Word jij even enthousiast als wij van een succesvol event met een mooie bezoekersgroep en tevreden opdrachtgevers? Wil jij een positieve bijdrage leveren aan de agrofood sector, met de podcasts, bijeenkomsten en projecten die we doen? Solliciteer dan nog dit jaar en wie weet realiseer jij binnenkort, met ons, ons volgende project.

Foodlog, wat is dat?
Foodlog is hét platform in Nederland als het gaat om onafhankelijke nieuwsverzameling en het gesprek voeren over voedsel, gezondheid, de levensmiddelenindustrie, landbouw en duurzaamheid.

We werken aan een brede consultancyportfolio. Als procesmasters brengen we de juiste mensen met elkaar in gesprek op basis van grondige kennis van diverse domeinen. Gesprekken faciliteren en onderwerpen uitdiepen doen we met adviesopdrachten, onderzoeken, masterclasses, webinars, podcasts en rondetafelgesprekken.

Denk aan het verbinden van ketenpartijen om een voedselketen te creëren, die zich inzet voor waardecreatie binnen de hele keten. Onze leergang, gericht op het verbinden van mensen en bedrijven in de hele voedselketen door hen samen op te leiden. Advisering over groene, circulaire meststoffen, die resulteert in advies aan ambtenaren. Recent reikten we weer de Gezonde Innovatie Awards uit samen met FoodPersonality. En wie weet bedenk jij ons toekomstige project.

Wat we van jou vragen

 • Je hebt een afgeronde opleiding, bij voorkeur in een richting die aansluit bij de aandachtsgebieden of activiteiten van Foodlog, zoals landbouw, voedingswetenschap, food & business, voeding & diëtetiek, chemie, levensmiddelentechnologie, ecologie, gezondheidswetenschappen, life sciences, innovatiewetenschappen, eventmanagement of marketing en communicatie;
 • Je hebt HBO of WO denk- en kennisniveau, aantoonbare interesse in de domeinen van Foodlog en een goede algemene ontwikkeling. Je bent leergierig en wilt snappen waar het over gaat;
 • Je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken in het Nederlands en het Engels. Een enthousiasmerende uitnodigingstekst of rake socialmediapost schrijf je vlot. Het schrijven van artikelen behoort niet automatisch tot jouw takenpakket, tenzij je dat leuk vindt, goed kunt of wilt ontwikkelen;
 • Je overziet de organisatie van een evenement. Denk aan het plannen en organiseren van rondetafelbijeenkomsten of een project, zoals de Gezonde Innovatie Awards. Daarin werk je zelfstandig aan jouw taken en durf je jouw collega’s op hun verantwoordelijkheden aan te spreken;
 • Je zult veel verschillende taken krijgen. Je kunt goed je eigen tijd indelen;
 • Je aarzelt niet om de telefoon op te pakken en even af te stemmen met een collega, opdrachtgever of spreker;
 • Je bent handig met computers (websites, contentmanagementsystemen, mail, Excel, Word) en sociale media;
 • We zijn flexibel en verwachten dat ook van jou. Een keer ’s avonds een debatavond begeleiden of in het weekend Foodlog vertegenwoordigen op een congres horen bij je taken;
 • Je bent niet vies van een dansje, glaasje champagne of stukje taart, waarmee we nieuwe opdrachten vieren. Je durft ook je eigen culinaire kwaliteiten te showen.


Wat wij bieden
 • Prachtige en inspirerende starterswerkplek binnen een snel groeiende organisatie en binnen een fijn en ambitieus team;
 • Een platte organisatie waarin we je uitnodigen mee te werken aan de groei en ontwikkeling die we doormaken;
 • Flexibele werktijden, een combinatie van thuiswerken en werken op kantoor;
 • Een mooi kantoor in de Mauritskazerne te Ede, tussen andere food-bedrijven;
 • De mogelijkheid om evenementen als lezingen, conferenties en symposia te bezoeken;
 • Veel eigen verantwoordelijkheid;
 • Goede begeleiding;
 • Het gaat om een fulltime functie, 4 dagen is bespreekbaar.


Lijkt het je wel wat om bij ons te komen werken? We horen heel graag van jou waarom je dat ziet zitten en wie jij bent. Stuur je motivatie met uitgebreid cv (we willen graag weten wat je nevenfuncties naast je studie zijn geweest) uiterlijk 31 december 2023 naar Bianca van der Ha op Bianca@foodlog.nl.

Wil je toch eerst wat meer weten? Bel (0682188140) of mail (Bianca@foodlog.nl) met Bianca van der Ha, senior projectmanager van Foodlog. Met haar zul je het meeste samenwerken.

Wat er in jouw week zoal kan gebeuren
Op maandag starten we altijd met het projectmanagers-overleg. Daarin bespreek je met Bianca de week die komen gaat. Wat gaat goed? Waar zitten knelpunten? Tijdens het wekelijkse ‘kletskwartier’ praten we met heel het team bij over het weekend. ’s Middags is ons Capitum Selectum, kennisuitwisseling tussen collega’s. We bespreken de uitslag van de verkiezingen.

Op dinsdag zit het projectteam samen, bespreken we de voortgang en denken we het eerstvolgende project uit. Daarna ga je aan de slag met jouw actiepunten: een spreker regelen voor de Leergang, de uitnodiging opstellen en uitsturen voor onze volgende Community Building Bijeenkomst, de locatie voor een debatavond afstemmen en het opzetten en uitvoeren van marketing van ons nieuwe Political Café. Lunchen doe je samen met je collega’s, wandelend door de bossen.

Op woensdag ga je met Dick mee naar een overleg. Je maakt notulen van het gesprek waarin de gemaakte afspraken en actiepunthouders duidelijk samengevat staan. ’s Middags spreek je af met Bianca op Utrecht Centraal om het Gezonde Innovatie Evenement van volgende week door te spreken.

Op donderdagmiddag organiseert Foodlog een rondetafelgesprek bij een van onze opdrachtgevers. Je bent de hele dag aanwezig en helpt mee met het klaarzetten en voorbereiden, begeleidt de moderatie door Dick, maakt een verslag, ontmoet nieuwe mensen en praat bij met bekenden. Aan het einde van de dag proosten we op een geslaagde dag. Volgende week zullen we evalueren.

Op vrijdag werk je thuis aan je eigen taken. Zo verzamel je relevante begrippen voor de reader van onze Leergang. ’s Middags ga je met Annika naar de Culiperslunch of loop je mee met de Food Miles, waar je Foodlog vertegenwoordigt.

In het weekend help je nog een uurtje met het zoeken van interessant nieuws, zodat je volgende week woensdag een uurtje eerder naar huis kan voor je sporttraining.