Overdreven heimwee bij onze Poolse vrienden? Nederlanders in Nieuw Zeeland hebben net zo'n heimwee naar hun vleeswaren.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Mooi. Ik ben een beetje een worstfanaat en Krakauer en Kielbasa heb ik nog nimmer genoten.
Ik denk dat alle gemigreerde bevolkingsgroepen heimwee in hun eten leggen. Iemand vertelde mij dat voedignsgewoontes vaak de laatste overblijfselen van een andere cultuur blijven. Zoals de ramadan toch blijven doen terwijl je niet meer gelooft.
De opening der grenzen heeft e.e.a. hier veel gemakkelijker gemaakt. In Brussel hebben we nu Russische, Chinese en Turkse supermarkten, poolse, Japanse en Iraanse winkels, maar ook het aantal winkels van 'oude' migratiegroepen is toegenoemen, zoals Portugese en Spaanse winkels en natuurlijk de alomtegenwoordige Italiaanse.
Dit verhaal doet denken aan de winkels destijds, in de mijnsités van Limburg. De Omdat die mensen (vooral Italianens) totaal andere voedingsgewoontes hadden, slaagden de mijndirecties erin een groot gedeelte van het loon van de immigranten te recupereren via zelf georganiseerde winkels. Dit is laakbaar. Nog langer geleden betaalde men lonen in 'tokens' die enkel geldig waren in de winkel van de baas.