In zeven maanden is er in Europa al net zoveel bos verloren gegaan door bosbranden als in heel 2021. Bovendien lijkt Europa ook nog eens sneller op te warmen dan de rest van de wereld. Om die reden wil de EU met een gezamenlijke order 22 blusvliegtuigen bestellen bij Canadair-bouwer De Havilland. Dat zijn er genoeg om de sinds 10 jaar stilstaande productieketen weer op te starten.
Om bosbranden te bestrijden, heb je blusvliegtuigen nodig. Met de veelvuldig oplaaiende bosbranden in Europa wordt dat extra duidelijk. Een mooie gelegenheid voor de Franse vliegtuigbouwer Airbus te laten zien wat het bedrijf kan. Airbus bouwde zijn militaire transportvliegtuig A400M om tot blusvliegtuig. Met 20.000 liter water aan boord, een stuk groter dan de Canadairs van de Franse brandweer, die 6.000 liter water kunnen meenemen. Alleen... de Canadairs scheppen het water direct uit zee of meer op en kunnen tot 25 blusacties per uur uitvoeren. De A400M moet landen, de tanks vullen en weer opstijgen. Bovendien valt het water er niet als een 'waterbom' uit, maar als een lange sliert water, een 'regendouche'.

Dat maakt de Airbus een stuk minder effectief. Voor échte blusvliegtuigen moet je bij de Canadese vliegtuigbouwer De Havilland zijn.

Frankrijk heeft van die bouwer 12 Canadairs in de lucht en wil er graag meer. Zo ook Kroatië, Spanje, Griekenland, Italië en Portugal. Maar tot voor kort vingen al die landen bot. "We hebben verzoeken uit verschillende Europese landen binnengekregen", zei Jean-Philippe Côté, vice-president van De Havilland Canada. "Maar dat waren allemaal individuele verzoeken. En niet genoeg om de productieketen weer op te starten." De laatste Canadairs liepen 10 jaar geleden van de band. Reden voor de EU om via gezamenlijkheid in te springen. Inmiddels ligt er een intentieovereenkomst voor 22 Canadair DHC-515-blusvliegtuigen, waarvan 2 voor Frankrijk. Levertijd: 2026-2029.

Tussen 1970 en 2015 werden er door De Havilland 220 Canadairs geproduceerd. Daarvan vliegen er nog 160 rond. De Franse zijn gemiddeld tussen de 25 en 30 jaar oud. Canadairs zijn duur. Zelfs als de EU door de grote order een korting zal kunnen bedingen, gaat het om zo'n €50 miljoen per blusvliegtuig.