image

Dingen gaan niet altijd helemaal volgens planning. We verwachten culinair verwende vrienden en hebben ons ter dege voorbereid. Zalm gepocheerd in champagne met mosterdbloemengarnering enzo. Beetje overdone, maar toch lekker. Zij leggen ons op hun beurt altijd hevig in de culinaire watten met exquise hapjes. Maken zelfs de Melba-toast zelf. Hij werkt bij de radio, zij bij de krant. En dan kan de actualiteit wel eens toeslaan. Ze bellen af. Daar zitten wij, met al die heerlijke zalm. Gelukkig hoeven we niet bang te zijn voor restjes. Al vanaf het binnenbrengen van de boodschappen hebben er opvallend veel harige viervoeters zich tegen onze benen aangeschurkt, de twee jongste exemplaren zijn in onze broekspijpen omhooggeklommen om op het aanrecht te kunnen kijken en snuffelen. Van de mosterdbloemen moeten ze niesen. Maar de stukken zalm die we voor ze hebben kleingemaakt? De opbrengst komt geheel ten goede.
Dit artikel afdrukken