Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van IJsbrand Velzeboer
Het zal het CBL (Marc Jansen) sieren als er een structureel plan komt om de Nederlandse boeren reële prijzen te bieden voor hun...
IJsbrand Velzeboer
4 jaar geleden
Corona-economie plaatst voedselketen voor nieuwe dilemma’s
Wouter, het wachten is op een haringworm calamiteit als een 'sushi Chinees' op het idee komt om verse kabeljauw te gaan...
IJsbrand Velzeboer
5 jaar geleden
BBC verbaasd over wat 'verse kabeljauw' betekent
Vis koelen op smeltend ijs gaat dramatisch langzaam. Wij hebben veel metingen aan boord uitgevoerd en geconstateerd dat het bij...
IJsbrand Velzeboer
5 jaar geleden
BBC verbaasd over wat 'verse kabeljauw' betekent
Amerika geldt als ontwikkelingsland als het op voedselveiligheid aankomt. Golfballen laten zich heel makkelijk elektronisch...
IJsbrand Velzeboer
5 jaar geleden
Gemalen golfballen belanden in bevroren aardappelblokjes
Honden leveren wel meer besmettingsrisico op bij de stallen. Een dubbel hek met daartussen een paar kwade honden met...
IJsbrand Velzeboer
5 jaar geleden
Honden los tegen inbraken in biologische varkensstal
Wouter, het schip heeft een EEG erkenning en is in feite een verwerkingsvaartuig. Men werkt met een eigen voedselveiligheidsplan...
IJsbrand Velzeboer
5 jaar geleden
Garnalen rauw ingevroren aan boord
De WR289 past UV-C desinfectie toe op het koelwater van de gekookte garnalen. Hebben zeer lage kiemgetallen gemeten. Boot is ook...
IJsbrand Velzeboer
5 jaar geleden
Garnalen rauw ingevroren aan boord
Wij hebben het voedselveiligheidsplan gemaakt voor dit schip. Rederij snapt wat voedselveiligheid is. Een belangrijke trend is...
IJsbrand Velzeboer
5 jaar geleden
Garnalen rauw ingevroren aan boord
Plus is ook de eerste supermarkt die diervriendelijk geslachte wildvis in de schappen had liggen. De schol van Gijs. In augustus...
IJsbrand Velzeboer
5 jaar geleden
Wakker Dier geeft PLUS een pluim
Zo lekker is Italiaanse olijfolie ook weer niet. Spaanse evenmin. Altijd die ranzige ondertoon. Griekse olijfolie daarentegen,...
IJsbrand Velzeboer
5 jaar geleden
Olijfolie schaars in Italië
Vergeet de regenwormen en de insecten even. Een onderzoeksvraag opstellen over de oorzaken van bacterieresistentie is meer op...
IJsbrand Velzeboer
5 jaar geleden
Wonderlijk dat Nederland nooit onderzoek heeft gedaan naar de ecologische effecten van mestinjectie
De middelen van Micreos zijn gebaseerd op de werking van endolysinen die de wand van een specifieke bacteriecel opeten als het...
IJsbrand Velzeboer
5 jaar geleden
Mogelijk middel tegen MRSA: bacterievreters
De Europese regelgeving (Vo1169/2011) staat het zelfs toe dat toepassing van deze plakenzymen (Transglutaminase) niet vermeld...
IJsbrand Velzeboer
5 jaar geleden
Gelijmd vlees valt consumenten rauw op de maag
De aanwezigheid van deze chloorhoudende esters baart mij grote zorgen. Chloor komt van nature niet voor in plantaardige oliën....
IJsbrand Velzeboer
6 jaar geleden
Giftige stoffen in hazelnootpasta, maar niet in die van Becel
Alle reacties lezend begrijp ik dat wij nog heel ver weg staan van de kennis van ons microbioom. Die is mateloos gecompliceerd....
IJsbrand Velzeboer
6 jaar geleden
Slikken van extra bacteriën heeft geen zin
Slachterijen verkopen het vlees aan de 'minst laagste bieder'. Afnemers wisselen frequent. Deze transparantie over de hygiene is...
IJsbrand Velzeboer
6 jaar geleden
NVWA maakt namen beste, goede en slechte(re) Nederlandse slachthuizen bekend
De LTO laat veel kansen liggen. Een boer die normale marges op zijn producten haalt, kan investeren in oogstverzekeringen,...
