Biografie

Ik kan niet kiezen tussen mijn talenten. Dat doe ik dus ook niet. Ik ben psychiater, high performance coach voor hoogpresteerders in leiderschapsfuncties, voor podiumtijgers en musici. Ik leer je hoe je gezonde coping...

Ik kan niet kiezen tussen mijn talenten. Dat doe ik dus ook niet. Ik ben psychiater, high performance coach voor hoogpresteerders in leiderschapsfuncties, voor podiumtijgers en musici. Ik leer je hoe je gezonde coping kunt opbouwen als er continu veel van je gevraagd wordt, en hoe je daarin relaties met jezelf en met je collega hoogpresteerders gezond en prettig houdt.

Ik ben psychiater. Dat was ik eerst ruim tien jaar in het LUMC en vervolgens werkte ik in de crisisdienst en op de gesloten afdeling in Almere. Momenteel werk ik als psychiater bij het FACT in Soest/Baarn.
Ik richtte de muziekpoli op, voor muzikanten en andere high performers met podiumangst. Hierover schreef ik het boek ‘Het ontstemde brein’. Recent schreef ik het boek ‘Waarom kan ik niet gewoon gelukkig zijn’.
Ik promoveerde op de rek en ruimte in het werken met kaders en protocollen in de zorg. Ik breek graag een lans voor meer openheid over psychische klachten. Ik lanceerde het jaarlijks terugkerende depressiegala waaruit een publiekscampagne voortkwam. Ik vind dat je als psychiater ook wat mag vinden van de samenleving en ik sta bekend om stevige uitspraken. Ik publiceer veelvuldig in kranten en in Medisch Contact en ben vaste gast op radio en tv bij programma’s als Dit is de Dag, Dit is M, Langs de lijn. Ik maakte slow online TV met Café Weltschmerz waar ik een keur aan mooie mensen interviewde. Spannend was mijn TV-programma BN’ers in therapie, waarmee ik het taboe op psychische hulp opnieuw wilde doorbreken. En als ik dan nog tijd over heb… ben ik professioneel violiste met een conservatorium-achtergrond.

Ik werk regelmatig samen met de Academie voor Organisatiecultuur, waar ik hoogpresterende teams en leiders coach. Ik geeft lezingen en workshops over Waan-Zin, ‘gek en normaal’ over veerkracht en gezond blijven in leiderschap en over Patronen.
Daarnaast ben ik verbonden aan Priocura, bedrijfspsychiatrie waar ik me richt op voorlichting, diagnostiek en kortdurende behandeling van hoog-functionerende werknemers.

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.