Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? klik hier
fl
Foodlog.LEKKER SCHERP ZINNIG
WEEKEND
29 mei 2013
De Paus| Framing | Monsanto | Honingtomaat = #BesteTomaatNL
Het bakadvies voor biefstuk met ESBL van minister Schippers leidde tot veel discussie. Onverwacht liet anti-veeindustrie-activiste Roos Vonk zich scherp horen op Foodlog. De voors en tegens van doorschietende framing werden daardoor eindelijk het echte issue. Op overbevolking - de grootste bron van onduurzaamheid - rust een taboe; de Paus zette het deze week verder aan.

De anti-Monsantomars brachten we in Kort Nieuws en leidt daar tot de discussie: waar zit de pijn nou echt en hoeveel mensen voelen die eigenlijk? In Kort Nieuws brengt Foodlog berichten, rechtstreeks overgenomen uit een ander medium, met duiding in een paar zinnen. Klik op "Klik bron artikel open" onderaan het korte berichtje en je ziet het oorspronkelijke artikel; als je vindt dat het teveel ruimte op je scherm neemt klik je het weer dicht en ga je naar de commentaren bij het nieuws. In Actueel was natuurlijk nog veel meer te lezen.
De Paus blijkt onduurzaam
Nieuws Redactie 28 mei 2013 - 0:45
Paus Franciscus vindt ouders met 1 kind maar niks. Dat zou een vorm van gemak- en hebzucht zijn. Zou juist de paus geen ander standpunt moeten innemen?
Schippers: ‘biefstuk goed doorbakken’
Nieuws Redactie 24 mei 2013 - 14:09
In een reactie op het nieuws dat niet alleen kip maar ook rundvlees en kalfsvlees het ESBL-enzym bevatten, raadt de minister van Volksgezondheid aan uw…
Trouw: overheid heeft zich laten infiltreren door bedrijfsleven
Nieuws Redactie 27 mei 2013 - 10:38
In een reconstructie door Trouw van het beleid op het gebied van plastic verpakkingen, constateert Trouw vandaag dat de overheid de grip en richting kwijt…
Honingtomaat dubbele winnaar Beste tomaat van NL
Nieuws Redactie 23 mei 2013 - 6:12
De Honingtomaat van Looije Tomaten bleek gisterochtend de “Beste tomaat van Nederland".
Is ‘wild’ voedzamer?
Nieuws Redactie
28 mei 2013 - 0:23
'Bitter in de mond, houdt het hart gezond'. Zo'n volkswijsheid wijst op…
We zijn allemaal cafeïneslaven
Nieuws Redactie
24 mei 2013 - 12:00
We krijgen steeds meer cafeïne binnen. Hoeveel en waarmee is echter onduidelijk…
Was getekend, de levensmiddelenindustrie
Nieuws Redactie
22 mei 2013 - 7:15
We eten steeds gezonder en zijn voortdurend op zoek naar vers en beter…
Alwéér alles gelezen? Word dan eens Foodlog Friend!
Vind je Foodlog belangrijk?
> Word betalend lid!
© Foodlog 2019
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? klik hier