IJsbrand Velzeboer
6 jaar geleden
Boeren willen breed steunpakket om de extreme weersomstandigheden van 2018 te compenseren
Chloorverbindingen in onze voedingsmiddelen kunnen bij verhitting zoals bij het wokken giftige verbindingen vormen. De...
IJsbrand Velzeboer
6 jaar geleden
Een chloorbadje voor de sla is duurzaam
De Franse autoriteiten zijn waarschijnlijk net zo naïef als hun buitenlandse confrères. Volgens de EU regelgeving mag er 5%...
IJsbrand Velzeboer
6 jaar geleden
Te veel water in Franse diepvrieskip
Best een leuk onderwerp om het belevingsplezier van onze varkens te inventariseren. Ze mogen Wageningen best gebruiken om een...
IJsbrand Velzeboer
6 jaar geleden
NVWA liet de wet afmaken door dierwetenschappers
Afgewerkt frituur vet afwaarderen tot biodiesel is verspilling. Dit vet kan heel goed geraffineerd worden tot consumptie vet....
IJsbrand Velzeboer
6 jaar geleden
Nederland heeft tekort aan afgewerkt frituurvet en haalt het uit China
De toepassing van cocktails van mengsels van gewasbeschermers is een oude truc. Dit zijn wij in 2010 in Vietnam al tegengekomen...
IJsbrand Velzeboer
6 jaar geleden
Trouw jaagt aardbeienliefhebbers schrik aan met NVWA-cijfers
NVWA kan zich inderdaad beter bezighouden met het echte werk. EU voedselfraudes, product integriteit, opleiden van de eigen...
IJsbrand Velzeboer
6 jaar geleden
Foutje, sorry Vegaslager!
Ben benieuwd of EDTA nu ook weggelaten wordt uit de bruine bonen. Gesteriliseerde conserven mogen wettelijk gezien geen...
IJsbrand Velzeboer
7 jaar geleden
Geen conserveermiddel in conserven, zegt Hak
De croissantbakkers weten wel raad met dure boter, net als hun Hollandse collega's. Boter wordt stiekem gedeeltelijk vervangen...
IJsbrand Velzeboer
7 jaar geleden
De croissants worden te duur
Dat de NVWA een paar verbeterpunten kan opschrijven vinden ruim 16 miljoen deskundigen ook. Dat is oud nieuws van Rene Roorda....
IJsbrand Velzeboer
7 jaar geleden
CBL verwijt NVWA geklungel in eieraffaire
Dat klopt Dick. Een producent en wellicht een klant wil wellicht liever ook niet weten dat het kippen- of rundvlees uit...
IJsbrand Velzeboer
7 jaar geleden
Ontdekking colistine-resistentie op supermarktkip vraagt speurwerk NVWA
De NVWA moet niet aan het werk gezet worden maar het Brusselse pluche. De herkomstaanduiding is een groot lek in de EU...
IJsbrand Velzeboer
7 jaar geleden
Ontdekking colistine-resistentie op supermarktkip vraagt speurwerk NVWA
Frankrijk lijkt de NVWA voorbij te streven. Het is een schande dat de Nederlandse Horeca inspectie kaart nog niet volledig is....
IJsbrand Velzeboer
7 jaar geleden
Zo werkt Frankrijk aan voedselvertrouwen
#12 Willem, Mijn ervaring met de intensieve vissenkweek is dat er altijd veel problemen opduiken die te maken hebben met de...
IJsbrand Velzeboer
7 jaar geleden
Vegetarisch gevoerde baars gekweekt in België
Hans, volgens mij is het vet gewoon te koud geweest. Ik schat 150 graden, de voorbak temperatuur. Dan krijg je gewoon vette...
IJsbrand Velzeboer
7 jaar geleden
Belgische friettraditie blijft blancheren nog even bespaard
Blancheren neemt niet altijd de oorzaak weg van de vorming van acrylamide. Het verwijdert wel de reducerende suikers uit het...
IJsbrand Velzeboer
7 jaar geleden
Belgische friettraditie blijft blancheren nog even bespaard
Het verbaast mij niet dat de etikettering van de Amerikaanse producten aan alle kanten rammelt. Nergens ter wereld wordt er zo...
IJsbrand Velzeboer
7 jaar geleden
'Amerikaans importvoedsel voldoet niet aan wet'
In een bacterifoob land als de VS is de resistentie niet verwonderlijk. In Nederland kunnen wij er ook wat van. Slecht wassen...
