerig bekeken. Ik...
Wicher T. Koetsier
8 jaar geleden
Hoe moet dat met die groeiende gifangst?
Dick, ik wil ook nog wel een klein steentje bijdragen aan deze discussie. Jij vergeet dat er momenteel neurologen zijn die zich...
Wicher T. Koetsier
8 jaar geleden
Hoe moet dat met die groeiende gifangst?
Dirk, het is inmiddels 65 jaar geleden dat ik een koe zat te melken. Maar goed ze hoeven niet de bloem te eten. Het gaat om het...
Wicher T. Koetsier
8 jaar geleden
Voedselbeleid met gelijmde eiwitten en nepkarnemelk
Irene, De gele kleur waarover je spreekt kan inderdaad van betacaroteen komen, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Het blad...
Wicher T. Koetsier
8 jaar geleden
Voedselbeleid met gelijmde eiwitten en nepkarnemelk
Lourens, Het zit eigenlijk wat ingewikkelder dan uit mijn antwoord blijkt. De essentiële vetzuren C18 blijven natuurlijk wel...
Wicher T. Koetsier
8 jaar geleden
Biologisch vlees en biologische melk voedzamer
Dick, een paar opmerkingen: 1. in het artikel staat een lagere omega3 / omega 6 verhouding. Je bedoelt een een lagere omega6 /...
Wicher T. Koetsier
8 jaar geleden
Biologisch vlees en biologische melk voedzamer
Jaap, het wordt tijd dat ik je even een mooi en welverdiend schouderklopje geef. Het door jou geschreven voorwoord van de nieuwe...
Wicher T. Koetsier
8 jaar geleden
Let op ultra-processed foods
Irene ik heb ongeveer twee jaar geleden met uw bedrijf kennis gemaakt. U gaf toen een lezing op een zaterdag in Driebergen. Ik...
Wicher T. Koetsier
8 jaar geleden
Voedselbeleid met gelijmde eiwitten en nepkarnemelk
Ralph #120 , ik lijd zelf aan een ontzettende hang naar het verleden. In de tijd dat Dick Veerman nog met een vieze luier in de...
Wicher T. Koetsier
8 jaar geleden
Voedselbeleid met gelijmde eiwitten en nepkarnemelk
" Het volk krijgt wat het wil, als dat smakeloosheid is dan krijgt het smakeloosheid." Dit is een waar woord. Unilever heeft...
Wicher T. Koetsier
8 jaar geleden
Voedselbeleid met gelijmde eiwitten en nepkarnemelk
Frank, lees eens wat de Huffingtonpost zegt: Huffingtonpost
Wicher T. Koetsier
8 jaar geleden
Let op ultra-processed foods
‹ Vorige
3
4
5
6
7
Volgende ›