In 2014 heb ik (van huis uit journalist) samen met een compagnon de stichting Duurzame Horeca Leiden en omstreken opgericht. Na 6 jaar voorzitterschap hebben we in 2020 het stokje kunnen overdragen aan een nieuw en...
In 2014 heb ik (van huis uit journalist) samen met een compagnon de stichting Duurzame Horeca Leiden en omstreken opgericht. Na 6 jaar voorzitterschap hebben we in 2020 het stokje kunnen overdragen aan een nieuw en groter bestuur. Zij gaan onze kennis en ervaring uitbreiden naar een landelijke dekking. Zie http://www.duurzamehorecanederland.nl.
Zelf blijf ik nog even als adviseur verbonden aan de stichting.
Met professionals en vrijwilligers werken we aan de verduurzaming van het uitgaansleven: minder vlees, duurzaam gevangen vis, kraanwater ipv milieubelastende industrieflesjes, meer bio- streek- en seizoensinkoop, minder voedsel-, energie- en waterverspilling en natuurlijk: weg met de terrasverwarmers.