Eigenaar Hans Locher van restaurant Storchen in het Zwitserse Winterthur is in conflict geraakt met de autoriteiten omdat hij in zijn restaurant met moedermelk wil gaan koken. Hij wil Zürcher Geschnetzeltes (een stoofschotel), soepen met moedermelk en sauzen die voor driekwart uit moedermelk bestaan op de menukaart zetten. ‘We zijn er allemaal groot mee geworden. Waarom zouden we het niet in ons dieet opnemen?’, zegt hij.
Hij trok de aandacht van Duitstalige kranten, toen hij in die kranten een advertentie plaatste waarin hij op zoek was naar borstvoedende vrouwen die een deel van hun melk aan hem wilde verkopen.
Locher heeft privé al geëxperimenteerd met het koken met moedermelk toen zijn dochter geboren werd, en daar ‘zeer goede resultaten behaald’, aldus de kok. ‘Je kunt er heerlijke dingen mee koken. Je moet het alleen wel mengen met een beetje slagroom om de structuur intact te houden.
Locher is niet onder de indruk van de mening van de autoriteiten. ‘Laat ze eerst maar eens bewijzen dat koken met moedermelk illegaal is’, aldus de innovatieve kok.
Bron: Missethoreca
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
En dit bericht hadden jullie vast ook wel gezien:
Ben&Jerry's-ijs op basis van_moedermelk
;-)
Hebben we daarom van die moeilijke handelsrelaties met China ;-)
Je zou maar iets kopen op basis van die info zeg!
10.000 rmb, tientje, geen geld, denk je dan. :-)
robin, je hebt gelijk !
dubble checked
maar op deze nederlandse conversie site gaat het dan behoorlijk fout, want het resultaat is .3 euro .....!
Nee hoor, 300 yuan is inderdaad zo'n 30 euro.
Bereken zelf maar hier
En dat is behoorlijk wat. Eigenlijk een beetje belachelijk veel. Mevrouw probeert een slaatje te slaan uit andermans ellende. Want je zou maar aangewezen zijn op melkpoeder.