Thuiswerken en bijblijven
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

Carla Dik-Faber

Carla Dik-Faber
  • Werkzaam in: Politiek
  • Geslacht: vrouw
  • Soort lid: gratis
  • Lid sinds: 17-10-2013

Biografie

Carla Dik-Faber (Voorburg, 6 mei 1971) is een Nederlands politicus namens de ChristenUnie en sinds 20 september 2012 Tweede Kamerlid voor deze partij. Ze zetelt ook namens de christelijke fractie in het...

Carla Dik-Faber (Voorburg, 6 mei 1971) is een Nederlands politicus namens de ChristenUnie en sinds 20 september 2012 Tweede Kamerlid voor deze partij. Ze zetelt ook namens de christelijke fractie in het Beneluxparlement.

Dik-Faber studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Na haar studie werkte zij onder andere als beleidsmedewerker bij de Maatschappelijke Ondernemers Groep en later als freelance kunsthistorica. Ze zat in de gemeenteraad van Veenendaal en in de Provinciale Staten van Utrecht voor ze in de Tweede Kamer kwam.

Op 16 oktober 2013 liet Dik-Faber weten dat er een Good Samaritan law moet komen zodat supermarkten niet aansprakelijk kunnen worden gesteld als ze voedsel weggeven aan de voedselbank en doelstelling om in 2015 de voedselverspilling met 20 procent terug te dringen te kunnen halen.

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.