Alleen: bij ons nauwelijks. Wie weet waarom dat zo is?
Fotocredits: Jopie Duijnhouwer
Op 8 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Dan was mijn groene shiso-reactie wat aan de late kant .... (had #15 niet direct herkend als oplossing)
@Frank #32: de antwoorden worden in de draad gegeven! In dit geval heeft Jopie Duijnhouwer, de inzender van dit raadsel, in #15 onthuld wat het is: "een Amaranthus soort, waarschijnlijk A. hybridus of A. retroflexus . De Nederlandse namen zijn basterd amararant , de tweede papegaaien kruid."
Als het eenmaal geraden en bevestigd is, komt er weer een nieuwe aflevering met ee nieuw raadsel. Dat neemt niet weg dat de discussie dan nog vrolijk door kan lopen!
Cecile: ik zal het wel gemist hebben, maar wanneer komen de goede antwoorden op de Zomerquiz?
Het lijkt wel wat op groene shiso - maar misschien heeft dat een meer gekartelde rand.
die oorsprong is nu ook weer niet zo belangrijk astrid, als je wat aan veredeling doet, soja komt uit mantsjoerije, maar er zijn nu ook al rassen voor midden brazilie, en snijmaïs doet het zelfs in het koude groningen. die nores van je schiet in de zomer hopelijk niet zo snel door als de andere rassen, mijn spinazie vroeger gaf wel veel stengels en bloemen in de zomer maar weinig blad, voordeel was dat je hem dan kon identificeren als een ganzevoetachtige (nu amaranthacee), nadeel dat je geen spinazie ervan kon eten.