Foodlog

‘Koning kan Kroondomein wél sluiten om te jagen en toch vangen’


Flash Minister Schouten schreef een brief naar de Tweede Kamer waaruit zou blijken dat de Koning geen subsidie meer krijgt voor het natuuronderhoud van zijn…
Minister Schouten vertelde de Kamer dat ze de jacht van de Koning zo duur heeft gemaakt, dat hij zijn privé-jachtpartijtjes in de bossen rond paleis Het Loo voortaan wel uit zijn hoofd laat. Maar dat klopt juridisch niet, ontdekte agronoom en landbouwhistoricus Frans Aarts. Als de koning een paar maanden ongestoord wil kunnen jagen, dan moet hij even vragen of de provincie Gelderland dat goedvindt. Zo gaat dat traditiegetrouw. Den Haag gaat daar helemaal niet over. De Koning vraagt de provincie toestemming en die heeft nog nooit geweigerd. De spelregels en omstandigheden zijn niet anders dan in voorgaande jaren. Als de Koning vraagt, draait de provincie, ook in de toekomst, concludeert Aarts. "Suggereren dat je over deze kwestie iets te beslissen hebt, wat niet het geval is" noemt hij "misleiding en tijdverspilling van de Tweede Kamer".

Nota bene: al die zwijnen op de Veluwe zijn te danken aan Prins Hendrik, de overgrootvader van de Koning, die iets te jagen wilde hebben in Nederland zoals hij dat kende uit Duitsland.

Tegen de betaalmuur gelopen en discussies die je wilde lezen gemist?
Trakteer jezelf dit najaar op onbeperkt Foodlog lezen!

DRIE MAANDEN VOOR EEN TIENTJE!

Alles gelezen?

Check 7 dagen Corona-effect, Flash en Ondertussen, onze selectie voor jou van het nieuws elders.

© Foodlog 2021        Word lid        Wijzigen
Kun je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier