Wie wordt er niet graag wakker met de geur van versgebakken croissantjes of een opwekkende kop koffie in zijn of haar neus? Dat dacht in ieder geval Guillaume Rolland, een 18-jarige Fransman die precies daarom de SensorWake uitvond.

Alles beter dan wekkergeluid
Hij bracht zijn idee naar KickStarter waar binnen no time voldoende geld binnenkwam om de ontwikkeling te starten. Blijkbaar zijn er genoeg mensen die alles beter vinden dan het gepiep van hun telefoon of gerinkel van een echte wekker. In november komen de SensorWakes op de markt - je kunt nu nog meedoen als investeerder.

SensorWake voert verschillende soorten aroma's: ontbijtgeuren zoals gebakken bacon en versgeperste jus d'orange, of de al genoemde warme croissantjes en espresso. Ook andere geuren zijn mogelijk, zoals gember, tea tree, chocola of pepermunt. Rolland werkt samen met parfummaker Givaudan om de kwaliteit van de geuren te kunnen garanderen.

Ook als je verkouden bent
Eén (recyclebare) capsule kan je 60 keer wakker maken. Volgens de makers van de SensorWake gebeurt dat inderdaad. Bij hun testen, op 100 proefpersonen, werd 99% binnen 2 minuten wakker. En mocht je 's nachts verkouden zijn geworden zodat je neus verstopt zit: de SensorWake geeft na 3 minuten alsnog een geluidssignaal. Verslapen zit er dus niet in.

Volgens Rolland zorgt wakker worden van een aangename geur er voor dat je prettiger en geleidelijker ontwaakt, en dat je daardoor beter de dag doorkomt. Zelfs de maandag.



Fotocredits: SensorWake, via KickStarter
Dit artikel afdrukken