Foodlog is een journalistieke website over voedsel, voeding en gezondheid. Een open sourced team van deskundige journalisten en wetenschappers volgt hiervoor tientallen internationale sites en nieuwsbronnen. Foodlog werkt samen met diverse andere nieuwsbronnen en websites. Berichten van Foodlog worden op diverse websites doorgeplaatst zoals MSN – nieuwsservice en de websites van Agrio. Zie voor meer informatie: www.foodlog.nl.

Stageplaatsen bij Foodlog
Foodlog heeft elke 4 maanden 2 (wetenschapsjournalistieke) stageplaatsen te vergeven.
De stages zijn - afhankelijk van de benodigde studiepunten - 4 of 5 maanden, 4 dagen per week.

Het gaat om de volgende periodes:
1. Januari tot en met april of mei
2. Mei tot en met augustus of september
3. Augustus/september tot en met december of januari
De standplaats van de redactie is Culemborg.

De Foodlog-stage bestaat uit:
- het (leren) schrijven van nieuws- en agendaberichten, interviews en blogs op het gebied van gezondheid, voedselverwerking, landbouw, eten & drinken en retail
- het leren herkennen van 'wat is het nieuws' in de dagelijkse nieuwsstroom
- research en ondersteunende werkzaamheden
- beeldredactie
- bezoeken van symposia, lezingen, (pers)evenementen
- meewerken aan de organisatie van congressen en cursussen van Foodlog

Foodlog garandeert:
- goede begeleiding door ervaren journalisten en mediamensen, o.a. door Cécile Janssen, eindredacteur van Foodlog en Roeland Dobbelaer, uitgever van Foodlog en oud-hoofdredacteur van o.a. Natuur & Techniek, Filosofie Magazine en Maritiem Nederland.
- inspirerende werkomgeving
- bescheiden stagevergoeding

Foodlog vraagt:
- Academische of HBO-opleiding of bijna afgeronde opleiding in een van de volgende vakgebieden: levensmiddelentechnologie, voeding & diëtetiek, food & business, chemie, life sciences, landbouw, communicatie, journalistiek
- Brede maatschappelijke interesse
- Enige ervaring en interesse in schrijven
- Journalistieke belangstelling
- interesse en activiteit op de sociale media
- kennis van Word, Excel, werken met een CMS
- beschikbaar minimaal 4 dagen per week, gedurende een periode van minimaal 4 maanden (in overleg is een andere invulling mogelijk)

Meer informatie: neem contact op met Roeland Dobbelaer, uitgever Foodlog.
Telefoon: 06 42224455
Email: roelanddobbelaer@twinmediabv.nl of uitgever@foodlog.nl

Fotocredits: de redactie van Foodlog, 2016