Consumenten worden aan hun lot overgelaten
Drie totaal verschillende takken van sport komen bij elkaar in iets wat iedereen iedere dag doet: eten.
De oordelen van de geleerden, activisten en andere deskundigen komen echter nog maar zelden bij elkaar. Daarmee laten ze consumenten aan hun lot over.
Daarom start Foodlog met de X-mas plate. Drie bekende onconventionele Nederlandse chefs leggen hun Kerstmenu's voor.
Foodlog nodigt gezondheids- en duurzaamheidsexperts en lekkerbekken uit om het daarover vanuit drie invalshoeken tegelijk te hebben om tot één perspectief te komen: wat is goed eten? Als het experiment lukt, maakt Foodlog er in 2015 een project van met als doel dagelijks tot geïnspireerde menu's te komen.
Come on, don't be shy en laat je horen. Al helemaal als je een expert bent.
Fotocredits: 'snowy bauble', Ruth Hartnup
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Zulke discussies worden al snel knus en gezellig, maar vaak met suggesties die in de praktijk on uitvoerbaar zijn. Nivellering kent ook minder gewenste effecten. Nu is het een discussie "onder alle gewenste kaders" Vroeger was er maar 1 kader hoe kunnen we, op een betaalbare wijze , dus voor iedereen, iedere dag kip/varken/rundvlees produceren? Nou dat is wat we bereikt hebben.
Of we daar blij mee moeten zijn ?
Ik denk het wel.
Wil je iets anders, dan is ook dat te koop zonder dat het in iets knus als , koop een koe of limousin vlees van dieren uit een natuurgebied vervalt. Dankzij internet is er ruimte voor speciaalzaken. De vraag is of men echt behoefte heeft aan betere voeding. De massa wil iedere dag vlees, wie zijn wij dat we daar commentaar op mogen leveren? Laat hen, wij doen het anders, laten we dat niet als "gewenst"gaan promoten, less is more.
Maar het moet wel kunnen voldoen aan de vraag van 10% vd bevolking.
Eten rechtstreeks kopen bij de producent (boer dus) valt al snel onder alle gewenste kaders, en is hierdoor ook traceerbaar. Herkomst buiten NL of onherkenbaar "bewerkt" voedsel is al snel buiten deze kaders lijkt me.
Back to the basic zie het kookboek de Smulpaap van Borghende.