Foodlog heeft weer stageplaatsen beschikbaar!
Neem daarvoor contact op met Cécile Janssen, eindredacteur Foodlog (of Bianca van der Ha, uitgever).
Telefoon: 06 10528148. Email: cecile@foodlog.nl (uitgever@foodlog.nl).

Foodlog is op zoek naar een of meer stagiair(e)s, die ons gezellige team komen versterken. Dat kan ook virtueel.

Foodlog is dé site in Nederland als het gaat om verslaggeving over voedsel, gezondheid, de levensmiddelenindustrie, landbouw en duurzaamheid. Het is een onafhankelijk nieuwsplatform over voeding, gezondheid, landbouw, levensmiddelenmarketing, voedselpolitiek en aan landgebruik gerelateerde energie- en watervraagstukken – waar nodig tot op (geo)politieke schaal.

Het Foodlogteam bestaat uit een kleine kerngroep die samenwerkt met een open sourced team van deskundige journalisten en wetenschappers. In dit kleine bedrijf word je als stagiair(e) gezien en gehoord. Je draait volledig mee in de werkzaamheden op de redactie. Jouw bijdrage maakt dus echt verschil voor Foodlog.

Functieomschrijving
  • Je leert je weg vinden in het internationale aanbod van nieuwsbronnen en ontwikkelt een ‘neus’ voor nieuws waar Foodlog over kan schrijven
  • Al doende leer je kritisch kijken naar de verschillende onderwerpen
  • Je doet redactioneel werk zoals het schrijven van nieuwsberichten en korte stukken voor op de Foodlog website
  • Je ondersteunt de redactie met research en beeldresearch en werkt mee aan de organisatie van congressen en cursussen van Foodlog
  • Je voert content management uit voor de website en de social media

  • Wij bieden:
  • Een bescheiden stagevergoeding
  • Goede stagebegeleiding
  • Begeleiding bij het leren schrijven van nieuwsberichten, interviews en korte artikelen door ervaren journalisten en inhoudelijke deskundigen
  • Ondersteuning bij het thuisraken in bronnen- en media-onderzoek
  • De mogelijkheid om lezingen, conferenties, symposia, en andere evenementen te bezoeken
  • Een inspirerende werkomgeving in een klein bedrijf met gemotiveerde en gepassioneerde mensen
  • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken

  • We vragen:
  • Een HBO of universitaire opleiding of bijna afgeronde opleiding in een van de volgende vakgebieden: voeding & diëtetiek, food & business, landbouw, levensmiddelentechnologie, chemie, life sciences, voedings- of gezondheidswetenschappen, marketing, communicatie, journalistiek
  • Kennis van Word, Excel, en minimale kennis van website content management
  • Behendigheid met de social media
  • Beschikbaarheid van minimaal 4 dagen per week, gedurende een periode van minimaal 4 maanden. Neem voor afwijkende beschikbaarheid of andere perioden, zoals de zomermaanden, gerust even contact op!

  • Standplaats: Ede (maar ook virtueel via diverse teamtools).

    Geïnteresseerd, maar komt deze periode je niet uit?
    Foodlog heeft elk half jaar 2 stageplaatsen te vergeven. De stages zijn - afhankelijk van de benodigde studiepunten - 4 tot 6 maanden, 5 dagen per week. Parttime invulling is ook bespreekbaar.

    Het gaat jaarlijks om de volgende periodes:
  • januari - juli
  • augustus - januari
  • zomerstage: juni tot september

  • Meer informatie:
    Neem contact op met Cécile Janssen, eindredacteur Foodlog (of Bianca van der Ha, uitgever).
    Telefoon: 06 10528148
    Email: cecile@foodlog.nl (uitgever@foodlog.nl).

    Update: 1 juli 2023