Thuiswerken en bijblijven
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

Karin Vaneker

Karin Vaneker
  • Werkzaam in: journalistiek rond voeding en voedsel
  • Geslacht: vrouw
  • Soort lid: gratis
  • Lid sinds: 20-06-2012

Publieke contactgegevens

Biografie

Karin Vaneker is geboren en getogen in Lonneker bij Enschede waar ze is afgestudeerd aan de AKI Academie voor Beeldende Kunsten. Daarna heeft ze gestudeerd aan Sint-Lukas, Hoger Instituut voor Schone Kunsten, Brussel...

Karin Vaneker is geboren en getogen in Lonneker bij Enschede waar ze is afgestudeerd aan de AKI Academie voor Beeldende Kunsten. Daarna heeft ze gestudeerd aan Sint-Lukas, Hoger Instituut voor Schone Kunsten, Brussel (België). Met als specialisatie trends en de culturele en andere geschiedenissen van eten, zijn sinds 1999 artikelen in binnen- en buitenlandse publicaties verschenen. Sinds 2003 bestudeert Vaneker de cultuurgeschiedenis en toepassingsmogelijkheden van aronskelken (taro of aroids) in keukens en culturen.

Recente Publicaties & Presentaties:

“Taro” in Encyclopedia of Food and Drink in America, 2nd edition. Andrew F. Smith, ed. USA, NY: Oxford University Press.

Mapping Xanthosoma Taro. Paper presented @ the Global Conference on Aroids: Opportunities and Challenges. India, Bhubaneswar: 25 January 2012.

Edible Aroids in Cuisines and Cultures. Presentation @ the Global Conference on Aroids: Opportunities and Challenges. India, Bhubaneswar: 24 January 2012.

Discovering Pom’s potential: How a neglected crop appeared on the Dutch menu. (2012) in Reimagining Marginalized Foods: Global Processes, Local Places. Elizabeth Finnis, ed. USA, Tucson, AZ: The University of Arizona Press, 88-108. 

“Aroids (taro)”, “Poi”, “Lotus” & “Tulip”(2012) in They Eat That? Natalya Murakhver & Jonathan Deutsch eds. USA, Santa Barbara, CA: Greenwood Publishing Group.

From Poi to Fufu: the fermentation of taro. in Cured, Fermented and Smoked Foods: Proceedings of the Oxford Symposium on Food & Cookery 2010. Helen Saberi ed. UK, Totnes, Devon: Prospect Books: 216-224.

“The Netherlands” “Surinam” (2011) in Encyclopaedia of Food Cultures of the World. Kenneth Albala ed. USA, Santa Barbara, CA: Greenwood Publishing Group.

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.