Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

Jaco Geurts

Jaco Geurts
  • Werkzaam in: politiek
  • Geslacht: man
  • Soort lid: gratis
  • Lid sinds: 02-06-2015

Biografie

Jaco Geurts (1970) is o.a. woordvoerder Land- en tuinbouw in de Tweede Kamer voor het CDA. Jaco is getrouwd, hij woont met zijn vrouw en hun twee kinderen in Voorthuizen, op de grens van de Veluwe en Gelderse...

Jaco Geurts (1970) is o.a. woordvoerder Land- en tuinbouw in de Tweede Kamer voor het CDA. Jaco is getrouwd, hij woont met zijn vrouw en hun twee kinderen in Voorthuizen, op de grens van de Veluwe en Gelderse Vallei.

Na zijn middelbare schoolopleiding (MTS Werktuigbouwkunde richting bedrijfskunde) was hij zo’n twaalf jaar werkzaam in de machinebouw als werkvoorbereider en inkoper. Door te trouwen met een boerendochter kon hij ook in het boerenbedrijf aan de slag. Als veehouder en als belangenbehartiger van boeren is hij vertrouwd geraakt met alle aspecten van de agrarische sector. Daarnaast is hij tussendoor afgestudeerd als rentmeester.

In 2006 werd hij actief in de politiek, als gemeenteraadslid in Barneveld. In 2010 werd hij daar fractievoorzitter van het CDA. Zijn ambitie om actief te worden in de politiek heeft hij van huis uit meegekregen. Hij zet zich graag in voor de belangen van boeren en ondernemers en voor een duurzame toekomst voor de agrarische sector. Als er ergens problemen spelen gaat hij het liefst zelf ter plekke polshoogte nemen. Dat is de beste manier om voor mensen echt iets te betekenen.

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.