Ben jij hands-on, helemaal thuis in de sociale media en jeuken je handen om jouw vers verworven marketing-skills in de praktijk te brengen? Gaan jouw ogen glinsteren bij voeding, gezondheid, landbouw, voedsel en/of duurzaamheid? Dan is deze stage bij Foodlog echt iets voor jou!

Eh... Foodlog?
Foodlog is dé site in Nederland als het gaat om onafhankelijke nieuwsgaring en het gesprek voeren over voedsel, gezondheid, de levensmiddelenindustrie, landbouw en duurzaamheid.

Daarnaast zijn wij procesmasters, die de juiste mensen met elkaar in gesprek brengen op basis van grondige kennis van diverse domeinen. Dit doen wij door middel van adviesopdrachten, onderzoeken, masterclasses, webinars en congressen.

Wat kun jij bij Foodlog betekenen?
In een paar jaar is Foodlog uitgegroeid tot een team van 9 inhoudelijke professionals die hun handen meer dan vol hebben aan de diverse projecten en de website. Wat we missen is een initiatiefrijke blik op en stuwende kracht voor onze marketingactiviteiten. Dat is de uitdaging van deze stageplek.

In dit kleine bedrijf met een informele sfeer en een platte bedrijfsstructuur word je als stagiair(e) gezien en gehoord. Je draait volledig mee in de werkzaamheden rondom onze projecten. Er is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Of je nu een week, maand of een jaar bij ons werkt.

Hoezo, uitdaging?
Als marketingstagiair(e) werk je mee binnen het projectteam van Foodlog. Een van de projecten waar dit team zich mee bezighoudt is het verbinden van ketenpartijen om een voedselketen te creëren, die zich inzet voor waardecreatie binnen de hele keten. We organiseren onder meer digitale chats over kansen en valkuilen van digitalisering in food. Dit jaar reikt Foodlog weer de Gezonde Innovatie Awards uit samen met FoodPersonality. En wie weet bedenk jij ons toekomstige project.

Functieomschrijving

  • Meedenken over de optimalisatie van onze communicatie, zoals het ontwikkelen van een geautomatiseerd mailingsysteem voor evenementen of opzetten van een gestructureerde aanpak van social media-uitingen bij een evenement

  • Praktische ondersteuning projectteam, denk aan; mails opstellen voor interne en externe communicatie, berichten opmaken, beeldresearch, sociale media berichten plaatsen, enzovoort

  • Bedenken en uitwerken van promotie voor evenementen, zoals inspirerende posts voor onze social media

  • Meedenken en meewerken aan vormgeving van nieuwe evenementen en bijeenkomsten

  • In overleg (en zeker als het een eis is vanuit je opleiding): een marketingonderzoek doen (doelgroepen, bereik, impact media), of analyse uitvoeren naar de effectiviteit van onze communicatie- en marketingactiviteiten

Wij bieden
  • De mogelijkheid tot het zelf bedenken en opzetten van marketing- en sociale mediastrategieën met impact
  • De mogelijkheid tot het opzetten en uitvoeren van een eigen (afstudeer)project onder begeleiding van Foodlog-collega’s
  • Een inspirerende werkomgeving in een klein bedrijf met gemotiveerde en gepassioneerde collega’s
  • De mogelijkheid om lezingen, conferenties, symposia en andere evenementen te bezoeken, digitaal en fysiek
  • Een stagevergoeding
  • Ondersteuning en begeleiding bij de eerste ervaringen met het werken in een organisatie
  • Flexibele werktijden, overwegend thuiswerken en de mogelijkheid om op kantoor te werken.

We vragen
  • HBO niveau Marketing, Communicatie, Eventmanagement of vergelijkbare opleiding
  • State-of-the-art kennis van marketingtools en communicatie-aanpakken
  • Interesse in voeding, gezondheid, landbouw, energie of andere onderwerpen die op Foodlog aan de orde komen
  • Communicatieve vaardigheden in zowel Engels als Nederlands
  • Iemand die zelfstandig werkt, creatief is en initiatief toont
  • Iemand die flexibel is en een goede planner – bij Foodlog is geen dag hetzelfde

Standplaats: Ede (maar ook virtueel via diverse teamtools).

Foodlog heeft door het jaar heen ruimte voor stagiair(e)s, met een voorkeur voor een half jaarlijkse invulling en start in januari en september. In principe gaan we uit van 5 dagen per week. Parttime invulling en afwijkende start- en stopdata zijn bespreekbaar.

Geïnteresseerd?
Pak dan door en stuur meteen je CV en motivatiebrief naar Bianca van der Ha, senior Projectmanager voor Foodlog. Ook voor aanvullende informatie kun je terecht bij Bianca van der Ha.

Telefoon: 06-82188140
Email: bianca@foodlog.nl