De nieuwe dieetpil Plenity kan je helpen om 5-10 % gewicht te verliezen. Het middel werd onlangs goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en is binnenkort zonder recept te verkrijgen. Tijdens het European Congres on Obesity in Glasgow eerder deze week werden de onderzoeksresultaten bekendgemaakt, schrijft The Guardian.

Plenity is geen medicijn, maar een hulpmiddel. Het is een hydrogel op basis van cellulose en citroenzuur. Neem drie capsules Plenity voor elke maaltijd en je zult aanzienlijk minder eten. Het goedje zet uit met water in de maag, vermengt zich met het eten en neemt tot 25% van de ruimte in. Daarna komt het in de darmen, waar het niet wordt geabsorbeerd en dus ook geen calorieën levert.

Obesitasexperts zijn enthousiast over de 'zwelpil'. Time schrijft dat Plenity ook geschikt is voor niet al te zware lijners, met een BMI tussen 25 en 30 (overgewicht). Andere dieetpillen worden pas boven een BMI van 30 (obees) voorgeschreven. Plenity dicht het ‘behandelgat’.

Alleen de pil slikken is niet genoeg om af te vallen, er zijn ook leefstijlverbeteringen nodig.

Het onderzoek werd gedaan in opdracht van zwelpilproducent Gelesis; het toonde aan dat het middel bij ongeveer de helft van de proefpersonen werkte.
The Guardian - Diet capsules that swell in stomach could help weight loss
Reageer
  • Deel
Druk af