Rob Cassteele Koedijk

Rob Cassteele Koedijk

WAO

Biografie

Door ziekte van mijn zoontje ben ik mij na zijn overlijden gaan verdiepen in voeding, in relatie met ziekte beelden en oplossingen voor ziekten. Door een niet verwachte verhuizing in 2007 kreeg ik een nieuwe huisarts...

Door ziekte van mijn zoontje ben ik mij na zijn overlijden gaan verdiepen in voeding, in relatie met ziekte beelden en oplossingen voor ziekten. Door een niet verwachte verhuizing in 2007 kreeg ik een nieuwe huisarts en verdwenen mijn klachten van tussen de oren naar een verstopte buikaorta. De verstopping gaf aan dat deze feitelijk de oorzaak was van mijn afkeuring jaren geleden om vage klachten, maar toch waarschijnlijk van psychische aard. Inmiddels weet ik precies wat er mis is geweest, niet dat Shaggy, niet het bewegen, maar de voeding.  Mijn vrouw had voor 2007 de zelfde huisarts, de diagnose bij haar ging van tussen de oren naar een traag werkende schildklier, een eveneens chronische aandoening waarmee ze volgens onze nieuwe arts zeker 20 jaar moet hebben gelopen.
Sinds mijn vrouw en ik zelf zijn geholpen, mijn vrouw aanvankelijk met hormonen, en ik met een kunststof buikslagader en diabetes type 2 en de daarbij behorende metformine behandeling. Vanaf daar zijn we ons gaan toeleggen op voedingsmiddelen kennis en hebben experimenten gedaan met voedingssupplementen en alternatieve behandelmethoden. We hebben hierdoor het koren iets meer van het kaf kunnen scheiden. Juist het gemis van belangrijke voedingstoffen als vitamine A D en E, zaken als foliumzuur en voldoende nog niet geoxideerde omega oliën en vetten is ons gaan opvallen. Toch zijn we inmiddels 5 jaar verder, en gebruiken beiden geen medicatie meer, maar letten wel enorm op wat we in ons lichaam stoppen. De fout die mij is overkomen als koffie liefhebber is dat toen ik nog werktuigkundige was aan boord van schepen, rederijen op melkpoeder met een merknaam overstapten vanwege de houdbaarheid.
Als je jaren completa gebruikt weet ik zeker dat je arteriosclerose kan oplopen.
Leven met diabetes type 2 heeft een goed inzicht gegeven in glucose bloed waarden na het eten van heel veel verschillende voedingsmiddelen. Ik ben hier terecht gekomen door een artikel over rauwe melk, en ben lid geworden om hierop te kunnen reageren.
Ik hoop, indien gevraagd, redelijk tot goed advies te verstrekken met betrekking tot diabetes type 2, trage schildklier aandoening en aderverkalking.
Na 2 jaar medische basis kennis zijn mijn vrouw en ik tot de conclusie gekomen dat de medische wereld niet het gebied is waar wij in willen omscholen. Inmiddels ben ik 2 jaar bezig met 3D ontwerpen en we hebben in 2011 de 3e prijs gewonnen in een prijsvraag van http://www.shipsim.com het schip is vrachtschip m.s. Winner. Deze prijs is op papier gewonnen door Team Imaginary Views, bestaand uit mijn vrouw voor de vele ideeën, en ik zelf voor de 3D uitvoeringen.
Jammer dat niet een YouTube link kan worden toegevoegd, maar daar heb ik niets over voeding gepubliceerd.

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.