Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Robert-Jeroen Vriesendorp
Dank je, Vera! De kleine (mei)knolletjes zijn wat zoeter en minder bitter dan de grote knoepers (deze was ruim 1kg), en...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
'Russische frieten'
Beste Joep, een topinamboer is nu en dan ook niet te versmaden, maar yacón is wel veelzijdiger. Ik vond op deze site nog goede...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Vreemde knollen in de Hollandse keuken
Misschien is het ook goed eens contact te leggen met de wetenschapswinkel van de WUR en Hof van Twello. Ik weet dat zij...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Vreemde knollen in de Hollandse keuken
Wat ik begreep is dat yacón in de lente geplant wordt en in de herfst/winter, bij dalende temperatuur (nu dus ongeveer)...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Vreemde knollen in de Hollandse keuken
Nick, mee eens, enzymen spelen eigenlijk altijd een (hoofd)rol in de keuken. Bedankt overigens voor je tip over het boekje van...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Hongaarse pekelaugurken
Inderdaad behoren tomaten tot de nachtschade-familie. In mijn eerste artikel over groene tomaten hebben we uitgebreid...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Groene tomaten - II
@Paul, stoffen met E-nummers zijn niet noodzakelijkerwijs schadelijk, eng, of anderszins verdacht. Natriumbicarbonaat heet in de...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Soda & dadels
Dirk, ik vrees toch dat je het hier mis hebt. Schimmels of gisten kunnen uiterst nuttig zijn in de keuken, voor het laten rijzen...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Hongaarse pekelaugurken
In veel kookboeken worden additieven in zout als boosdoener aangemerkt. In de praktijk blijkt dat mee te vallen. Voor inmaken is...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Hongaarse pekelaugurken
Leuk recept, Florine! Ik ben geen liefhebber van komkommers, maar ingemaakt zijn ze merkaardig genoeg bijna altijd lekker. Deze...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Hongaarse pekelaugurken
Na lezing van het artikel van McGee blijf ik toch nog zitten met onduidelijkheid over solanine en tomatine. De stoffen...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Groene tomaten - I
Over het narijpen van onrijp geplukte tomaten. De veel te vroeg geplukte bleekneusjes blijven inderdaad vaak erg hard, maar die...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Groene tomaten - I
Interessante discussie! Het lijkt alsof de meningen over dit onderwerp nogal uiteenlopen. Ik sloeg "On Food & Cooking" er nog...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Groene tomaten - I
Tomaten zijn van de nachtschadefamilie en enige toxiciteit van de plantdelen en mogelijk van de onrijpe vruchten is dus te...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Groene tomaten - I
Erg interessant artikel. Wie zich uit geschiedenislessen nog iets herinnert over de Victory Gardens in WW2, weet dat...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
'Stadslandbouw meer dan hype en hippigheid'
Ha Enno, het verbaasd me dat je in Nederland überhaupt een fles kvas kon vinden, dat had ik eigenlijk niet verwacht. Roggebrood...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Van zuurdesem en zuurdesembrood
Frank, de knoflookscheuten zijn met bovenstaande informatie al eenvoudig zelf te maken, maar ik zal nog eens een stukje...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Zuur - ingemaakt
Ha Enno, dat is een prachtig broodje geworden! Een mooi succes met je nieuwe desem. Het is moeilijk te duiden waar dat aan ligt....
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Van zuurdesem en zuurdesembrood
#8 Beste Iris, ik dreig hier in herhaling te vervallen. Met mijn opmerking over risico's wil ik niemand ontmoedigen....
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Zuur - ingemaakt
Ha Iris, je hebt zeker gelijk. De gezondheidsrisico's van fermenteren zijn heel klein. Wie, zoals jij en ik, een tijdje bezig is...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Zuur - ingemaakt
@Frank, bedankt voor je commentaar. Het gezondheidsaspect is zeker interessant. Voedingsstoffen als vitamine C zullen...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Zuur - ingemaakt
@Huib, inderdaad, het laurierblaadje moet er voor de smaak eigenlijk wel bij. Wel in de pot doen vóór de bieten, anders kan...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Zuur - ingemaakt
@Enno, zolang het zuur ruikt en qua smaak richting yoghurt gaat (met een lichte azijngeur) zit je op de goede weg. Het kan...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Van zuurdesem en zuurdesembrood
@Ineke, je opmerkingen over doorslaan en volkorenmeel zijn volkomen terecht, maar zoals je weet; wie voor een breed publiek wil...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Van zuurdesem en zuurdesembrood
@Lourens, ik sluit me aan bij Tim's opmerking. Tarwemeel/-bloem is rijk aan gluten in de juiste verhoudingen en voor tarwebrood...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Van zuurdesem en zuurdesembrood
@Florine, "volkorenmeel" is een beetje een pleonasme. Enigszins vereenvoudigd is het proces als volgt. Tarwe wordt gemalen tot...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Van zuurdesem en zuurdesembrood
Florine, mijn starter (al zeven jaar oud!) wil graag twee keer per week gevoerd worden. Anders rijst het minder goed en ook de...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Van zuurdesem en zuurdesembrood
Ook een veganist ontkomt er niet aan via het voedsel bacteriën binnen te krijgen. En, inderdaad, van een aantal is aangetoond...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Van zuurdesem en zuurdesembrood
Wat betreft je vraag over voedselveiligheid, eigenlijk kan de vraag beter omgedraaid worden; weten we ooit zeker wanneer voedsel...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Van zuurdesem en zuurdesembrood
Enno, de meeste melkzuurbacteriën zijn, net als de gistcellen, anaeroob (of facultatief anaeroob). De bovenste laag heeft...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Van zuurdesem en zuurdesembrood
Enno, goed punt; je kunt niet volkomen zeker zijn dat het zuurdesem na een paar dagen al veilig is. Frank heeft gelijk; je...
Robert-Jeroen Vriesendorp
10 jaar geleden
Van zuurdesem en zuurdesembrood
‹ Vorige
1
2