RTL Boulevard meldde vandaag aan het begin van de avond dat Boer zoekt vrouw-presentatrice Yvon Jaspers voorlopig stopt met haar promotiewerk voor veevoerfabrikant For Farmers.

For Farmers liet RTL schriftelijk weten: “Yvon Jaspers heeft ons laten weten zich voorlopig alleen te zullen richten op haar tv-programma’s en daarom geen nieuwe activiteiten met ons op te zetten. For Farmers onderhoudt goede contacten met Yvon en wenst haar veel succes met de nieuwe opnames van haar programma’s Boer zoekt Vrouw en Onze Boerderij, die beide dit najaar op televisie te zien zullen zijn.” Het bedrijf respecteert het besluit van het onder het brede publiek bekende boegbeeld en maakt duidelijk dat er nog geen sprake is van een definitieve breuk.

Jaspers kwam in opspraak toen een artikel in Trouw onthulde wat iedereen allang had kunnen weten (Foodlog onthulde het al eerder eens terloops): het bekende TV-gezicht werkte tegen vergoeding ook voor For Farmers. Lubach maakte er een komische sketch van omdat de presentatrice haar bekendheid bij de publieke omroep leek te hebben gebruikt voor een commerciële bijbaan.

RTL Boulevard schrijft: Het management van de Boer zoekt Vrouw-koningin laat weten dat de samenwerking inderdaad op een laag pitje wordt gezet. Toch zou dit niets te maken hebben met de negativiteit rondom deze werkzaamheden. “Louter met de agenda. Als het om de negativiteit was gegaan, waren we al veel eerder gestopt. Het commissariaat voor de media heeft Yvon vrijgesproken van enige schuld of vermenging, dus er is niks aan de hand.” De presentatrice heeft het te druk met haar twee televisieprogramma’s. “Dat is meer dan een fulltime dagtaak.”

Wat het Commissariaat vond, was de media niet helemaal duidelijk, maar de titel van het oordeel was niet bijster onduidelijk: Commissariaat niet tevreden over beoordeling nevenfunctie KRO-NCRV.Reformatorisch Dagblad - Yvon Jaspers stopt voorlopig de samenwerking met ForFarmers
Reageer
  • Deel
Druk af