Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

Marije van Koperen

Marije van Koperen
  • Werkzaam in: Gezondheidswetenschappen/ evaluatie / integrale aanpak overgewicht
  • Geslacht: vrouw
  • Soort lid: gratis
  • Lid sinds: 07-05-2015

Publieke contactgegevens

Biografie

Ik heb na de opleiding verpleegkunde en diverse functies in de commerciele sector gezondheidswetenschappen in Maastricht gestudeerd. Ik heb ruim 4 jaar bij het NIGZ (Nationaal Instituut Gezondeheidsbevordering en...

Ik heb na de opleiding verpleegkunde en diverse functies in de commerciele sector gezondheidswetenschappen in Maastricht gestudeerd. Ik heb ruim 4 jaar bij het NIGZ (Nationaal Instituut Gezondeheidsbevordering en Ziektepreventie) gewerkt in publieksvoorlichting en gezonde wijk programma’s. Daarna ben ik begonnen aan een wetenschappelijk avontuur bij de VU in Amsterdam.
Mijn onderzoeken de afgelopen 6 jaar hebben zich gericht op de te gebruiken evaluatiemethodieken en daaraan verbonden problematieken in evaluatie van de integrale aanpak van overgewicht bij kinderen. Eerst bij EPODE in Frankrijk, daarna bij JOGG. Ik geloof in de integrale aanpak. Ik geloof ook dat daarvoor een lange adem nodig is, veel inzet en veel geduld. En dat de huidge verwachtingen over effecten van complexe integrale programma’s veel te hooggespannen zijn. Het is een beweging waar langzaam vorm in komt. De integrale aanpak moet je zien als een opgroeiend kind met meerdere ouders en meerdere beinvloedende factoren. Groter worden gebeurt ook niet in één nacht. Momenteel werk ik voor mijzelf als adviseur evaluatie en onderzoeker.

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.