Vidar Bakker

Vidar Bakker

Food- en agri-economie

Biografie

Als tiener werkte ik in de tuin van een Biologisch Dynamisch gemengd bedrijf in Vorden. In de zomers stond ik daar met enige regelmaat onkruid te wieden op velden ingeklemd tussen oude eiken en beuken en onder...

Als tiener werkte ik in de tuin van een Biologisch Dynamisch gemengd bedrijf in Vorden. In de zomers stond ik daar met enige regelmaat onkruid te wieden op velden ingeklemd tussen oude eiken en beuken en onder toeziend oog van de vele zangvogels die luid van zich lieten horen.

Tijdens mijn bachelor Biologie aan de Universiteit van Utrecht moest de landbouw aan romantiek inboeten. Daar werd ik gewezen op de groeiende wereldpopulatie en de voordelen van ‘golden rice’ en voedselflats. 

Een meer holistisch beeld keerde terug tijdens mijn masterstage bij stichting Commonland in Amsterdam. Door opnieuw uit te zoomen werd de samenhang tussen bodem, gewas, dier, boer, landschap en gemeenschap duidelijker.

Nu gaat de balansoefening verder bij de Triodos Bank. Met veel plezier mag ik nu als Relatiemanager Landbouw op zoek naar een voedzame en eerlijke landbouw.

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.