IJsbrand Velzeboer
7 jaar geleden
Veelgebruikt desinfectiemiddel verhoogt mogelijk antibioticaresistentie
Ik zal onze achterbuurman Lupack wel missen. Tweemaal per jaar werden wij hartelijk ontvangen om onze leerling...
IJsbrand Velzeboer
7 jaar geleden
Unilever verkoopt Unox-fabriek aan Zwanenberg
Helemaal mee eens. Roze bubbels hebben zelfs een topnote van fruit. Kenmerk van een goede champagne. Bewijst weer dat de hele...
IJsbrand Velzeboer
7 jaar geleden
Bubbels van Lidl even goed als peperdure champagne
Interessant het verzadigd vet onderzoek. Wellicht wat prematuur. Zeker in het licht van het afstoten van de margarine tak door...
IJsbrand Velzeboer
7 jaar geleden
Onderzoek naar verzadigd vet bewijst niets, zegt Wageningse hoogleraar
Die varkensboer moet juist blij zijn met deze water actie. Een uitgedroogd varken levert veel minder kilo's op dan een die zich...
IJsbrand Velzeboer
7 jaar geleden
Canadese rechter vindt vreemd water voor varkens OK
Mest blijft een belangrijke levensader voor de landbouw. De regels vanuit de Brusselse Kermisgangers vind ik van een...
IJsbrand Velzeboer
7 jaar geleden
Verwerkte poep
Logisch dat Starbucks hoge winstverwachtingen heeft. Die 12.000 nieuwe filialen zullen wel franchise bedrijven zijn. De entrance...
IJsbrand Velzeboer
7 jaar geleden
Starbucks groeit, McDonald's worstelt
In augustus hebben wij verkennend onderzoek gedaan naar de echtheid van honing 3 van de 8 onderzochte monsters bleken verdacht....
IJsbrand Velzeboer
7 jaar geleden
Markt overspoeld met 'sjoemelhoning'
Dit lijkt mij in strijd met de Drank en Horeca wetgeving dat er sinds de invoering in 2013 op gericht is het alcoholgebruik...
IJsbrand Velzeboer
8 jaar geleden
Heineken lokt supermarktklant naar kroeg
Wij maken ons al een paar jaar zorgen over de integriteit van honing. Honingfraude door de Fransen ligt nu op de loer....
IJsbrand Velzeboer
8 jaar geleden
Opnieuw rampzalig honingjaar in Frankrijk
Laat de OVV eerst naar zichzelf kijken in plaats van te wijzen naar de veelgeplaagde NVWA die onder leiding van Harry Paul maar...
IJsbrand Velzeboer
8 jaar geleden
'Inspecties traag en niet onafhankelijk'
Het groene en blauwe vinkje zal een zachte dood sterven. Daar is geen debat voor nodig. Pure tijdsverspilling. Ik heb mij hier...
IJsbrand Velzeboer
8 jaar geleden
Debat: 'Hoe verder met Vinkje?'
Dit middel is per definitie verboden voor gebruik binnen de EU. Het artikel zegt zelf al dat de bacteriën doodt die op de...
IJsbrand Velzeboer
8 jaar geleden
Vers langer houdbaar dankzij spray met elektrische lading
De toenemende grilligheid van het wereldklimaat vormt de echte dreiging. Als bijvoorbeeld in grote delen van India de oogst...
IJsbrand Velzeboer
8 jaar geleden
'Klimaatverandering op meerdere manieren levensbedreigend'
Het succes van een afvaldieet hangt nauw samen met het beheersen van het hongerhormoon ghreline of het stimuleren van het...
IJsbrand Velzeboer
8 jaar geleden
Remmen productie ghreline alternatief voor maagverkleining
De onzin rond het overbetaalde en nietszeggende vinkje heb ik reeds in 2013 aan de kaak gesteld in het boek 'Ons...
IJsbrand Velzeboer
8 jaar geleden
Meer cijfers over Vinkje graag
Wij hebben een simpele opsporingsmethode ontwikkeld om 'klooi olijfolie' te detecteren. Alle huismerken extra vierge van de...
IJsbrand Velzeboer
8 jaar geleden
Italiaanse olijfolieproducenten vrezen nieuwe fraudewet
1
2
3
Volgende ›