Vanwege het vertrek van een van onze collega’s, zijn we per direct op zoek naar een:

Social media savvy auteursredacteur

Jouw specifieke taken en verantwoordelijkheden:

  • Blij maken externe auteurs: Foodlog heeft een groot netwerk van reageerders, contentbijdragers en gastauteurs, waaruit we onder meer putten voor de Wat is…?-series. Jij benadert deze auteurs en stemt met hen inhoud, planning en praktische zaken af;

  • Exposure Foodlog vergroten: op social media, tijdens evenementen en via andere kanalen zorg jij dat Foodlog goed vertegenwoordigd is. Door meer zichtbaarheid weet de buitenwereld beter wat we doen, wordt ons bereik groter en ons publiek diverser;

  • Commerciële kansen aanboren: je vindt en benut financieringsmogelijkheden voor verspreiding van onze content;

  • Redigeren artikelen: met je scherpe blik voor de logica van het argument en feilloze taalvaardigheid zorg jij dat artikelen van collega’s en gastschrijvers nog beter worden;

  • Versterken van het redactieteam: je hebt een ‘neus voor nieuws’, schrijft eigen artikelen en neemt deel aan de gesprekken (reacties) op Foodlog.

Onze verwachtingen
We zoeken een 'nieuwsgierige' persoonlijkheid. Iemand die zich niet laat afschrikken door de harde wetenschap achter voeding en landbouw en die beschikt over een vlotte pen en een gezond gevoel voor cijfers.
  • Je hebt een afgeronde opleiding, bij voorkeur in een richting die aansluit bij de aandachtsgebieden of activiteiten van Foodlog, zoals landbouw, voedingswetenschap, food & business, voeding & diëtetiek, chemie, levensmiddelentechnologie, ecologie, gezondheidswetenschappen, life sciences of marketing en communicatie;

  • Je hebt een scherpe blik op de wereld en het nieuws;

  • Je hebt aantoonbare interesse in de domeinen van Foodlog (de hele voedselketen, gezondheid, voedselvraagstukken, energie en water) en een goede algemene ontwikkeling;

  • Je hebt aantoonbare ervaring met social media;

  • Je kunt je mondeling en schriftelijk foutloos uitdrukken in het Nederlands en het Engels;

  • Je kunt teksten inhoudelijk en tekstueel zo redigeren dat stijl en logica op Foodlog passen;

  • Je zult veel verschillende taken krijgen. Je kunt goed je eigen tijd indelen;

  • Je bent niet vies van een dansje, glaasje champagne of stukje taart, waarmee we successen en nieuwe opdrachten vieren. Je durft ook je eigen culinaire kwaliteiten te showen.

Wat wij bieden:
  • Prachtige en inspirerende werkplek binnen een snel groeiende organisatie en binnen een fijn en ambitieus team;

  • Flexibele werktijden, een combinatie van thuiswerken en werken op kantoor;

  • Veel eigen verantwoordelijkheid;

  • Een mooi kantoor in de Mauritskazerne te Ede, midden tussen andere food-bedrijven;

  • De mogelijkheid om lezingen, conferenties, symposia en andere evenementen te bezoeken, digitaal en fysiek;

  • Een platte organisatie waarin we je uitnodigen mee te werken aan de groei en ontwikkeling die we doormaken;

  • Goede begeleiding;

  • Het gaat om een fulltime functie, 4 dagen is bespreekbaar.


Foodlog, wat is dat?
Foodlog is hét platform in Nederland als het gaat om onafhankelijke nieuwsverzameling en het gesprek voeren over voedsel, gezondheid, de levensmiddelenindustrie, landbouw en duurzaamheid.

Foodlog publiceert dagelijks een nieuwsbrief met dragende artikelen van eigen hand en gastauteurs, flashes en een uitgelicht nieuwsitem. Ook maken we dagelijks onze Gespot met berichten uit (inter)nationale media: scroll daar doorheen en je bent helemaal bij.

Daarnaast zijn wij procesmasters, die de juiste mensen met elkaar in gesprek brengen op basis van onze grondige kennis van diverse domeinen. Gesprekken faciliteren en onderwerpen uitdiepen doen we met adviesopdrachten, onderzoeken, masterclasses, webinars en rondetafelgesprekken.

Foodlog heeft ook een internationaal zusje. Via AgriFoodNetworks heeft Foodlog als doel het opzetten en verbinden van internationale netwerken op het snijvlak van private, publieke en burgerbelangen.

Een platte organisatie met ruimte voor ieders ideeën
Foodlog bestaat uit een team van tien professionals, redactioneel en projectmanagement. Foodlog heeft een platte organisatie in de breedste zin van het woord.

In dit kleine bedrijf met een informele sfeer wordt iedereen gezien en gehoord. Er is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Of je nu een maand, een jaar of een eeuwigheid bij ons werkt.


Lijkt het je wel wat om bij ons te komen werken? We horen graag van jou waarom je dat ziet zitten en wie jij bent. Stuur Cécile Janssen uiterlijk 19 maart 2023 je motivatie en cv.

Wil je toch eerst wat meer weten? Bel (0610528148) of mail (cecile@foodlog.nl) met Cécile. Met haar zul je het meeste samenwerken.