Dat meldt Boerderij vandaag in vervolg op de afgelopen weekend aangekondigde actie van de Farmers Defense Force. Het blad schrijft:
Ruim 1.000 boeren en sympathisanten zullen waarschijnlijk op 1 oktober naar Den Haag komen om een statement voor de landbouw te maken. Dat verwacht de organisatie van de protestactie die dit weekend landelijk veel aandacht kreeg. Over het algemeen is te zeggen dat boeren de toenemende regeldruk in hun bedrijfsvoering zat zijn. [...] Om ervoor te zorgen dat alles ook goed verloopt, is er contact met de plaatselijke politie en gemeente Den Haag.
De actiebereidheid is groot, merken de organisatoren. In regionale groepsgesprekken verzamelen zich inmiddels 2.000 boeren, loonwerkers en andere sympathisanten van de sector. De verwachting is dat er ook veel trekkers zullen zijn. Hoeveel mensen er ook daadwerkelijk aanwezig zullen zijn, is nog onduidelijk. De organisatie heeft ‘regiomanagers’ aangesteld die de potentiële deelnemers informeren. Ook zijn boeren aangewezen als woordvoerder.


Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) Nederland zegt de actie te begrijpen en herkennen, maar niet die te steunen. Onder het bericht op Boerderij reageren zowel sympathiserende als afwijzende boeren.
  • Deel
Druk af