3
Fotocredits: 'Zeekomkommer', Kevin Mc Loughlin, via Pixabay

FlashZeekomkommer van de kweek?

Eerst moet je inzien dat het om een ‘superfood’ gaat. Anders begrijp je de moeite en investeringen niet van pogingen om zeekomkommers zich in gevangenschap te laten voortplanten. Want ja, het zijn dieren. Als het lukt, zeggen Noorse doorzetters, kunnen we de wereld een hypergezond voedingsmiddel bezorgen. Nu worden wilde zeekomkommers vrijwel alleen in Aziatische landen gegeten. Niet omdat het een superfood is. Ze worden gedroogd en gaan daarna in de soep.

FoodNavigator - Farmed sea cucumbers: The new ?superfood? functional ingredient?, 27 mrt 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Awad Alla
Awad Alla Anders
  • #3
  • 11 apr '24
  • 12:42

Ik heb dit waterdier veel gegeten in Egypte, en ik was verrast dat ik het niet in Europa tegenkwam. Ik was ook verbaasd dat de Europeanen zich bekommerden om alcoholische dranken en bepaalde schadelijke voedingsmiddelen, en niet om goed zeevoedsel.

Nick Trachet
Nick Trachet journalistiek rond voeding en voedsel
  • #2
  • 29 mrt '20
  • 7:43

Inderdaad, niet te vinden. Ik wil er al lang eens over schrijven, want de geschiedenis van deze handel is fascinerend. Maar de grootste Chinese supermarkt van Brussel doet ze niet meer in wegens te duur. En over wat niet te krijgen is, schrijf ik doorgaans niet.
O en dat van die superfood is zonder twijfel lulkoek, waarom zouden hun verwanten, zeesterren, dan minder superfood zijn? Omdat ze makkelijker te krijgen zijn? Het is altijd hetzelfde verhaaltje: als het van ver komt en je kan op de prijs speculeren, dan heet het wondervoedsel te zijn.

Peter van Kempen
Peter van Kempen gepensioneerd contract manager, nu fauna beheer adviseur
  • #1
  • 28 mrt '20
  • 20:59

En die is in nederlnd ook niet zomaar te koop. heb mn benen onder mn lijf weggelopen wmaar vergeet het maar. het beste is in duitsland te kopen, zoek onder hartgries en dan vind je het wel.
Soms staat er een plaatje van deegwaar op soms van koedeln dat zijn die stuiterballen. allemaal bruikbaar. gewone bloem (meel) dus niet, plakt als de ziekte en niet te hanteren in de pasta machine.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.