Thuiswerken en bijblijven
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

Peter Erik Ywema

Peter Erik Ywema
  • Werkzaam in: crazy bike ride
  • Soort lid: gratis
  • Lid sinds: 11-02-2018

Biografie

Peter Erik Ywema was de afgelopen 10 jaar algemeen directeur van het Platform Initiatief Duurzame Landbouw (SAI Platform). Het platform werd in 2002 opgericht door Nestlé, Unilever en Danone om grip te krijgen op de...

Peter Erik Ywema was de afgelopen 10 jaar algemeen directeur van het Platform Initiatief Duurzame Landbouw (SAI Platform). Het platform werd in 2002 opgericht door Nestlé, Unilever en Danone om grip te krijgen op de duurzaamheid van de aangevoerde landbouwgrondstoffen en telt inmiddels zo’n 80 leden uit de voedings- en drankenindustrie.
Peter Erik studeerde scheikunde aan de Universiteit van Utrecht en werd gegrepen door de milieuvraagstukken rondom water-, lucht- en bodemverontreiniging. Die worden veroorzaakt door chemicaliën, dacht hij, dus ook het opruimen en voorkomen is chemie. Na een loopbaan als docent en consultant kwam hij bij het SAI Platform terecht, waar hij zich bezighield met toeleveringsketens. Eind vorig jaar besloot hij het SAI Platform te verlaten. Hij zoekt nieuwe wegen om bij te dragen aan de wereldwijde duurzame productie van goed voedsel.

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.